Infecțiile urinare – Cum le tratezi în mod natural

Infecțiile urinare

Infecția urinară este o afecțiune foarte des întâlnită, mai ales la femei, dar și la bărbați 

Infecțiile urinare pot fi tratate și cu ajutorul tratamentelor alternative. Iată ce remedii naturiste pentru infecțiile urinare pot stimula vindecarea în mod natural, fără administrarea de antibiotice!

Rămâne la alegerea voastră cum anume doriți să remediați problemele ușoare de sănătate. Peste 50% dintre femei au făcut o infecție urinară cel puțin o dată în viață. E.Coli (Escherichia Coli) este bacteria care provoacă peste 60% dintre infecțiile urinare în cazul femeilor.

Simptomele infecției urinare pot varia în funcție de vârstă, sex și localizarea infecției la nivelul tractului urinar. Fiecare tip de infecție urinară se poate asocia cu semne și simptome specifice zonei tractului urinar unde se găsește infecția. Dacă ai simptomele unei infecții urinare trebuie să te prezinți la medic!

Simptome

 • Greață sau vărsături frecvente
 • Febră și frisoane;
 • Durere în jumătatea inferioară a spatelui;
 • Urină tulbure cu un miros diferit, alterat;
 • Eliminarea unei cantități mici de urină și o nevoie de a urina în continuu;
 • Senzație de sensibilitate în partea inferioară a abdomenului;
 • Durere sau senzație de arsură la urinare.

Diagnosticul se stabilește de către un medic urolog prin a identifica germenii care provoacă infecția prin teste, precum: 

 • Sumar de urină recoltată
  • Urina este analizată vizual cu ajutorul unui microscop și cu substanțe chimice.
 • Antibiogramă
  • Metoda care stabilește rezistența unei bacterii față de un antibiotic.
 • Urocultură
  • Are rolul de a descoperi infecțiile tractului urinar cum ar fi cistita, nefrita și pielonefrita. Aceasta determină cantitatea pe mililitru a germenilor.
 • Ecografia aparatului urinar
 • Radiografia renovezicală

În cazurile de infecție urinară ușoară, poți apela cu încredere la anumite plante care au proprietăți antibacteriene, antiinflamatoare și antioxidante, care te vor ajuta să elimini infecția.

Merișoare

Merișoarele sunt delicioase și foarte eficiente în lupta împotriva infecțiilor urinare. Bea suc de merișoare. Merișoarele sunt cunoscute pentru efectul lor în vindecarea infecțiilor urinare. Merișoarele conțin antioxidanți, care au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare. Merișoarele – conțin vitamina C și acid salicilic, având un ușor efect antibacterian. Consumul regulat ajută la prevenirea atașării bacteriilor de pereții tractului urinar. Merișoarele pot fi consumate ca atare sau infuzate în apă fierbinte. De asemenea, este recomandat și ceaiul din frunze de merișor.

Consumă alimente ce conțin probiotice 

Probioticele mențin echilibrul microbiomului urinar. Probioticele sunt bacterii benefice care mențin tractul urinar sănătos și îndepărtează bacteriile dăunătoare. Cea mai eficientă grupă de probiotice sunt lactobacilii, care tratează infecțiile și le previn. Aceștia se găsesc în iaurturile naturale.

Consumă alimente bogate în vitamina C

Vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar. Consumă destulă vitamina C. Vitamina C este un antioxidant care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Vitamina C reacționează, de asemenea, cu nitrații din urină, formând oxizi de azot ce elimină bacteriile. Vitamina C face urina mai acidă și inhibă creșterea E. coli. Fructele proaspete, în special lămâile sunt bogate în vitamina C, dar și frunzele de pătrunjel proaspăt.

Hidratarea corespunzătoare

Hidratează-te corespunzător. Consumul suficient de apă este unul dintre cele mai bune tratamente pentru a trata afecțiunea. Apa ajută tractul urinar să elimine toxinele, în timp ce captează nutrienți vitali și electroliți. Și ceaiurile diuretice pot ajuta la grăbirea vindecării: sunt recomandate ceaiurile din cozi de cireșe, păpădie, coada șoricelului, mătase de porumb, flori de soc.

Practică o igienă intimă corespunzătoare

Practică o igienă intimă corespunzătoare. În timpul actului sexual, bacteriile din exterior intră în contact cu tractul urinar. Igiena intimă corespunzătoare este foarte importantă, atât înainte cât și după actul sexual. Asftel, asigură-te că tu și partenerul tău aveți o igienă bună și, foarte important, urinează imediat după actul sexual pentru a preveni bacteriile să înainteze în interiorul tractului urinar.

Infecțiile urinare

Infecțiile urinare netratate în timp pot duce la complicații.  Infecțiile urinare sunt din ce în ce mai greu de tratat motiv pentru care se recomandă ca rezultatul de la urocultură să fie punctul de plecare în stabilirea tratamentului.

Citește și:

                                                 (Image Credit: Albina Gavrilovic / Shutterstock)

Infecțiile urinare
Infecțiile urinare

Related Posts

Lasă un răspuns