„Sommilabour”

Somelier și ghid de vinuri - finalizare proiect

Somelier și ghid de vinuri – finalizare proiect

Se fac aproape 2 ani de blog, de când scriu aici și de când ne-am adunat într-o comunitate. Mi se pare oricum că sunt de o viață aici, cu voi și este întotdeauna o plăcere să vă împărtășesc experiențele mele. Contează că suntem cu toții aici și că ne bucurăm împreună. La bine și la greu, știți formula.😀

Ceea ce e minunat și așa trebuie să fie. Dacă voi nu ați fi aici, dacă nu ați considera valoros ceea ce scriu și ce fac, nu aș avea despre ce povesti acum. Așa că în acest articol vreau doar să vă informez cu privire la un nou proiect minunat ce a avut loc la Craiova.

În perioada august 2017 – august 2019, Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare – ARoTT – a implementat proiectul „Sommilabour” Cod proiect 16.4.2.100, e-ms Cod 185, în parteneriat cu Asociaţia  „National Wine, Suhindol, Veliko Tîrnovo, în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria, Axa prioritară 4: O regiune calificată şi inclusivă, Obiectiv Specific 4.1 Încurajarea integrării zonei transfrontaliere în ceea ce priveşte ocuparea forţei de muncă şi mobilitatea forţei de muncă

Proiectul şi-a propus creşterea gradului de ocupare a forței de muncă în regiunea transfrontalieră prin organizarea de cursuri de sommelier şi ghid de vinuri, a investițiilor în capitalul uman, a mobilității forței de muncă și a inițiativelor în domeniul vânzării, ofertei și promovării vinului.

Activităţile proiectului au inclus: Crearea unui centru transfrontalier de instruire pentru somelieri şi ghid de vinuri, cea fost înfiinţat într-una din cele mai atractive zone turistice ale oraşului Veliko Tîrnovo – Complexul “Samovodska Cerşia”, şi cuprinde săli de instruire şi o sală de degustare echipată conform celor mai noi standarde în domeniu, elaborarea de materiale pentru sesiunile de instruire-un dicţionar de termeni pentru somelieri, 4 module tematice pentru somelier şi 4 module tematice pentru ghid de vinuri, organizarea a 8 sesiuni de instruire în domeniul degustării de vin şi turismului vitivinicol pentru peste 225 de persoane (tineri până în 29 de ani) aflate în căutarea unui loc de muncă, ce au avut loc în Centrul de instruire de la Veliko Tirnovo ce au cuprins atât module de teorie cât şi de practică, panelul de comunicare ce a inclus organizarea de către fiecare dintre parteneri a conferinţelor de presă de deschidere şi închidere a proiectului, tipărirea de materiale promoţionale pentru conferinţele de presă şi sesiunile de instruire, realizarea unui site al proiectului disponibil în limbile română, bulgară şi engleză la adresa www.wineskills.eu.

Bugetul total al proiectului este de 495 138,65 euro.

În data de 22 august 2019, orele 11:00 a avut loc la Hotel Prestige, pe str. Basarab nr.15, conferinţa de presă de încheiere a proiectului.

Informaţii suplimentare pot fi obţinute de la sediul ARoTT, str. Unirii nr.86, Craiova, tel./fax 0251.417.740, luicanflorina@yahoo.com, persoană de contact: Florina Istratie – expert logistic pentru evenimente.

Citește și articolul : Conferința proiectul „Sommilabour”

Aici sunt toate pozele de la eveniment. În rest sănătate să avem, că e cel mai important. Vă cuprind pe toți într-o îmbrațișare mare, plină de recunoștință!

Somelier și ghid de vinuri - finalizare proiect
Somelier și ghid de vinuri – finalizare proiect

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: