Community Day Craiova

Community Day Craiova

Despre școala Informală de IT am scris pe blog înainte de pandemie cu ocazia GDG DevFest Craiova, însă Joi am fost invitat la Community Day Craiova.

Community Day Craiova 16 Iunie 2022

Școala Informală de IT oferă cursuri de formare atât pentru cei care doresc să-și perfecționeze skill-urile în domeniul IT, cât și pentru aceia care doresc să pătrundă în tainele acestui domeniu în vederea reorientării profesionale și nu numai. Școala Informală de IT își desfășoară activitatea atât fizic, în câteva centre din țară, cât și online.

La evenimentul organizat de Școala Informală de IT joi de la ora 18:00 la Hotel Prestige Craiova, Sala Miraj au participat:

Peste 300 de craioveni au absolvit până acum cursurile Școlii informale de IT, cu perspective foarte bune de viitor:

  • pachete de beneficii,
  • salarii motivante,
  • oportunitati profesionale.

Managerul Școlii Informale de IT, Carmen Ciulacu, a declarat că peste 75% dintre absolvenți au fost deja inserați pe piața muncii. Ceea ce mi s-a părut interesant este faptul că Școala Informală de IT își selectează cursanții în urma unui demers asemănător procesului de recrutare a angajaților de către companii. Sunt aleși doar cursanții care au potențial de a lucra în acest domeniu în urma absolvirii cursurilor școlii.

Studenții prezenți în sală au fost foarte interesați de această oportunitate și au intrat într-un dialog interesant și util atât cu reprezentanții Școlii Informale de IT, cât și cu reprezentanții companiilor invitate la eveniment. S-au oferit sfaturi prețioase și s-au împărtășit experiențe inedite, astfel încât nici nu am simțit când a trecut timpul.

Am observat că angajatorii încurajează atât studiul autodidact, cât și absolvirea școlilor de profil, a studiilor universitare sau a Școlii Informale de IT, evidențiind importanța abilităților practice pe lângă cunoștințele teoretice.

Agenda evenimentui Facebook o găsiți aici

Cursanții învață inclusiv cum să își facă CV-urile, pentru a atrage atenția recrutorilor, dar și cum să se pregătească pentru interviurile de angajare.

Community Day Craiova
Community Day Craiova
Community Day Craiova
Community Day Craiova

Related Posts

Lasă un răspuns