Cura de detoxifiere a întregului organism după sărbători

Cura de detoxifiere

În urma exceselor făcute de sărbători, o dietă de detoxifiere ar putea să te scape până şi de amintirea ouălor şi a cozonacilor, dacă vrei să-ţi cureţi corpul.

Dacă detoxifierea clasică presupune diete drastice, înfometare, stări de oboseală și nervozitate cauzate de schimbările ce au loc în organism o dată cu purificarea lui, Centrul de Recuperare vă propune azi, două dintre metodele de detoxifiere completă a organismului  pe care vi le poate oferi în acest articol.

După mesele îmbelșugate de sărbători, se recomandă să vă ajutați organismul să se refacă și să elimine cât mai multe toxine, printr-o cură de detoxifiere. Corpul uman are cinci organe care îl ajuta la propria detoxifiere: rinichii, ficatul, colonul, plămânii, pielea și glandele limfatice.

detoxifierea organismului
detoxifierea organismului

E adevarat că, în urma unei cure de detoxifiere, poţi să pierzi câteva kilograme dar nu vei pierde grăsime, ci doar apă şi ţesut muscular. Dietele de detoxifiere sunt menite să detoxifice organismul şi atât. Un program „serios” nu va pretinde că ajută la slăbit.

Dieta cu alimente crude cere ca 75% din mâncarea pe care o consumi într-o zi să fie crudă: salate de legume, smoothie-uri de fructe, sucuri naturale de casă, fructe, migadale şi nuci.

Dieta diuretică se bazează pe alimente cu efect diuretic: asparagus, pepene, cafea, ceai, țelină, pătrunjel, suplimente sau medicamente sunt menite să scoată din corp toată apă în exces şi odată cu ea, toxinele.

Oricine îşi poate crea propria dietă de detoxifiere: Pentru că dietele vedetelor nu sunt la îndemâna oricui – băuturile şi suplimentele necesită o oarecare investiţie, asta dacă le găseşti la noi.

cură de slăbire
cură de slăbire

Cine nu suportă foamea la fel de uşor ca Angelina Jolie poate să mănânce şi cereale integrale sau lactate slabe. Ajunge să stabileşti un număr de zile în care vei mânca puţin şi natural: fructe, legume, ceaiuri, sucuri din fructe şi apa din belşug.

După regim ar trebui să te simţi mai uşoară, mai energică, mai odihnită şi, în general, mai bine.

Suplimentele detoxifiante, metoda mai uşoară

Unele diete necesită şi administrarea unor produse naturale cu rol laxativ sau diuretic. Se presupune că toxinele sunt eliminate din corp atunci când mănânci şi bei produse naturale, pure, curate, care au rolul de a ajuta ficatul, rinichii, limfa şi colonul să elimine toxinele.

Dietele de detoxifiere sunt menite să îndepărteze substanţele toxice din corp. În jurul lor s-a creat o modă şi o adevărată industrie: cărţi, medicamente, sfaturi şi o mulţime de aşa zişi specialişti.

Unii specialişti recomandă câte o astfel de dietă la fiecare şase luni sau la schimbarea anotimpului, susţinând că ele pot să alunge multe simptome neplăcute, aparent inexplicabile: dureri de cap, probleme digestive, apatie, oboseală cronică, lipsă de energie, somnolenţă şi multe altele.
Părerile sunt împărţite cu privire la necesitatea curelor de detoxifiere.

Cura de detoxifiere
Cura de detoxifiere

Setea este adesea confundată cu senzaţia de foame, motiv pentru care este recomandat ca atunci când simţi nevoia de a ronţăi ceva să bei apă mai întâi. Apa ajută şi la senzaţia de saţietate.

Beneficiile tratamentelor de detoxifiere :

 • Efect relaxant și calmant, reducerea efectelor stresului. 
 • Catifelarea și tonificarea pielii, redându-i fermitatea și elasticitatea;
 • Reglarea permeabilității capilarelor;
 • Stimularea circulației sanguine și a funcționării glandelor endocrine;
 • Îndepartarea simptomelor gutei, reumatismului, artritei și leziunilor traumatice;
 • Reducerea nivelului glicemiei, colesterolului și a tensiunii arteriale;
 • Ajută la recuperarea organismului după boală, revigorand sângele;
 • Reducerea durerilor articulare, musculare și ligamentare, a inflamărilor, edemelor și a aglomerarilor toxice cronice;
 • Reducerea stărilor de insomnie, chiar pâna la dispariție;
 • Accelerarea procesului de slăbire;
 • Întarirea sistemului imunitar și creșterea rezistenței organismului la boli și la stres;
 • Rezolvarea problemelor generate de retenția de apă în țesuturi, ceea ce duce la dispariția edemelor;
 • Îmbunatirea funcțiilor metabolice și circulatorii;
 • Eliminarea toxinelor din organele și sistemele principale ale corpului; astfel ficatul, rinichii, colonul, sistemul circulator și cel limfatic își îmbunatatesc considerabil funcționarea;
Detoxifierea
Detoxifierea

Daca v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

 

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns