
Vitamine pentru menținerea sistemului osos
Există o serie de alimente care pot crește rezistența oaselor și scădea riscul de osteoporoză. Atunci când anumiți nutrienți din corp lipsesc, oasele devin fragile și sunt supuse riscului de a se rupe ușor.
Printre alimentele care contribuie la întărirea oaselor se regăsesc: somonul, nucile, migdalele, mango, avocado, smochinele, laptele de soia, brânza tofu, sardinele, etc.
Iată care sunt alimentele bogate în nutrienți și care nu trebuie să îți lipsească din organism!
Lactatele: Sunt esențiale pentru întărirea oaselor. De aceea, este bine să fie consumate zilnic.
Fluorul: Este foarte important pentru dezvoltarea scheletului osos. Principalele surse alimentare cu fluor sunt apa, ceaiul, cerealele, pâinea de secară, gălbenușul, ceapa, usturoiul, spanacul și roșiile.
Soia: Se pare că alimentele care conțin soia ajută la prevenirea fracturilor osoase.
Magneziul: Acesta are un rol important în tratarea osteoporozei. Magneziul se află în semințele de dovleac, în orezul brun, spanac, anghinare, cartofi dulci, fasole, semințe de susan sau de in.
Potasiu: Un regim alimentar bogat în potasiu ajută la încetinirea declinului densității oaselor, fenomen caracteristic îmbătrânirii naturale a corpului. Pepenele galben, caisele, bananele, prunele, stafidele, avocado, salata verde, morcovii, roșiile și fasolea sunt bogate în potasiu.
Proteine: În cantități mari, proteinele pot dăuna organismului, dar lipsa lor duce la apariția efectelor negative asupra sănătății oaselor. Cele mai indicate sunt: carnea slabă de curcan, pui, carne de vită sau fructele de mare, albușurile de ou, lactatele cu grăsimi puține, untul de arahide.
Vitamina D: Este tot un nutrient important pentru menținerea sistemului osos în stare optimă. Mai ales acumularea calciului în organism nu se realizează fără vitamina D. Alimente bogate în vitamina D sunt: somonul, heringul, macroul sau sardinele, laptele, iaurtul, ciupercile. Deficitul de vitamina D împiedică mineralizarea matricei osoase, ducând la osteomalacie, rahitism, deformări osoase și osteoporoză.
Calciul: Este cel mai important element nutritiv pentru os, concret este esențial împotriva osteoporozei. Doza necesară de calciu este de aproximativ 1.000-1.300 mg de calciu pe zi și de regulă se ia din alimentație. Cele mai recomandate sunt iaurtul, laptele fără grăsimi, tofu, soia, fasolea albă, varza, broccoli sau migdalele, potrivit doctorulzilei.ro
Vitamina C: Alimentele bogate în vitamina C permit corpului să producă colagen, o proteină importantă pentru rezistența oaselor. Trebuie să consumi căpșuni, portocale, lămâi, varză, roșii, conopidă.
Produse – Apelează la suplimente atunci când este necesar
Binecuvântarea Plantelor are o varietate de produse naturale de top, BIO, pentru întreținerea zilnică a sănătății osoase și prevenirea osteoporozei sau altor probleme de sănătate.
Deoarece uneori poate fi dificil să obții Vitamina C necesară doar din alimente, un supliment poate constitui o modalitate simplă pentru ca oasele să primească nutrienții necesari.
Reține, starea sănătății tale depinde de calitatea suplimentelor pentru care optezi. Asigură-te întotdeauna că știi de unde provine sursa ta de Vitamina C!
Vitamina C Alcalin Power – Cea mai puternică vitamină C alcalină de pe piață.

Fă mișcare!
Exercițiile fizice sunt extrem de importante pentru dezvoltarea și menținerea unor oase puternice și, în principiu, le poți face, pe majoritatea, acasă în această perioadă.
Stabilește-ți un program zilnic de 30 de minute în care să incluzi exerciții pentru întărirea oaselor și creșterea flexibilității articulare.
Poți respira ușurat/ă atunci când știi că faci tot posibilul pentru sănătatea sistemului tău osos!

Citește și: Minerale și vitamine care întăresc sistemul imunitar și ajută la combaterea virozelor
Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.
Sursa foto: 123rf.com
