Am încheiat un Masterclass, îl pregătesc pe următorul!

Masterclass Adrian Sora

În acest week-end a avut loc Masterclass-ul „Patologii ale coloanei vertebrale. Tehnici de recuperare medicală” pe care l-am susținut în calitate de master trainer. Formarea a avut loc la sediul Academiei Reflexovital din Craiova și a durat 10 ore. 

Am încheiat un Masterclass, îl pregătesc pe următorul!

În ultimele două zile din săptămâna trecută, am avut privilegiul să fiu lângă niște oameni minunați, participanții la Masterclass, care mi-au permis să îi ghidez, să le fiu mentor și să învațăm împreună. De ce împreună? Pentru că eu învăț din fiecare experiență, de la fiecare persoană întâlnită.

  • Duminică am finalizat Masterclass-ul „Patologii ale coloanei vertebrale. Tehnici de recuperare medicală”, desfășurat la Craiova în perioada 23-24 iulie. Cele 10 ore de formare au consolidat o serie de aplicații practice, susținute de elemente teoretice, astfel încât beneficiarii să poată aplica în profesia lor tehnici eficiente de recuperare medicală a aparatului locomotor.

Fiecare terapeut se confruntă cu cazuri care vizează patologiile coloanei vertebrale, cea mai importantă componentă a scheletului uman, de care depinde capacitatea de mișcare și coordonare, astfel încât să avem o viață activă și lipsită de dureri. Masajul are un rol important în recuperarea medicală, însă pentru a avea rezultate remarcabile cu pacienții noștri este necesară introducerea exercițiilor kinetice atât la cabinet, cât și la domiciliu.

Prin activitatea sa, terapeutul are rolul de a-l orienta pe pacient spre un stil de viață sănătos, în care mișcarea ocupă un rol de bază, mai ales în cazurile cu afecțiuni locomotorii, unde programul personalizat de exerciții trebuie să facă parte din programul zilnic al fiecărui pacient.

Masterclass-ul pe care l-am susținut a avut ca obiectiv evidențierea principalelor patologii ale coloanei vertebrale și învățarea unor exerciții kinetice adaptate fiecăreia dintre acestea, astfel încât beneficiarii formării să aibă resursele necesare conceperii de programe de exerciții adaptate fecărei situații cu care se confruntă în activitatea lor.

Pe lângă exercițiile general valabile, am evidențiat punctele forte eficiente în cazul fiecărei afecțiuni, dar și mișcările interzise în cazul anumitor probleme.

Am avut un grup de cursanți excepțional, cu participanți din România și Canada, astfel încât, pe lângă formarea propriu-zisă am avut ocazia de a realiza și un valoros schimb de experiență, pe lângă prietenia care s-a legat instantaneu între noi.

Am avut un sentiment foarte bun în cele doua zile: recunoștință pentru tot ce am trăit alături de beneficiarii cursului; mândrie pentru cât au crescut, pentru cât au evoluat și apreciere pentru pasiunea și dedicarea tuturor celor implicați.

Am încheiat un Masterclass, în curând va avea loc altul!  

Participarea la un Masterclass este întotdeauna benefică, atât pentru formator cât și pentru cursanți. Pe lângă activitatea de perfecționare profesională atât de necesară fiecărui terapeut, are loc un schimb de energie pozitivă care te încarcă și te motivează.

M-am simțit foarte bine să primesc feedback-uri pozitive în urma acestui Masterclass și mai ales să văd că participanții au reușit fiecare să își creeze un plan de recuperare pe patologii și să își perfecționeze abilitatea de diagnosticare.

În perioada 10-11 septembrie voi organiza un nou Masterclass cu aceeași temă, tot la Academia Reflexovital din Craiova. Voi reveni cu detalii în perioada următoare.

Până atunci, bucurați-vă de concedii și încărcați bateriile la maxim !

Am încheiat un Masterclass-- Masterclass Adrian Sora
Am încheiat un Masterclass– Masterclass Adrian Sora

Vă aștept și pe INSTAGRAM sau pagina mea de FACEBOOK. Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață.

 

Related Posts

Lasă un răspuns