Băile cu bicarbonat de sodiu vindecă o mulţime de afecţiuni

Băi cu bicarbonat

Băile cu bicarbonat de sodiu: cum se fac, ce previn și ce tratează

Băi cu bicarbonat – Bicarbonatul de sodiu, ingredient natural ne-toxic, este uşor de găsit în comerţ şi foarte economic.

Acestei pudre albe, de-a dreptul miraculoasă, i se redescoperă, ştiinţific, toate virtuţile şi utilizările. Cu bicarbonat de sodiu putem trata şi vindeca o mulţime de afecţiuni şi neplăceri.

Utilizată extern, sub formă de băi, această sare alcalină, pe care o putem achiziţiona din comerţ sub formă de pudră albă, poate reprezenta un remediu excelent pentru junghiuri, oboseală, picioare umflate şi nu numai.

Băi cu bicarbonat

Băi cu bicarbonat, împotriva junghiurilor

Dacă tocmai aţi ieşit din sala de gimnastică sau de pe terenul de sport, şi resimţiţi dureri în aproape tot corpul, ideală ar fi o baie caldă, cu adaos de bicarbonat de sodiu.

Junghiurile sunt dureri musculare care îşi au originea într-o infecţie virală (gripă, hepatită) sau care sunt consecinţa unui efort fizic. În cele mai multe cazuri, ele apar la 12-48 de ore după efort şi dispar de la sine, după câteva zile.

După baia cu bicarbonat, astfel de dureri vor fi o amintire neplăcută.

Umpleţi cada cu apă călduţă şi adăugaţi 6 linguri de bicarbonat de sodiu. Amestecaţi bine şi staţi în apă timp de 15 minute, bucurându-vă de efectul ei relaxant şi revigorant.

Baie cu bicarbonat, contra nervozităţii şi oboselii

Bicarbonatul de sodiu funcţionează foarte bine ca sare de baie pentru destindere, favorizând relaxarea. Băile cu bicarbonat sunt uşor de realizat, au virtuţi care reduc starea de oboseală, destind şi calmează toate tensiunile corpului.

Iată o reţetă de baie cu proprietăţi foarte relaxante şi regeneratoare:

Diluaţi aproximativ 7 linguri de bicarbonat în apă de baie fierbinte sau călduţă – apa nu trebuie să fie rece. Staţi în apă maximum 15-20 de minute şi relaxaţi-vă. Efectele vă vor surprinde.

Băi cu bicarbonat pentru o mulţime de afecţiuni
Băi cu bicarbonat pentru o mulţime de afecţiuni

Dacă aveţi probleme cu circulaţia (de origine venoasă), baia nu trebuie să dureze prea mult. În acest caz, treceţi – imediat după baie – un jet de apă rece pe picioare, urcând până la coapse – dacă suportaţi.

Baie cu bicarbonat, pentru picioare umflate

Împotriva picioarelor umflate, datorate circulaţiei deficitare sau căldurii, apelaţi la următorul remediu:

Într-un litru de apă la temperatura camerei adăugaţi 2 linguriţe de bicarbonat şi 1 linguriţă de sare grunjoasă. Staţi cu picioarele în această „soluţie” timp de 15 -20 minute. Repetaţi tratamentul timp de 1 săptămână, pentru efecte vizibile.

Băi cu bicarbonat, împotriva eczemelor

Bicarbonatul de sodiu joacă un rol important în tratamentul natural al eczemelor. Efectul calmant al acestuia combate mâncărimile, ameliorând rapid astfel de afecţiuni.

Umpleţi cada cu apă caldă şi adăugaţi jumătate de pahar bicarbonat de sodiu. Amestecaţi bine şi staţi în apă timp de 20 de minute (până ce apa mai este caldă).

Un alt remediu cu bicarbonat, împotriva eczemelor: într-un bol, amestecaţi 1 linguriţă de bicarbonat cu puţină apă, până ce obţineţi un preparat păstos, pe care îl veţi aplica pe zonele afectate; lăsaţi-l să acţioneze circa 20 de minute. Reluaţi tratamentul până la o ameliorare sensibilă.

Băi cu bicarbonat, contra transpiraţiei picioarelor

Împotriva transpiraţiei şi a mirosului urât al picioarelor, puneţi 1 pahar de oţet şi 1 lingură de bicarbonat de sodiu în doi litri de apă caldă. Se fac seara, două băi de picioare pe săptămână.

Spălături cu bicarbonat, pentru prevenirea cariilor

Pentru prevenirea apariţiei cariilor, după ce v-aţi spălat bine pe dinţi, clătiţi-vă (zilnic) gura cu un amestec de apă călduţă (1 pahar) şi bicarbonat de sodiu (1 linguriţă). Scuipaţi soluţia şi clătiţi-vă apoi gura cu apă curată.

Baie de gură, pentru respiraţie proaspătă

Pentru o respiraţie proaspătă, faceţi zilnic o baie de gură, cu un pahar de apă în care dizolvaţi 1 linguriţă de bicarbonat.

Băi cu bicarbonat
Băi cu bicarbonat

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă like paginii noastre de Facebook  și abonează-te la newsetter (în sidebar, pe partea stângă) și o să găsești mai multe informații, despre serviciile și noutățile Centrului nostru .

Related Posts

1 thought on “Băile cu bicarbonat de sodiu vindecă o mulţime de afecţiuni

Lasă un răspuns