Dragi colegi fizioterapeuţi

Dragi colegi de pretutindeni

Sunt bucuros să aud că există colegi care au multe cunoștințe, argumente atunci când fac afirmații la adresa Colegiului Fizioterapeuților din România și a reprezentanților acestuia și sunt convins că ceva informații ar fi de bun augur:

 • 1. Dragi colegi de pretutindeni, Colegiul Fizioterapeuților din România nu a fost înființat ca să încălzească pe cineva anume, ci să reprezinte interesele membrilor săi (pentru a putea fi reprezentat este nevoie să fi membru).
 • 2. La solicitările membrilor săi de a se implica în demersurile pentru modificarea art. 38 lit. b) din legea cadru 153/2017 (adăugarea funcțiilor de fizioterapeut, kinetoterapeut, fiziokinetoterapeut, profesor de cultură fizică medicală și balneofiziokinetoterapeut alături de cele de medici și asistenți medical), Colegiul fizioterapeuților din România a răspuns (cât de repede a fost posibil) prin:
  a) solicitarea de audiențe la Ministerul Muncii (o audiență), Ministerul Sănătății (5 audiențe) și la Camera Deputaților – Comisia pentru sănătate publică (1 audiență);
  b) depunerea la REGISTRATURA instituțiilor (NICIDECUM PE UȘA DIN DOS) a adreselor și memoriilor enumerate în documentul atașat (uneori chiar și în aceeași zi cu solicitarea membrilor);
 • 3. Pentru a publica aceste adrese pe site-ul oficial al Colegiului și mai ales pe facebook, așa cum solicitați o parte dintre dumneavoastră (unii fără a avea însă calitatea de membru), deși nu este un mijloc oficial de comunicare, este nevoie de o persoană care să aibă aceste atribuții. În acest moment, nu există un departament de comunicare sau o persoană specializată în comunicare și nici nu există personal suficient pentru această activitate.
 • 4. Curând Colegiul va emite un raport de activitate în care vor fi expuse toate demersurile efectuate și activitatea colegiului atât la nivel național cât și teritorial. Despre activitatea la nivel teritorial, membrii vor fi informați la primele Adunari generale teritoriale (la București -Ilfov, Timiș-Arad, Sibiu-Mureș și Constanța-Tulcea se va întampla până la sfârșitul lunii Iulie).
 • 5. Invitația pentru primirea premiului WCPT-ER a fost trimisă în data de 14 martie 2018, cu ceva timp înaintea protestului colegilor. Comitetul executiv al WCPT-ER a cerut confirmarea participării până la data de 17 martie 2018.
 • 6. Prezența reprezentanților la Dublin a fost foarte importantă, având în vedere că președinții Ordinului maso-kinetoterapeuților reeducatori din Franța și Asociației Fizioterapeuților din Italia au atras atenția asupra dificultății de a echivala diplomele absolvenților din România (în perioada 5-6 iunie 2018 presedinta din Franța va veni la București pentru o întâlnire de lucru cu reprezentanții colegiului și pentru o întâlnire cu fizioterapeuții, studenții români și cu reprezentanții universităților, dacă doresc).
 • 7. Felicit colegii care au participat la emisiunea TV, pentru inițiativă și petru implicare. Aș vrea să menționez că aceștia sunt membri în organele de conducere ale Colegiului fizioterapeuților București-Ilfov (Adunarea generală teritorială și Consiliul teritorial). Îmi permit să afirm, în virtutea poziției pe care o aveți în structurile teritoriale de conducere, că vocea dumneavoastră este, de ce nu, vocea tuturor colegilor, membri ai Colegiului și/sau nonmembri.

Dragi colegi de pretutindeni,

Cu siguranță mai sunt multe de povestit, dar le veți găsi în raportul de activitate al Colegiului ce urmează a fi făcut public.

Dragi colegi de pretutindeni
Dragi colegi de pretutindeni!

Sursa: Dana Stanca

 

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns