Plante care îți redau sănătatea pulmonară

Plămâni sănătoși

Plante care combat bolile pulmonare

Există câteva plante care fac minuni în afecțiunile respiratorii. Cum ne menținem plămânii sănătoși și care sunt plantele care combat bolile pulmonare?

Plămâni sănătoși, stare de bine!
Plante care combat bolile pulmonare
Mierea-ursului (plămânărica)

Frunzele sale conțin tanin, saponine, săruri minerale, potasiu și magneziu, acid salicilic, caroten, vitamina C. Datorită acestei compoziții chimice complexe, frunzele de plămânărică sunt extrem de utile în tratarea bolilor respiratorii, deoarece ușurează expectorația, calmează tusea și vindecă răgușeala.

Lumânărica

Lumânărica este utilizată de practicanții medicinei herbale pentru a curăța excesul de mucus din plămâni, pentru curățarea bronhiilor și reducerea inflamațiilor prezente pe tractul respirator.

Eucaliptul

Eucaliptul este un ingredient comun în bomboanele/pastilele și siropurile de tuse, iar eficacitatea lui se datorează unui compus numit cineola. Cineola are numeroase beneficii – este un expectorant, poate ușura tusea, luptă împotriva congestiei și alină pasajele iritate ale sinusurilor.

Iarba mare

Aceasta este încă o plantă folosită de americani pentru a combate bolile tractului respirator. Nu numai că ajută la eliminarea flegmei și mucusului dar, de asemenea, este un antibacterian natural și poate ajuta la prevenirea sau tratarea bronșitei și a altor infecții bacteriene.

Lobelia

Lobelia conține un alcaloid cunoscut ca lobelina, care subțiază mucusul și descongestionează. În plus, lobelia stimulează glandele renale superioare să elibereze epinefrina, iar ca efect aceasta relaxează căile respiratorii și permite o respirație mai ușoară.

Oregano

Compușii carvacrol și rozmarinic din oregano ajută la descongestionarea naturală și, de asemenea, au proprietăți antihistaminice care reduc inflamația și iritațiile de la nivelul tractului respirator. Oregano este, de asemenea, un antibiotic natural.

Rădăcina de Osha

Osha este o plantă originară din zona Munților Stâncoși și a fost utilizată din timpuri istorice de către băștinașii americani pentru sprijinul sistemului respirator. Unul dintre beneficiile principale ale radăcinii de osha este că ajută la sporirea circulației în plămâni, ceea ce ușurează respirația profundă.

Cimbrul

Cimbrul este foarte puternic în lupta împotriva congestiei pulmonare. El produce uleiuri antiseptice puternice care sunt clasificate ca antibiotice și antifungice naturale. Cimbrul a fost utilizat ca un remediu pentru probleme pulmonare consumat încă din antichitate și este utilizat pe scară largă și astăzi pentru a preveni și trata infecțiile tractului respirator și pneumoniile infecțioase bacteriene.

Rădăcina de lemn dulce

Rădăcina de lemn dulce este utilizată în medicina tradițională chineză și este considerată a fi un bun remediu pentru combaterea infecțiilor tractului respirator deoarece curăță nasul, gâtul și plămânii. De asemenea, este un expectorant natural eficient.

Podbalul

Frunzele de podbal au proprietăți emoliente și expectorante, coleretic-colagoge, antispastice, tonice și antiinflamatoare. Preparatele din frunze de podbal sunt recomandate mai ales în tratarea bolilor aparatului respirator, cum ar fi bronșita, laringita, astmul bronșic, emfizemul pulmonar, silicoza și chiar tuberculoza, în faza incipientă, potrivit doctorulzilei.ro

Citește și: Corpul nostru se regenerează la fiecare 7 ani

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Plante care combat bolile pulmonare
Plante care combat bolile pulmonare

Related Posts

Lasă un răspuns