Hipotiroidia și creșterea ponderală

Hipotiroidia și creșterea ponderală

De ce e greșit să spunem că ne îngrășăm din cauza tiroidei? Dr Cristina Bloț: creșterea ponderală cauzată de hipotiroidie nu este mai mare de 3-5 kg

Hipotiroidia și creșterea ponderală /  Medic: Foarte puțini pacienți continuă să ACUZE astfel de simptome. Endocrinolog: „Hipotiroidia favorizează depunerea unor substanțe sub piele”

Persoanele care suferă de hipotiroidie sunt predispuse la îngrășare. Un medic specialist în endocrinologie, diabet, nutriție și boli metabolice spune că „mărirea ponderală cauzată exclusiv de disfuncția tiroidiană nu este mai mare de 3-4-5 kg”.

Dr. Cristina Bloț, medic specialist în endocrinologie, diabet, nutriție și boli metabolice, a explicat pentru Dicționarul de Sănătate de la DC Medical, motivul pentru care persoanele care suferă de hipotiroidie sunt predispuse la îngrășare.

       Ce este tiroida?

Tiroida este o glandă endocrină pe care o avem cu toții, însă există și situații, rare, în care aceasta lipsește de la naștere. Cei doi hormoni tiroidieni, triiodotironina (T3) și tiroxina (T4), acționează asupra întregului organism.

Tiroida poate fi afectată de deficitul de iod, în unele cazuri, de excesul de iod, de cauze auto-imune, care sunt cele mai frecvente cauze de disfuncție tiroidiană, dar în principiu, manifestările sunt fie de hipotiroidie, o funcție scăzută a tirodie, fie de hipertiroidie, o funcție excesivă a glandei tiroide.

Hipotiroidia și creșterea ponderală. Endocrinolog: „Hipotiroidia favorizează depunerea unor substanțe sub piele”

”Hipotiroidia se asociază cu o scădere a ratei metabolice bazale și poate să ducă la o creștere ponderală. Aceasta mai are și alte manifestări. Noi spunem, în general, că se încetinește totul: se încetinește pulsul, persoanele respective pot să aibă bradicardie.

Respirația poate să fie afectată. În forme mai severe, poate să se manifeste ca greutate la respirație. Alte manifestări sunt legate de încetinirea tranzitului intestinal și atunci apare constipația, căderea părului capilar.

Pot să cadă sprâncenele, limba se poate mări, și să existe tulburări de respirație în timpul somnului. De asemenea, hipotiroidia poate să ducă la această creștere ponderală, dar aș vrea să precizez următorul lucru. Creșterea ponderală cauzată exclusiv de disfuncția tiroidiană nu este mai mare de 3-4-5 kg. Această creștere ponderală este, în principiu, cauzată de retenția de apă.

Hipotiroidia favorizează depunerea unor substanțe sub piele care atrag apa și aceste persoane vor deveni pufoase”, a explicat medicul Cristina Bloț.

Hipotiroidia și creșterea ponderală/ Tratamentul hipotiroidiei se face cu substituție hormonală

„Foarte puțini pacienți continuă să acuze astfel de simptome, dar de intensitate mai mică, după reglarea funcției tiroidiene, adică după normalizarea analizelor de sânge, care ne orientează pe noi, care ne spun dacă am reușit să tratăm hipotiroidia cum trebuie”, a mai spus medicul.

Care dintre afecțiunile TIROIDEI chiar te îngrașă. Dr Cristina BLOȚ la DICȚIONAR DC MEDICAL

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.   Fiți la curent cu ultimele noutăți.

Citește și:

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Hipotiroidia și creșterea ponderală           Image credit: Drahreg01, 2007
Hipotiroidia și creșterea ponderală/           Image credit: Drahreg01, 2007

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: