Iubirea adevărată

Iubirea

Când vine vorba de relații vorbim mereu numai despre 2 direcții majore: provocările și emoțiile din relații.

Iubirea – Cele mai dese provocări întâlnite în relații: lipsa comunicării, lipsa pasiunii, probleme financiare, lipsa de angajament, așteptăm ca relația să meargă de la sine, tendința de a da vina pe celălalt, lipsa de timp petrecut împreună cu partenerul, partenerul ezită să se căsătorească cu mine, lipsa fidelității, gelozia, lipsa de afecțiune din partea partenerului, lipsa intereselor comune etc.

Emoții, și aici sunt dezbateri foarte ample privind sentimentele dintr-o relație, de ce dispare ele în timp, se fac mari diferențieri între dragoste, pasiune, îndrăgosteală sau între iubirea pentru partener, iubirea de mamă, iubirea pentru copil, iubirea pentru un prieten/coleg etc.

Culmea mi se pare că, de când e omenirea asta pe pământ, noi, oamenii, ne confruntăm mereu și mereu cu aceleași probleme de relaționare și nu le mai dăm de capăt!

În foarte multe cupluri, în loc să îşi spună unul altuia ”te iubesc” ar trebui să îşi spună ”am nevoie de tine.”

iubirea adevărată
iubirea adevărată

E drăguţ ca cineva să gătească pentru tine. Sau să spele. Sau să te asculte.  Dar înainte să cunoşti persoana cu care acum ai o relaţie de cuplu, poate a trebuit să îţi gătești singur.

Oamenii sunt nefericiţi în cuplu, se ceartă şi se despart din multe motive:

  • lipsa unui plan comun
  • plictiseală
  • lipsa pasiunii
  • nepotrivire de caracter
  • nevoi nesatisfăcute
  • sexuale
  • impulsivitate şi instabilitate emoţională…

…şi multe altele.

  • Sunt foarte multe lecţii ce pot fi învăţate într-o relaţie.
  • Să îţi asculţi inima ar fi una din aceste lecţii.
  • Lucrurile sunt foarte simple.

Astăzi, alegem ca subiect relațiile la distanță. Subiecții sunt îndragostiți.

Iubirea

Părerea mea: e greu de întreținut o relație la distanță, indiferent de sacrificii. Unii poate nu sunt de acord cu mine, poate ei se mulează pe tiparul respectiv și îi apreciez.

La fel de mult îi apreciez și pe cei care sunt în stare să păstreze o relație la apropiere, pentru că indiferent de tipul ei este greu de păstrat dacă nu știi ce să faci, când să faci, cum să faci și unde să faci.

Dar revenind la subiect și auzind de curând o prietenă pe Facebook căreia îi este extrem de dor de omul pe care-l iubeste, am realizat că pentru o relație la distanță trebuie să fii pregătit cât poți de bine.

Dorul, se spune, ca îți maximizeaza sentimentul de iubire, însă în același timp este un dușman destul de pervers. Poate într-o zi te vei sătura să-ți fie dor și vei renunta, începand să cauți ceva mai aproape de tine.

Nu spun că e alegere bună sau rea. Este o simplă alegere care-ți aparține. De asemenea, atât timp cât tu ai o relatie la distanta trebuie să fi constient că va fi nevoie să faci sacrificii pentru persoana iubită , însă dacă ești singurul/singura care face astfel de sacrificii atunci avem o problemă. Rezolv-o !

Știu că o discuție la telefon nu e ca una fața-n fața și mai știu că o ceartă la telefon se termină mereu, mult mai rău, decât una fața-n fața. Și mai știu că telefonul are un buton care-ți permite să termini conversația când ai tu chef.

Poate că de multe ori îți vine să renunți la ceea ce ai pentru că ai impresia că nu are rost . Nu-ți rămâne decât să închei toate socotelile cu respectivul/respectiva sau să strangi din dinți și să continui să iubești. 1 kilomentru, 2, 10, 100 sau 1000 nu sunt niște indicatori pentru cât de puternică e dragostea dintre voi.

Da, e un obstacol greu de trecut într-unul singur, dar dacă veți fi doi vă puteți ușura munca. Poate e mai placută o îmbrațișare și o sărutare dupa 1 lună decât în fiecari zi sau poate este exact invers. Fiecare decide pentru el.

Și încă ceva, dacă ai spus unui om că-l iubești nu mai încerca mereu să pui între voi obstacole pe care le găsești la orice colț de stradă, pentru că nu faci altceva decât să amagești. Partea proastă e că te amăgești și pe tine. Fi ferm, îndură, fă sacrificii sau renunță ! Aici nu există cale de mijloc, din păcate.

Iubirea
Iubirea

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

 

Related Posts

1 thought on “Iubirea adevărată

Lasă un răspuns