Pierderi de memorie

Pierderi de memorie

Pierderile de memorie pot fi provocate, între altele, de afecțiuni precum tumorile cerebrale, alzheimerul, depresia și chiar virusul HIV.

Pierderi de memorie: Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă a sistemului nervos care determină probleme de memorie, gândire și comportament. Boala Alzheimer este o cauză comună a demenței, simptomele sale incluzând și pierderile de memorie, fapt pentru care pacienții în stadiu avansat necesită îngrijire permanentă, căci nu mai reușesc să ducă la bun sfârșit activitățile zilnice, normale și uită chiar și lucrurile de bază, așa că devin un pericol pentru ei înșiși.

Rețineți că persoanele care fac exerciții fizice (inclusiv Kinetoterapie) în mod regulat au un risc redus de a contracta această boală, potrivit specialiștilor din domeniu. Citește și: Simptome ale bolii Alzheimer

Afecțiunile care provoacă pierderi de memorie

– depresia chinuie mintea și corpul, persoana în cauză nu mai poate dormi, nu se mai odihnește cum trebuie, nu mai are grijă de organism, apărând astfel stări de confuzie și uitare;

– tumorile cerebrale pot fi situate în zone ale creierului unde pot să afecteze memoria, aceasta revenind cu o eventuală operație de extirpare a celulelor canceroase, în cazul în care această procedură este posibilă;

– boala Parkinson, pe lângă tremurul necontrolat, are și astfel de efecte neurologice, precum uitarea;

– și virusul HIV poate să ducă la pierderi de memorie;

– cum virusul West Nile este tot o infecție a creierului, celulele cerebrale pot reacționa în aceeași manieră ca în cazurile de mai sus;

– meningita, boala în care creierul se inflamează, poate să aibă și ea acest efect;

– fibromialgia, o durere cronică la nivelul tendoanelor, al articulațiilor și al mușchilor, duce la o memorie proastă;

– în cazul infarctului, celulele creierului pot să nu mai fie alimentate cu sânge pentru o perioadă mai mare sau mai mică de timp, de unde și o posibilă amnezie;

– în timpul crizelor de epilepsie, bolnavul nu mai știe ce este cu el și adesea se întâmplă ca atunci când își revine să nu-și mai aducă aminte ce s-a întâmplat.

– abuzul de droguri este și mai grav decât cel de alcool, fiind autodistructiv.

– intoxicația cu monoxid de carbon provoacă dereglări la nivelul celulelor cerebrale, făcându-le să nu mai fie hrănite de sânge așa cum trebuie;

Atunci când o persoană se confruntă cu așa ceva, trebuie să meargă la medic/doctor și să cerceteze cauza. În afară de acestea, o dietă precară și un stil de viață nesănătos pot să contribuie la pierderile de memorie.

Drept urmare, persoana afectată va trebui fie să își schimbe modul de a trăi, fie să înceapă să trateze anumite afecțiuni de care suferă, astfel încât acestea să stagneze, să involueze sau măcar să-și încetinească în mod considerabil ritmul de evoluție.

Medicamente recomandate pentru înlăturarea cauzelor

După examinarea pacientului, în funcție de starea acestuia și de cauza care a declanșat demența, medicul poate prescrie medicamente precum:

  • medicamente pentru tratarea depresiei;
  • vitamine pentru deficitul de vitamina B12, etc.

De asemenea, mai pot fi indicate anumite tratamente pe bază de plante, care sunt complementare celui medicamentos. Anumite ierburi, vitamine și suplimente ar putea avea un efect pozitiv în ameliorarea simptomelor. Printre acestea se numără: Curcuma suc 100% natural de Turmeric, Memory X Change etc.

Important de menționat este faptul că medicația poate fi însoțită de: exerciții fizice ușoare, cu supravegherea unui kinetoterapeut/ fizioterapeut.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

 

Pierderi de memorie / Image Credit: create jobs 51 / Shutterstock
Pierderi de memorie / Image Credit: create jobs 51 / Shutterstock

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: