Circulația proastă a sângelui – remedii

mâini şi picioare reci

Circulația proastă a sângelui este o problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane, dar puține își dau seama de semnele ei.

Ai probleme cu circulaţia proastă a sângelui ? Problemele tale de sănătate îţi dau mari bătăi de cap? Îţi oferim cele mai bune remedii pentru a trece peste aceste dificultăţi.

În timp, această condiție poate provoca multe probleme în organism, așa că este indicat să iei măsuri cât mai devreme dacă observi unul ori mai multe dintre simptomele de mai jos.

Circulaţia proastă a sângelui (semne și simptome)

  • Mâini și picioare reci

Semn care atrage atenția asupra faptului că ai circulația sângelui deficitară este senzația de răceală la nivelul membrelor superioare și inferioare. Sângele are și rolul de a asigura o temperatură optimă organismului, iar dacă nu circulă corespunzător, extremitățile vor fi mai reci decât restul corpului.

Un masaj scurt și intens va rezolva rapid această problemă. Poți să-ți faci un masaj blând, dar ferm, folosind o cremă bună. Începe cu picioarele și urcă din ce în ce mai sus, acordând atenție tuturor mușchilor tăi. Astfel, îți va crește fluxul sanguin, iar toate problemele tale se vor ameliora considerabil, inclusiv circulația proastă a sângelui.

Circulația proastă a sângelui
Circulația proastă a sângelui
  • Vene varicoase

Circulația proastă a sângelui conduce către această neplăcere. Venele varicoase sunt umflate, moi și chiar dureroase în unele cazuri. În acest caz, este indicat să nu te îmbraci cu piese vestimentare mulate, să faci sport și să urmezi o dietă pe bază de fibre și săracă în grăsimi nocive.

  • Degete amorțite

De asemenea, carența de vitamina B12 ori de magneziu poate provoca această senzație în corp, așa că ar trebui să te asiguri că astfel de substanțe nutritive nu lipsesc din alimentația ta.

Degete amorțite
Degete amorțite

Atunci când inima nu are suficientă putere pentru a pompa corespunzător sângele prin tot corpul, degetele de la mâini și de la picioare nu sunt bine oxigenate, astfel că le poți simți amorțite.

  • Picioare umflate

Excesul de fluid va favoriza umflarea gleznelor și a labei piciorului. Printre simptomele unei circulații proaste se numără și picioarele umflate. O soluție simplă în acest caz este să îți ridici picioarele puțin, astfel încât să fie mai sus de nivelul inimii. De exemplu, le poți așeza pe o pernă.

  • Stare de oboseală constantă

Prin urmare, se instalează o stare de oboseală și de moleșeală constantă, deși nu se depune un efort mare. De asemenea, nici mușchii nu vor mai funcționa corect dacă țesuturile lor nu sunt oxigenate bine. Dacă sângele nu transportă suficient oxigen la creier, acesta nu își va mai îndeplini corespunzător funcțiile.

  • Proces de vindecare lent

Sistemul imunitar nu mai reușește să acționeze eficient dacă țesuturile organismului nu sunt hrănite corespunzător cu substanțe nutritive. O persoană care are probleme cu circulația sângelui se va îmbolnăvi mai des și va avea probleme și cu recuperarea din aceeași cauză.

  • Căderea părului în exces
Circulația proastă a sângelui poate fi provocată atât de anumite afecțiuni ale inimii, cât și de sedentarism și de lipsa unei alimentații adecvate.
Dacă observi cel puțin unul dintre aceste semne, adresează-te unui specialist pentru recomandarea unui tratament adecvat. Masarea scalpului are efecte benefice în acest caz, astfel că ar trebui să îți faci un ritual de acest tip de câteva ori pe săptămână.
Căderea părului
Căderea părului
 Sistemul tău circulator nu reușește să hrănească suficient de bine rădăcina podoabei capilare, astfel că ea devine tot mai slăbită. Dacă începe să îți cadă părul dintr-odată și nu găsești nicio cauză la îndemână, ar trebui să iei în calcul circulația deficitară a sângelui. Dacă îți schimbi stilul de viață, vei reuși să ții totul sub control, dar urmează și sfaturile de specialitate.
  • Presiune în zona pieptului
Presiune în zona pieptului
Presiune în zona pieptului
Inima ta are nevoie de puțin ajutor, astfel că este recomandat să i-l oferi din timp, înainte ca situația să se complice. Chiar dacă nu te confrunți mereu cu aceste simptome, este totuși indicat să urmezi un tratament recomandat de un specialist. Senzația de durere, amorțeală și presiune simțită în zona pieptului este un alt semn că ai circulație proastă.
mâini şi picioare reci
mâini şi picioare reci

Related Posts

2 thoughts on “Circulația proastă a sângelui – remedii

Lasă un răspuns