Cum elimini celulita?

Cum elimini celulita?

Metode eficiente pentru a căpăta un aspect plăcut al pielii

Cum elimini celulita?  Aspectul fizic este prima carte de vizită pe care o poți oferi celor din jur, iar pielea ta este poate cea mai importantă “haină” pe care o porți zi de zi, indiferent de ocazie! Celulita nu se asortează niciodată ținutei tale!

Celulita: Adesea, aceasta este asociată cu un stil de viață nesănătos. Este o afecțiune care se manifestă preponderent la femei, însă poate fi întâlnită și în cazul bărbaților. Celulita este o problemă de ordin estetic ce afectează aspectul uniform al pielii.

Celulita: Adesea, aceasta apare în zonele corpului predispuse la depunerea neuniformă a țesutului adipos, precum: abdomen, coapse, fese, picioare și brațe. Aceasta se manifestă atunci când, sub piele, depunerea țesutului adipos nu este uniformă. Drept urmare, aspectul pielii capătă o textură vizibil denivelată.

Ce este celulita ?

Pentru a înțelege mai ușor ce este celulita, merită să aducem în discuție următorul subiect: pentru a-și realiza toate funcțiile, pielea se bazează pe trei structuri:

  • Epiderma – este stratul exterior al pielii și are rol protector împotriva factorilor externi (vânt, soare, praf);
  • Derma – se află sub epidermă și are mai multe roluri (menține temperatura constantă a corpului și protejează organismul împotriva microbilor care reușesc să treacă prin epidermă). Este alcătuită din vase de sânge, colagen, vase limfatice, nervi, foliculi de păr și glande sudoripare;
  • Stratul subcutanat sau hipoderm se află sub derm, imediat deasupra mușchilor și este alcătuit din țesut conjunctiv și grăsime. La fel ca dermul, are mai multe roluri: protejează împotriva infecțiilor, izolează și protejează mușchii, iar grăsimea din hipoderm înmagazinează substanțe nutritive, rezerve pentru organism.

Celulita este acumularea de grăsimi la nivelul celui de-al treilea strat al pielii – hipoderm. Pe măsură ce dimensiunile acestora se modifică și își măresc volumul, ele încearcă să-și facă loc împingând celelalte două straturi. Astfel, grăsimea începe să devină vizibilă şi la suprafaţa pielii, unde poate străpunge şi poate provoca umflături, adică acel aspect de „coajă de portocală”.

Cum elimini celulita?

În unele cazuri, schimbările stilului de viață pot fi suficiente. În funcție de severitatea problemei, celulita poate fi mai ușor sau mai dificil de îndepărtat.

Prevenirea, însă, este cea mai bună metodă de a elimina acest risc. Ce putem face pentru a preveni și elimina celulita?

În sezonul cald punem preț și mai mare pe aspectul pielii și căutăm soluții cum scăpăm ușor de celulită sau metode eficiente pentru a căpăta un aspect plăcut al pielii. Din păcate, ușor nu prea putem să scăpăm de celulita profundă.

Photo Credit: Shutterstock

Dacă intervenim într-un stadiu incipient, reușim să câștigăm teren și să eliminăm celulita. În această situație, o schimbare a regimului alimentar, asigurarea unui nivel optim de hidratare și creșterea activității sportive, împreună cu un program regulat de masaj, de obicei rezolvă problema.

 Masajul anticelulitic:
– efectul vizibil al masajului anticelulitic este îmbucurător;
– studiile au arătat însă că mecanismul care stă la baza acestui procedeu, mai degrabă redistribuie celulele adipoase, decât le distruge.
– poate fi inclus într-un program anticelulitic alături de electrostimulare, împachetări, termoterapie și creme anticelulitice profesionale SLIM cu venin de viperă și propolis verde brazilian.

Suplimentele alimentare:
– se referă la stimulente metabolice precum Green Coffee Slim sau detoxifiante precum Aloe Ferox;
– ele au proprietatea de a accelera metabolismul;
– îmbunătățesc circulația, detoxifică organismul;
– stimulează arderea grăsimilor.

Însă, dacă avem de luptat cu o celulită în stadiu avansat, trebuie să apelăm la tehnici mult mai sofisticate, pe lângă dietă, hidratare și sport. Putem apela la un program mixt de Liposucție cu cavitație, ultrasunete cu radiofrecvență, Multipolar RF, Bioelectricity, criolipoliză și tunel cu infraroșii, împreună cu masaj sportiv sau alte tipuri de masaj profund. Astfel, vom obține cu siguranță rezultate notabile, dar cu investiții semnificative de timp și bani.

Din acest motiv este foarte important să adoptăm din adolescență sau din primii ani de maturitate un stil de viață echilibrat, activ. Sportul este ajutorul de nădejde în reducerea celulitei, mai ales când îl practici constant și îl combini cu o dietă sănătoasă.

Dacă te întrebi în cât timp scapi de celulită prin sport, rezultatele depind de etapa evolutivă a celulitei și de factorii care influențează dezvoltarea ei. O dietă prea bogată sau lipsa de activitate fizică ar putea fi cauza dezvoltării celulitei. Echilibrarea meselor și antrenamentele intense, cel puțin de două ori pe săptămână, pot reprezenta o rețetă de succes.

Misiunea noastră este să facem sportul accesibil tuturor! La ASKineto, dorim să punem bazele unor relații de durată cu pacienții noștri și să îmbunătățim calitatea vieții prin încurajarea practicării sportului în mod regulat. Valorile principale după care ne ghidăm sunt vitalitatea și responsabilitatea. Debordând de energie, entuziasm și idei, echipa ASKineto s-a angajat să ofere tuturor beneficiile sportului și Kinetoterapiei.

Frumusețea înseamnă sănătate! Fa-o vizibilă prin sănătatea pielii tale!

Citește și: Scapă rapid de celulită și fii gata pentru plajă!

Tratamente corporale

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook. Photo Credit: Shutterstock

Cum elimini celulita?
Cum elimini celulita?

Related Posts

Lasă un răspuns