Delta Dunării

Toamna în Delta Dunării

Vacanţele pot arăta şi altfel decât le ştim, pot fi ocazii de a redescoperi frumuseţea naturii şi tradiţiile româneşti, în Delta Dunării. România are însă nevoie de o mai mare promovare.

Toamna în Delta Dunării – Anul trecut am reușit să ajung în Delta Dunării (despre Delta Dunării am scris aici) de unde ne-am întors foarte entuziasmați de locuri și de oameni. Și parcă am fi dorit cumva să repetăm figura. Deplasarea a fost cu mașina.  Am ajuns relativ ușor.

Am ajuns în Deltă Dunării în 2020 și mi-a lăsat o impresie tare plăcuta. După aproximativ un an de la prima noastră incursiune în lumea de basm din Delta Dunării, am reușit să ajungem iar la Murighiol. Iubesc Delta nu doar pentru fauna și flora bogate, ci și pentru oamenii de aici. Oameni buni, mai ales în localitățile mai mici, cu povești de viață emoționante și cu talent înnăscut pentru prepararea mâncărurilor pe bază de pește.

Dacă îți dorești să cunoști Delta Dunării în toată splendoarea ei, atunci traseele de câteva zile sunt ceea ce cauți. Cu siguranță vei avea un concediu de neuitat pe care îl vei povesti cu pasiune prietenilor.

Vizitarea Deltei – Traseul nostru

Din Murighiol ne-am îmbarcat într-o barcă cu motor, am primit fiecare câte o vestă de salvare și am pornit pe Dunăre de La Mila 23.

La pensiunea Mila 23 se ajunge doar pe apă, cu barca sau cu vaporul din orașul Murighiol / Tulcea.  A fost o senzație plăcută de răcoare, mai ales că afară era cald.

Când faci o plimbare liniștită, plină de calm, prin Delta Dunării, îți dorești să dureze cât mai mult… iar dacă privirea surprinde adăpostite la umbră diverse specii de păsări, ai senzația că ai intrat într-o altă dimensiune, o lume fascinantă, unică cum se află numai în Deltă.

Am făcut sute de poze cu aparatul de fotografiat, dar rămân încă multe mistere nedeslușite privirilor noastre. Abia așteptăm să ne reîntoarcem în acest ținut fascinant, mirific, enigmatic pe care îl recomand din tot sufletul și care a reușit să ne încarce cu multă bucurie!

În plimbarea noastră cu barca prin Delta Dunării nu ne-am întâlnit cu prea mulți țânțari dornici să ne guste! Eu personal am rămas “nesupt” de tânțari. De treabă băieții: aterizau pe mână, miroseau Autanul și plecau.

Toamna în Delta Dunării

Cum e vremea? – În general, vremea este frumoasă, cu soare blând de Septembrie. Delta Dunării este un loc care se poate vizita în orice anotimp.

Pe lângă peisajele unice ale Deltei, puteți merge și în satul Mila 23 și vă puteți plimba pe străduțele înguste (… unde puteți vedea multă sărăcie), puteți vizita muzeul, centul cultural, biserica lipovenească sau puteți sta de vorbă cu pescarii care sunt foarte prietenoși.

Noi am stat la o Pensiune, unde au și un mic loc de joacă pentru copii, dar și o mică piscină. Pensiunea restaurantului oferă preparate pe bază de pește sau din bucătăria tradițională. Scrumbia pe grătar cu mujdei de usturoi, borșul de pește, storceagul, saramura, plachia, peștele prăjit cu mămăliguță etc  🙂

O altă excursie dragă nouă a fost cea către =Festival= organizată de Primăria comunei Crișan. Localitățile comunei Crișan (Crișan, Caraorman și Mila 23) au o îndelungată tradiție în pescuit și pescaturism, fiind printre cele mai ofertante zone turistice din Delta Dunării.

Doresc să mulțumesc foarte mult localnicilor, sponsorilor care au fost alături de noi, tuturor participanților” ne-a mărturisit primarul comunei Crișan, Silviu Rahău, cel care a și propus, la deschiderea sărbătorii, păstrarea unui moment de reculegere în memoria legendarului Ivan Patzaichin, născut în Mila 23 și plecat prea curând dintre noi.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag! Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.  Dacă ți-a plăcut postarea poate îți place și: În Delta Dunării

Toamna în Delta Dunării
Toamna în Delta Dunării

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: