Un oraș medieval și frumos este Sighișoara

Sighișoara restaurant

Sighișoara este un oraș medieval în județul Mureș, deși nu este un oraș mare mulți turiști din întreaga lume, vin să viziteze.

Am plecat după prânz, după câteva ore bune de mers și un mic ocol până am ajuns undeva în jur de ora 19.30 în Sighișoara și ne-am cazat la Mercure Sighișoara Hotel & Spa, un hotel care ne-a primit și găzduit 2 nopți în regim de 5 stele. Într-una din seri am mers să testăm și centrul spa. Pentru mine a fost plăcut când am făcut saună. În afară de faptul că seara se aglomera la jacuzzi, totul a fost ok.

Echipa din Târgu Mureș : Laci Lako, Daniela, Dorina, Ramona și Bogdan, parteneri de afacere din diverse domenii.

Sighișoara restaurant , Mercure Sighișoara Hotel & Spa
Mercure Sighișoara Hotel & Spa Restaurant

Cum am plecat de acasă ca să mă odihnesc activ, după ce m-am cazat, am mâncat și mi-am tras sufletul o clipită, am ieșit să dau o tură nocturnă prin bătrâna cetate! Istoria orașului Sighișoara, cetatea medievală a lui Dracula. Sighișoara este un loc superb, cu un aer incredibil de romantic.

Sighișoara traseu
traseul

Am văzut apoi, că Sighișoara este unul dintre orașele mele preferate din România. Este un adevărat oraș-muzeu. Orașul și cetatea au fost întemeiate în Evul Mediu. Sighișoara e primitoare, găsești aici istorie, artă culinară, și evenimente variate pe tot parcursul anului.

Sighișoara cetatea
drumul spre cetate

În Sighișoara se ajunge ușor atât cu trenul, cât și cu autoturismul sau cu microbuzul.  Sighișoara pare destinația ideală pentru cei îndrăgostiți de istorie, de cavaleri și domnițe. Străzile sunt înguste, întortocheate, specifice timpurilor demult. Aici turiștii pot vizita numeroasele magazine de suveniruri și târgul din Sighișoara unde își pot achiziționa, în funcție de buget, amintiri din fermecătoarea cetate medievală.

cetatea Sighișoara
cetatea Sighișoara

Ce poți face în Sighișoara?

Cel mai important și impunător este Turnul cu Ceas, construcție emblematică a Sighișoarei și a Transilvaniei, adăpostește muzeul de istorie al orașului. Turnul cu ceas trebuie neapărat vizitat. Și îți recomand să faci asta negreșit. Până ajungi sus, ai șansa să te bucuri de exponatele Muzeului de Istorie, trimise direct din viața de zi cu zi a Evului Mediu. Cu o înălțime de 64 de metri, acesta veghea poarta de intrare în oraș.

 Turnul cu Ceas
Turnul cu Ceas, simbolul orașului

Dacă, ai fost și tu în Sighișoara? Te invit să mă completezi în materie de obiective, restaurante sau locuri de odihnă. Deși am avut ocazia să participăm la Ultima semifinală Eurovision 2018.   Directorul TVR Tg. Mureș, Cristian Georgescu, le-a reamintit sighişorenilor că sâmbătă, de la ora 19.00, în Piața Cetății, TVR organizează un concert extraordinar Direcția 5, care va fi înregistrat și va putea fi urmărit de toți telespectatorii Eurovision la spectacolul de duminică.

TVR Sighișoara
TVR Sighișoara

The HUMANS, Teodora Dinu şi Dora Gaitanovici au câștigat ultima semifinală Eurovision 2018, care a avut loc la Sighișoara. Artiștii s-au calificat, duminică seară, în finala Eurovision România, care va avea loc pe 25 februarie. Sighișoara este locul unde sunt organizate tot timpul anului festivaluri.

semifinală Eurovision 2018, Sighișoara
semifinală Eurovision 2018
PAROHIA Sighișoara
PAROHIA Sighișoara

Este o mare bucurie să revăd Sighişoara şi vă mărturisesc că m-am plimbat deja, pe străzile cetăţii !

Primăria municipiului Sighișoara
Primăria municipiului Sighișoara

Dacă mă urmăriți pe Facebook, sigur sunteți la curent cu faptul că weekendul trecut am fost la Sighișoara. Vă povestesc cum am petrecut și nu voi uita niciodată cele petrecute acolo. Let’s start! Workshop-urile mele preferate au fost ținute de: Dinu Gherman și Codrut Vasescu.

Workshop-urile mele preferate la Sighișoara
Workshop-urile mele preferate la Sighișoara

A fost într-adevăr un eveniment reușit și abia aștept următorul eveniment! Până la următoarea postare Kisses!

NU UITA: Dacă ai nevoie de un prieten și nu îți este nimeni aproape, dacă ai nevoie de o vorbă bună sau un gând frumos, aici e locul tău!

Cu drag, Adrian Sora

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: