Valentine’s Day 2019

14 februarie

Tradiția este veche de sute de ani

14 februarie – Toată lumea s-ar cădea să cunoască adevărata poveste Valentine’s Day este ziua în care cei îndrăgostiți celebrază iubirea și fiecare încearcă să arate cât de mult ține la persoana iubită.

Valentine’s Day 2019 are loc pe 14 februarie, ca în fiecare an. Dragostea trebuie sărbătorită în fiecare zi de către cei care o simt, această zi este un prilej în plus de a spune ‘Te iubesc’ și a face gesturi frumoase. Cel mai important este să nu uiți când este Valentine’s Day, pentru a avea timp să-ți surprinzi plăcut partenerul sau partenera.

14 februarie – De unde a pornit tradiția Valentine’s Day?

Există mai multe variante, dat fiind faptul că originea exactă a sărbătorii este încă un mister. Sărbătoarea Sfântului Valentin, Valentines Day sau, mai simplu, Ziua Îndrăgostiţilor, ar fi, conform istoricilor, o combinaţie de tradiţii creştine şi romane, transformată şi modernizată de-a lungul veacurilor.

Originea acestei sărbători catolice e neclară şi circulă numeroase legende în legătură cu personajele care ar fi inspirat-o. Una dintre poveştile recuperate din negura istoriei are în centru un preot din Roma – pe nume Valentin, evident – care ar fi trăit în secolul al III-lea d.Hr.

Pe atunci, împăratul Claudius al II-lea (sau Claudius Gothicus) a decis că burlacii sunt soldaţi mai buni decât bărbaţii însuraţi – primii s-ar dedica trup şi suflet războiului, pe când ceilalţi ar fi sfâşiaţi de dorul de neveste şi copii şi nu ar da totul pe câmpul de luptă -, aşa că a scos în afara legii căsătoria, în cazul tinerilor.

Părintele Valentin, socotind că măsura e nedreaptă, l-a sfidat pe împărat şi a oficiat slujbe de cununie în secret pentru cuplurile de îndrăgostiţi. Claudius a aflat şi l-a condamnat la moarte.

Într-o altă legendă, preotul Valentin ar fi fost ucis pentru că a-ncercat să ajute creştinii să evadeze din teribilele închisori romane, unde erau torturaţi fără milă – uneori, până la moarte. Dacă încă nu vedeţi legătura cu sărbătoarea iubirii, puţintică răbdare: unul dintre prizonierii vizitaţi de inimosul preot s-ar fi îndrăgostit de o tânără frumoasă, fiica şefului închisorii, şi i-ar fi trimis o scrisoare de dragoste pe care ar fi semnat-o De la Valentinul tău’…

Stăteam și mă gândeam la ce simbolizează Valentine`s Day. Ei bine am căutat să văd ce simbolizează această sărbătoare și iată ce am aflat: Valentine`s Day este o sărbătoare a unui sfânt catolic.

Valentine’s Day CICĂ este Ziua Îndrăgostiților în tradiția occidentală, care se sărbatorește pe data de 14 februarie.

Repet dragi prieteni: Nu este un sfânt și ca urmare nu trebuie să îl serbăm pe acest sfânt!!!

Eu nu voi ura nimănui „Happy Valentine`s Day” sau „La mulți ani!” celor cu numele Valentin sau Valentina ci doar O zi plăcută în această zi normală de 14 februarie!!

Citește și Iubirea adevărată

Dacă ți-a plăcut acest articol, dă like paginii noastre de Facebook  și abonează-te la newsetter și o să găsești mai multe informații, despre serviciile și noutățile Centrului nostru .

Ziua indragostitilor
Ziua indragostitilor

14 februarie
14 februarie

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: