Care este greutatea ideală

Greutatea ideală

Tabel: Care este greutatea ideală în funcţie de vârstă şi înălţime? Calculează pe loc

O greutate normală te ajută să fii sănătos și să te protejezi de boli. Vezi câte kilograme ar trebui să ai, în funcție de vârstă. Trebuie să știi că greutatea ideală depinde de la o persoană la alta.

Dacă te compari cu prietenii sau cu rudele, riști fie să te mulțumești să ai câteva kilograme în plus, fie să vrei să slăbești exagerat de mult, potrivit medicalnewstoday.com.

În tabelul de mai jos vezi care este greutatea ideală în funcție de vârstă și înălțime.

În general, există anumite calcule care te pot ajuta să stabilești dacă greutatea ta este OK. Unul dintre aceste calcule este indicele de masa corporala ( IMC ).

Tabel – Greutatea ideală

IMC se calculează împărțind greutatea subiectului la pătratul înălțimii sale, exprimată de obicei ori în metri ori în kilograme.

Poți să-ți calculezi singur indexul de masă corporal folosind formula de mai sus și să vezi dacă te situezi în zona normală.

Ca regulă general valabilă, spre exemplu, dacă vorbim despre 1.60-1,70m înalțime, femei, atunci greutate trebuie să fie in jur de 50-55-60-65 kg ( cam cu 5-10 kg mai puțin decât numarul centimetrilor de peste 1m ), dacă vorbim de 1.70-1.80m, barbați, atunci 70- 75-80-85kg pot fi valori optime. Totuși, mai detaliat puteți face calcul mai sus menționat.

Dacă ai mai puține kilograme decât ar trebui, mergi la medic și vezi dacă nu cumva ai o problemă de sănătate.

După ce ai exclus această posibilitate, poți încerca să îți îmbogățești dieta cu nutrienți care te-ar putea ajuta să te îngrași.

Dacă ai o greutate normală, înseamnă că ai și o sănătate bună. Pentru a rămâne așa, este important să ai o dietă echilibrată, bazată pe fructe și legume, și să faci mișcare 30 de minute în fiecare zi.

Dacă ai kilograme în plus, trebuie să iei unele măsuri pentru a reveni la o greutate normală.

Excesul de greutate crește riscul apariției bolilor cardiovasculare, de accident vascular și de diabet. În acest caz, mișcarea este foarte importantă și ar trebui să ai o alimentație sănătoasă, bazată pe multe fructe și legume. Sursa: andreilaslau.ro

Greutatea ideală
Greutatea ideală

Citește și:

Dieta de slăbit

Alungă senzația de foame

Dieta în 10 pași

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă like paginii noastre de Facebook  și abonează-te la newsetter (în sidebar, pe partea stângă) și o să găsești mai multe informații, despre serviciile și noutățile Centrului nostru .

Related Posts

Lasă un răspuns