Primul ajutor în caz de AVC

Accident vascular cerebral

Cum procedăm când o persoană face accident vascular cerebral? Metoda care poate salva vieți! Oricine poate suferi un AVC. Ştiai că există o metodă care îţi poate salva viaţa?

Un simplu ac poate salva viața unei persoane care suferă un accident vascular cerebral (AVC). Acest sfat este dat de un profesor chinez care susține că putem interveni în cel mai scurt timp când vedem că o persoană se confruntă cu un astfel de atac.

Mai întâi de toate, dacă observați simptomele unui accident vascular cerebral (AVC), apelați 112 și chemați ambulanța. Până la sosirea medicilor, puteți folosi tehnica acului.

Păstrați-vă calmul. Indiferent unde este victima, nu o mișcați. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, puteți utiliza un ac obișnuit sau acul unei seringi.

1. Țineți acul deasupra unei surse de foc pentru a-l steriliza și utilizați-l apoi pentru a înțepa vârfurile celor 10 degete de la mâini.
2. Nu este nevoie să cunoașteți principii ale acupuncturii, trebuie să existe o distanță de câțiva milimetri între unghie și locul înțepăturii.
3. Înțepați astfel încât sângele să înceapă să curgă.
4. Dacă sângele nu începe să picure, întindeți și presați pentru a-l face să curgă.
5. Când toate cele 10 degete sângerează, așteptați câteva minute. Veți observa că victima își va reveni.
5. Dacă gura victimei este încleștată, masați-i urechile până când se înroșesc.
6. Înțepați cu același ac zona moale a urechilor, astfel încât să curgă două picături de sânge din fiecare ureche. Câteva minute mai târziu, gura victimei va reveni la normal.

AVC-ul reprezintă întotdeauna o urgență și este de două tipuri:

1. AVC ischemic – se produce când o arteră care iriga țesutul nervos cu sânge se blochează. Este cel mai frecvent tip. 

Acesta la rândul său se clasifică în:
– AVC ischemic trombotic – cauza este formarea unui tromb sau cheag de sânge
– AVC ischemic embolic – cauza este reprezentată de un tromb (trombembolie) sau de alte substanțe (plăci de aterom) ce sunt transportate de fluxul sanguin de la locul de origine, prin sistemul circulator până la vasele ce asigura irigarea sistermului nervos central (SNC).

2. AVC hemoragic – se produce din cauza ruperii unui vas de sânge, hemoragia ducând la creșterea presiunii intracraniene cu afectarea aferentă a țesutului nervos.
– AVC hemoragic intracerebral: un vas de sânge din interiorul creierului se rupe
– AVC hemoragic subarahnoidian: un vas de sânge de la suprafața creierului cauzează sângerarea, fiind localizată între foița internă și mijlocie a meningelui.

Mai multe despre AVC, puteţi citi AICI

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor. (sursa foto 123rf.com și DR. ZILAN HU ).

Accident vascular cerebral
Accident vascular cerebral
Accident vascular cerebral
Accident vascular cerebral

Related Posts

1 thought on “Primul ajutor în caz de AVC

Lasă un răspuns