iTHRUST MASTERCLASS

iTHRUST MASTERCLASS

Organizatorii cursului iTHRUST CLASROOM MASTERCLASS, Fizioterapeut Anamaria Dragomirescu –Chiropractician România – și Dr. Osteopat Giovanni Bonfanti au oferit o formare de excepție

iTHRUST MASTERCLASS – De fiecare dată la sfârșitul unui eveniment simt nevoia să spun le mulțumesc celor care au investit timpul, energia, pasiunea lor în crearea unor momente speciale pentru toți participanții.

De data aceasta vreau să le mulțumesc organizatorilor evenimentului iTHRUST CLASSROOM MASTERCLASS cu care am împărtășit 3 zile de emoții, dar și de realizări profesionale, într-un cadru cu totul deosebit, în care profesionalismul și pregătirea de specialitate a formatorilor au mers mână în mână cu împărtășirea experiențelor tuturor participanților.

Cursul a fost extrem de interesant, cu multe informații de actualitate din domeniul osteopatiei și chiropracticii. Formarea a fost foarte utilă, bine organizată, maestrul Bonfanti a fost la înălțime, iar informațiile deosebit de captivante. Am rămas cu o impresie plăcută în urma acestui curs foarte interesant și actual.

Dr. Giovanni Bonfanti D.O., medic osteopat, a fost pentru prima dată în Romania în perioada 3-4-5 Decembrie 2021 cu un curs destinat în special specialiștilor: osteopaților, cursanțior avansați sau începători în osteopatie, terapeuților cranio-sacrali, kinetoterapeuților și fizioterapeuților.

Italienii sunt obişnuiţi cu chiropractica și osteopatia. Mulți italieni merg la chiropracticieni pentru a-și trata diferite afecțiuni. Din ce în ce mai mulţi medici din ITALIA obişnuiesc să îşi trimită pacienţii la chiropractician – atât adulţi, cât şi copii, chiar şi femei însărcinate, deoarece conform ultimelor cercetări, prin chiropractică se reduce timpul de travaliu. Chiropractica este foarte populară şi în Europa de Vest, în SUA, Australia, în Canada, dar şi în Asia.

Osteopatia apelează la cunoștințe medicale, osteopate și științifice prin intermediul raționamentului clinic, aplicând principiile osteopatiei în evaluarea și tratamentul pacientului. Osteopații dobândesc un bagaj de competențe de-a lungul unui parcurs formativ care le permite apoi să formuleze un diagnostic osteopat și să aplice tratamentul corespunzător fiecărui pacient în parte.

Tratamentul chiropractic nu doare

Tratamentul chiropractic este mult mai blând decât vă așteptați. Nu, nu o să vă rupem gâtul, iar oasele dumneavoastră nu se vor fractura. Sunetul ce se aude în timpul manipulărilor chiropractice este un sunet de “crack”, ca și o pocnitură și se numește cracment. Acest zogomot este de fapt o eliberare de gaze de la nivelul capsulei articulare, gaze acumulate într-un spațiu creat în interiorul articulației.

Chiropractica: reprezintă un sistem alternativ de îngrijire medicală care constă în diagnosticul, tratatamentul și prevenirea afecțiunilor sistemului musculoscheletal și nu numai, prin manipularea manuală a coloanei vertebrale de către un fizioterapeut/terapeut. Chiropractica este o metodă neconvențională de a trata durerea, care constă în manipularea manuală a coloanei vertebrale de către un fizioterapeut.

Chiropractica este folosită fie ca tratament principal, fie ca tratament complementar, alături de tratamentul convențional. Prin manipularea coloanei vertebrale se dorește redarea mobilității acelor articulații dintre vertebre care, din diverse cauze, și-au pierdut-o.

Chiropractica este frecvent utilizată atât pentru aduți, cât și în cazul copiilor.

Afecțiuni care pot fi tratate prin chiropractică

  • deformări ale coloanei vertebrale (scolioză, cifoză, lordoză)
  • dureri ale articulațiilor membrelor, umerilor, coatelor, genunchilor, șoldurilor, labei piciorului, gleznei și mâinii
  • durere de cap, cefalee/migrenă
  • funcție defectuoasă a pelvisului și a șoldului
  • accidente de sport, etc.

Eu le recomand pacienților câte o ședință de terapie de întreținere, doar pentru a verifica dacă totul este în regulă. În cele mai multe cazuri, durerea de spate nu apare peste noapte. Și mai important este faptul că durerea nu dispare brusc.

Kinetoterapia și chiropractica merg mână în mână. Chiropracicianul ajută sportivii să prevină accidentările, să le îmbunătățească echilibrul și flexibilitatea, iar în cazul accidentărilor să grăbească recuperarea.

Majoritatea oamenilor, de când se nasc şi până la vârste înaintate, suferă de afecţiuni ale coloanei vertebrale, mai ușoare sau mai grave, dar, indiferent de probleme, odată cu înaintarea în vârstă, acestea se agravează.

Principiul modern de abordare al acestor probleme, constă în prevenirea agravării lor, conform proverbului „mai bine previi decât să tratezi”. Astfel, cu ajutorul unor vizite regulate la chiropractician, preveniţi apariţia, în viitorul apropiat, a complicaţiilor apărute la nivelul coloanei vertebrale.

Chiropracticienii, prin diferite tehnici de manipulare, păstrează sănătatea coloanei vertebrale şi implicit sănătatea întregului organism, îmbunătăţindu-vă astfel calitatea vieţii, atât în plan fizic, cât şi în plan emoţional şi mental.

Durerile de spate, afecţiunile coloanei vertebrale, reprezintă cea mai frecventă problemă de sănătate în rândul populaţiei active, acestea fiind urmate de migrene şi dureri reumatice.

Scoliozele, cifozele, criza de lumbago, torticolisul, dorsalgiile, durerile de ceafă şi de cap reprezintă doar câteva dintre suferinţele musculare însoţite de durere.

Mulți dintre pacienţi acuză dureri de spate la nivel cervical şi lombar, pentru care solicită chiropractica, această metodă dovedindu-se eficientă în ameliorarea durerii, dar şi în tratarea cauzei acesteia. Pacienţii care beneficiază de chiropractică au o stare generală mult mai bună şi sunt mai atenţi la factorii de risc care le-ar putea pune sănătatea în pericol. Și, nu în ultimul rând, chiropractia condusă de catre un specialist în domeniu va avea un efect benefic și din punct de vedere psihologic, nu puțini fiind cei care după o astfel de sedință se simt plini de energie și cu un tonus general bun.

În concluzie, chiropractica menţine mobilitatea articulaţiilor afectate de artrită, reducând durerea şi împiedicând accelerarea degenerării. Terapia poate fi folosită asupra articulaţiilor afectate de leziuni şi de luxaţii repetate, reducând tensiunea din muşchi, nervi şi tendoane. Aceasta poate calma durerile de gât, leziunile cauzate de lovituri şi nenumărate tipuri de dureri de cap. Tratamentul este conceput pentru fiecare pacient, putând fi urmat şi de femeile însărcinate şi copii.

Atenție la chiroterapia efectuată greșit!

Înainte de a începe vă recomand să vă interesați foarte bine și să verificați acreditarea chiropracticianului și dacă acesta poate face dovada specializării în acest sens. Pentru a beneficia de avantajele acestei tehnici și pentru a evita complicațiile care pot să apară în urma efectuării manevrelor greșite este bine să vă adresați unui real specialist în chiropractică. O astfel de terapie efectuată după ureche poate duce la fisuri, entorse și chiar rupturi musculare. Mai mult decât atât, mișcările incorecte aplicate la nivelul coloanei vertebrale pot să dea naștere la tulburări neurologice sau le pot agrava pe cele deja existente. Astfel, tulburările de mers și chiar paralizia sunt doar câteva dintre complicațiile ce pot să apară în urma chiroterapiei efectuate de către un terapeut fără experiență.

Am să utilizez cât mai puțin termenii de specialitate, care uneori pot fi greu accesibili publicului larg, ci am să scriu pe înțelesul tuturor celor care vor să pătrundă în arta osteopatiei și chiropracticii din perspectiva oferită de iTHRUST MASTERCLASS International HVLA.

iTHRUST MASTERCLASS – STRUCTURA MASTERCLASS

The Masterclass” este o formulă inovatoare în domeniul educației pentru sănătate. Este vorba despre o formulă interactivă adresată tuturor profesioniștilor care doresc să-și îmbunătățească performanța în domeniul clinic de specialitate. Datorită programului de formare, este posibilă utilizarea unui raționament clinic testat și eficient, combinat cu viteza mare și mică, simplă și funcțională, a tehnicilor de manipulare.

Dr. Giovanni Bonfanti a vorbit despre îndelungata sa experiență clinică și despre tehnicile care l-au adus, după ani de practică, la o abordare simplă și extrem de eficientă.

Programul cursului a vizat, între altele:

  • Evaluarea clinică rapidă
  • Raționamentul clinic
  • Identificarea tehnicilor recomandate
  • Manipulări cu viteză scăzută (mobilizări, eliberare activă și pozițională, tehnici miofasciale)
  • Manipulare cu viteză mare Reflex HVLA-Thrust

Masterclass-urile de obicei se desfășoară în nr. de 3 zile, pentru un parcurs total de 24 ore. Didactica constă în 20% teorie, prin învăţare frontală, și 80% aplicații practice. În general, sunt predate cele mai importante concepte de evaluare clinică și cele mai utilizate tehnici de împingere reflex HVLA pentru întregul corp și manipulări LV (viteză scăzută).

iTHRUST MASTERCLASS –  Obiective

Tehnicile prezentate în cadrul iTHRUST MASTERCLASS International HVLA sunt utilizate pentru a instala starea de bine, pentru a recupera starea de sănătate care este atât de importantă pentru corp. De exemplu, un mușchi contractat poate face foarte mult rău, deoarece el este organul activ al mișcării, cel care mobilizează scheletul, respectiv oasele, care sunt organe pasive ale aparatului locomotor. În momentul în care mușchiul se contractă, el se scurtează și începe să „tragă” de oasele de care este prins, cauzând durere și disconfort, întrucât acele oase au în vecinătate nervi, țesuturi și vase de sânge care sunt deranjate de presiunea asupra lor și nu mai reușesc să alimenteze corect organele pe care le deservesc. Astfel se instalează starea de boală, deoarece organele respective sunt private de sângele bogat în nutrienți.
Iată cât rău poate face un simplu mușchi contractat! Manipularea cu tehnici HVLA-T este o artă care completează paleta de competențe a specialistului Kinetoterapeut care dorește să se dedice oamenilor și care își practică profesia cu pasiune!

Să aveți parte de multe zâmbete dragi prieteni, să fiți prețuiti așa cum meritați, dar să rămână cei dragi alături de voi pentru că nimic nu doare mai tare decât să se rupă de tine un prieten, un om sau terapeutul potrivit!

Să aveți parte de mult senin și iubire nesfârsită! Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook.
iTHRUST MASTERCLASS
iTHRUST MASTERCLASS

Related Posts

2 thoughts on “iTHRUST MASTERCLASS

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: