Balonarea și cum poți să scapi de această problemă?

Balonarea - Helicobacter Pylori

De ce apare balonarea și cum poți să scapi de această problemă?

Balonarea: Helicobacter Pylori (H. Pylori) este un tip de bacterie care provoacă infecții asimptomatice în stomac. Această bacterie afectează aproximativ două treimi din populația lumii și poate fi transmisă prin alimente și apă.

De o rezistență covarsitoare, Helicobacter Pylori persistă toată viața în mediul atât de dur și de acid al stomacului, fiind responsabilă de majoritatea bolilor stomacale.

Helicobacter Pylori poate produce diverse simptome și cele mai comune includ: eructații, balonare, arsuri la stomac,reflux esofagian, constipație, diaree ,balonare și disconfort la nivelul stomacului.

De cele mai multe ori însa, Helicobacter Pylori provoacă o inflamație cronică a stomacului numită gastrita cronică, afecțiune ce evoluează lent și persistă toată viața, dacă nu este tratată. Aceasta se poate transforma treptat, de-a lungul a mai mulor ani, în ulcer sau chiar cancer.

balonarea
balonarea

Se poate întampla oricui, inclusiv ție!

Bacteriile prosperă în principal în mucoasa stomacului și sunt considerate a fi transmise prin consumul de alimente sau apa potabilă care au fost contaminate cu materiile fecale, sau eventual, prin contactul cu fecale,voma sau saliva unei persone infectate.

Expunerea membrilor familiei la H,pylori poate fi cea mai probabilă posibilitate de transmitere.

Ce se poate face în acest caz?

Pylori poate fi tratat cu succes în mai mult de 80% din cazuri. Consultați medicul dumneavoastră pentru a obține un tratament adecvat. Tratamentul implică de obicei o combinație de antibiotic și medicamente pentru a reduce cantitatea de acid produsă de stomac, iar acestea sunt luate timp de mai multe săptămâni.

Menținerea unui regim dietetic adecvat și o multime de vitamine A, C si E, împreună cu zinc, este esențială în scopul de a proteja mucoasa stomacului. A lua probiotice cum ar fi, lactobacillus și bifidobacterium este, de asemenea recomandabil.

Ultimul, dar nu cel mai important, este menținerea unui nivel adecvat de igienă cum ar fi spălatul pe mâini frecvent și în mod corespunzător. Apa potabilă din surse sigure este la fel de importantă. În cazul în care te simți în pericol de a te infecta cu Pylori, contactatează un specialist pentru a obține o examinare corespunzătoare.

Cum poți scăpa de balonare?

Această băutura este benefică în special pentru ameliorarea balonării stomacului și cresterea nivelului de energie în același timp.

Aveți nevoie de:

  • jumătate de pahar de apă
  • o legătură de patrunjel sau coriandru
  • 1 lingură suc de aloe ferox
  • 1 lingură de ghimbir ras
  • 1 castravete
  • 1 lămâie

Pregatirea este destul de simplă. Se amestecă toate ingredientele într-un blender și apoi se consumă. Această bautură este extrem de benefică pentru reducerea grăsimii abdominale și veți simți îmbunatătțri de la primul pahar.

Aceste ingrediente sunt combinate în scopul de a stimula metabolismul pentru a arde grasimea în timp ce tu dormi. Este dovedit ca această combinație îmbunătățeste metabolismul, ceea ce înseamnă ca metabolismul tau funcționează la viteza maximă, chiar și atunci când dormi.

Castravetele – este un puternic instrument de ardere a grăsimii; astfel este un ingredient vital în programele de pierdere în greutate.

Scazut în calorii, dar bogat în antioxidanți, vitamine și minerale, pătrunjelul sau coriandru, este extrem de benefic pentru tratarea retenției de apă și balonare.

Ghimbirul este extrem de bun în prevenire. Acest ingredient poate arde grasimea de pe burtă în timp ce tu dormi. Sucul de lămâie poate stimula în mod eficient eliminarea de toxine din organism. Sucul de aloe ferox este extrem de benefic pentru pierderea în greutate.

Apa este, nu numai importantă pentru starea generală de sănatăte, dar este de asemenea,eficientă în arderea caloriilor. În caz că nu bei suficientă apă, metabolismul tău încetinește și nu poate arde caloriile în mod corespunzător. Bea foarte multă apă pentru a stimula metabolismul.

Balonarea - Helicobacter Pylori
Balonarea – Helicobacter Pylori

Indigestia „durerea de burtă”, cauze, simptome   

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

3 thoughts on “Balonarea și cum poți să scapi de această problemă?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: