Coaja de ou – e un bun remediu pentru multe afecțiuni

coaja de ou

Nu renunța la coaja de ou după ce ți-ai preparat omleta. Are 95% calciu ajută la sănătatea oaselor și dinților tăi.

Tu arunci coaja de ou? Află că e un bun remediu pentru multe afecțiuni

Condiția este să o consumi, însă numai după ce a fost sterilizată în prealabil, prin fierbere, pentru a nu risca o infecție, și apoi măcinată foarte fin pentru a nu ne irita gâtul.

O singură coajă de ou ne oferă cantitatea suficientă de calciu pentru o zi. Esențial pentru organism, calciul contribuie la dezvoltarea și menținerea sănătății oaselor (binecuvantareaplantelor).

Ajută, de asemenea, la reglarea ritmului cardiac, la funcționarea normală a sistemului muscular, dar și la echilibrarea nivelului de magneziu, fosfor și potasiu din sânge.

Specialiștii au arătat că, obținut din coaja de ou, calciul este chiar mai bun decât cel obținut din suplimentele alimentare uneori.

Cojile de ou

În tratamentele pentru osteoporoză, cercetătorii au observat beneficiile calciului, stronțiului și fluorului din coaja de ou asupra organismului, arătând efectul cert asupra metabolismului osos și stimulării creșterii cartilajelor.

În același timp, studiile clinice au arătat că în cazul femeilor aflate la postmenopauză care au dureri asociate osteoporozei cojile de ou pot fi de un real folos calmând și îmbunătățind mobilitatea pacienților.

De asemenea, s-a stabilit că tratamentul cu pulbere din coajă de ou oprește degenerarea osoasă, în unele cazuri, densitatea osoasă fiind chiar îmbunătățită.

Coaja de ou este însă eficientă și pentru protecția smalțul dentar. Astfel, pudra obținută din coaja de ou ajută la remineralizarea acestora.

Pudra poate fi amestecată cu soluție de glicerină sau gel de metilceluloză și aplicată pe dinți. Este nu doar eficientă, ci și mai puțin toxică, spun specialiștii, fiind lipsită de plumb, aluminiu, mercur etc.

Putem valorifica însă nu doar coaja de la ou, ci și membrana ei, bogată în acid hialuronic, glucozamină, condroitină, colagen și aminoacizi.

Este un bun remediu pentru tulburările țesutului conjunctiv, materialul care menține împreună celulele vii din interiorul corpului.

Membrana din coaja de ou mai poate fi folosită și pentru calmarea durerilor în artrită, gută și dureri de spate. De altfel, poate calma și alte dureri pe care în mod normal le tratăm cu analgezice sau antiinflamatoare.

Mai putem folosi membrana de la coaja de ou și pentru crăpături, răni mici ori arsuri, deoarece acționează ca un cicatrizant natural

Cum obții pudră din coaja de ou?

Cojile se țin în apă fiartă câteva minute, pentru a elimina e bacteriile. După ce se scot din apă, se lasă la uscat peste noapte, apoi se coc în cuptor. Se mărunțește într-o râșniță de cafea pentru a obține o pudră fină și se depozitează într-un vas cu capac, la loc răcăros, fără umezeală.

coaja de ou
coaja de ou

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact.

Related Posts

Lasă un răspuns