Alimentele acide ne îmbolnăvesc și ne îngrașă

Alimentele acide

Alimentele acide ne îmbolnăvesc și ne îngrașă. De ce îngraşă acizii?

Alimentele acide ne îmbolnăvesc și ne îngrașă. Atât timp cât vom consuma mâncăruri acide, grăsimea va continua să se acumuleze. Acidul lactic este produs atât de lactate, cât şi de efortul fizic în exces. Potrivit lui Robert Young, în momentul în care exerciţiul fizic ajunge să producă insuficienţă respiratorie şi durere, nu facem decât să încurajăm organismul să reţină grăsimea.

„Oamenii iau în greutate atunci când organismul lor nu elimină acizii dăunători. Aceştia sunt produşi de metabolismul uman în acelaşi mod prin care o maşină produce monoxid de carbon”, explică Robert Young.

În mod normal, aceşti acizi sunt eliminaţi prin respiraţie, transpiraţie sau urină. Dacă vreunul dintre aceste canale este blocat (prin congestie sau rănire), organismul împinge acizii către ţesuturile conjuctive şi grase.

Alimentele acide, de tipul proteinelor animale sau lactatelor cauzează congestie, din cauză că se digeră mai greu, explică nutriţionistul. Astfel acizii, forţaţi să rămână în organism, se aşază în zonele unde există grăsime. Principalele mâncăruri care ar trebui eliminate din dietă dacă vreţi să slăbiţi sunt carnea de porc, de pasăre (pui sau curcan), produsele lactate, ouăle şi oţetul. De asemenea, ar trebui să staţi departe de cereale, precum grâul, şi mai ales de orez. Primul poate provoca congestie, din cauza conţinutului de gluten, iar cel de-al doilea are mult zahăr.

Iată câteva alimente alcaline benefice pentru sănătate

Alimentele acide ne îmbolnăvesc și ne îngrașă. Puteţi mânca în schimb peşte gras, precum somon sau păstrăv. Oţetul îl puteţi înlocui cu zeama de lămâie, care are un conţinut ridicat de potasiu şi un efect alcalin.

Afirmaţia îi aparţine nutriţionistului şi microbiologului american Robert Young, care promovează medicina alternativă, bazată pe o dietă ce ajută la menţinerea unui echilibru între mediul acid şi cel alcalin (bazic) din corpul uman.

Nutriționistul și naturopatul Robert Young spune că organismul se îmbolnăveşte atunci când sângele şi ţesuturile capătă un exces de aciditate, în special din cauza mâncărurilor acide. Soluţia este dieta alcalină.

Pentru o viaţă sănătoasă, eliminaţi din dieta dumneavoastră fructele cu conţinut ridicat de zahăr. Acesta asigură retenţia grăsimilor şi vă împiedică să slăbiţi. Puteţi consuma struguri, lămâie, avocado, nucă de cocos.

Dacă vă tentează totuşi alte fructe, mai aveţi o opţiune. „Regula generală, chiar dacă optaţi pentru un măr verde🍏 în locul unuia roşu🍎, deci un fruct mai puţin dulce, este să puneţi puţină sare pe el”, sfătuieşte specialistul. Sarea amortizează şi chiar neutralizează efectul acizilor, ajutând la reenergizarea organismului. Renunţaţi la alcool, cafea şi fumat dacă vreţi să aveţi o piele frumoasă.

Vă puteţi prepara un ceai sănătos doar adăugând apă fierbinte peste suc natural de lămâie şi ghimbir. Robert Young recomandă de asemenea consumul de alimente bogate în clorofilă, întrucât aceasta ajută la formarea de globule roşii, îmbunătăţind sănătatea organismului. „Tot ce este verde este bun. Ar trebui să consumaţi fructe sau legume verzi la mic dejun, prânz şi cină”, sfătuieşte specialistul.

Dietă sănătoasă însoțită de mișcare

Exerciţiul fizic însoţeşte aproape orice cură de slăbire. Cu toate acestea, există oameni care, deşi fac mişcare, nu slăbesc. Principalul motiv este că dieta lor conţine mâncăruri acide, spune Robert Young. „Corpul are nevoie de grăsime pentru a se proteja de efectele nocive ale acizilor, care ard şi pot distruge organele interne”, precizează specialistul.

Secretul unei diete sănătoase nu constă în eliminarea din alimentaţie a grăsimilor şi a dulciurilor, ci în menţinerea echilibrului natural al corpului.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Citește și: Dieta de slăbit și Dieta în 10 pași (sura foto 123rf.com).

Alimentele acide
Alimentele acide
Alimentele acide
Alimentele acide

Related Posts

1 thought on “Alimentele acide ne îmbolnăvesc și ne îngrașă

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: