„Între chin și amin”

Între Chin și Amin

Filmul lui Toma Enache, „Între Chin și Amin”, ajunge la Craiova

„Între chin și amin”, de Toma Enache, filmul tribut adus celor care au cunoscut suferința în închisorile comuniste, va avea premiera la Craiova în data de 09.05.2020, la Cinema Patria, de la ora 19.00

Premiera va avea o serie de invitați de seamă: Constantin Cotimanis, Ion Dichiseanu, Cezara Dafinescu, Victoria Cociaș, Petrică Moraru, George Stanca, Vali Popescu, Ana Pârvu, Kira Hagi, Csaba Ciugulitu, Kim Ciobanu, Laurențiu Stan, Dragoș Stoica, Mircea Taiss, Bogdan Sălceanu, Remus Stănescu, Teodora Calagiu Garofil. Director de imagine este Alexander Sachs, din Germania și mulți alții.

Un hibrid între dramă și film istoric, regizat de Toma Enache, este povestea, filmată cu măiestie, a unui contrabasist care, după reîntoarcerea în țară, este arestat de regimul comunist și ținut captiv într-o închisoare în care deținuții sunt supuși unui proces de reeducare prin tortură.

Personajul principal parcurge un adevarat Drum al Crucii, care, în loc să-i stârpească credința creștină, i-o întărește. Jocul actorilor este autentic iar distribuția, inspirat aleasă, reușește să redea fidel suferința personajelor. Imaginea și montajul sunt foarte bine realizate iar regia conferă filmului anvergura une producții cu buget mare.

S-a muncit mult pe partea de scenografie, unde decorul și costumele se evidențiază prin acuratețe și calitate. În concluzie, spectatorul se găsește în fața unui excelent film artistic, cu o valoare istorică incontestabilă, realizat cu gust, emoție și măiestrie, de un regizor experimentat.” (recenzie Rome Prisma Independent Film Awards).

Durată: 125 min. Gen: dramă istorică, bazată pe fapte reale.

Între Chin și Amin – Proiecție specială în prezența regizorului

Sâmbătă, 09.05.2020, de la ora 19.00, craiovenii sunt invitați la Cinema Patria pentru proiecția primului film despre fenomenul Pitești, «Between Pain and Amen», de Toma Enache!

Biletele sunt disponibile: «aici». Dacă aveți prieteni cărora credeți că le-ar plăcea un astfel de film «Between Pain and Amen», puteți să-i invitați cu ajutorul evenimentului Facebook.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

„Între Chin și Amin”
„Între Chin și Amin”

Related Posts

Lasă un răspuns