Degustarea Delaco și Avincis la Hotel Boutique 5 Continents

Bloggerii craiovenila Hotel Boutique 5 Continents

Bloggerii craioveni devin din ce în ce mai specialiști în ceea ce privește vinul și asocierea acestuia cu brânza!

De această dată am fost prezent la Hotel Boutique 5 Continents la degustarea Delaco și Avincis. Brânzeturi cum se cuVin, proiect ajuns la cea de a 23-a ediție.

Crama Avincis nu îmi este străină, căci am reușit să particip la Picnicul Anual de pe Domeniul Dobrușa, și astfel să învăț o mulțime de lucruri despre procesul de transformare a strugurilor în vin.

degustarea Delaco și Avincis
degustarea Delaco și Avincis

degustarea Delaco și Avincis

Așadar, am fost la evenimentul Brânzeturi cum se…cuVin, organizat la Hotel Boutique 5 Continents de Asociația Bloggerilor Olteni și DicționarCulinar.ro

 Avincis oferă o gamă de vinuri delicioase, de o înaltă calitate și finete. Fiecare vin și-a găsit împerecherea potrivită. Astfel, perechile care au fost prezentate sunt:

  • Crâmpoșie Selecționată 2017 – Brie – Ile de France
  • Fetească Regală 2016 – Havarti Delaco D’Exceptie
  • Avincis Rose 2017 – Emmentaler Delaco
  • Cabernet Sauvignon + Merlot 2015 – Grana Padano Delaco D’Exceptie

Alegerea mea este Fetească Regală 2016 alături de Havarti Delaco D’Exceptie.

degustarea vinului
degustarea vinului

Este destul de greu să povestesc despre asocierea care mi-a plăcut cel mai mult.

Vinul meu favorit

Fetească Regală  – Crama Avincis: E deosebit și interesant. Cu gust generos și bine structurat, acest vin te surprinde cu buchetul său răcoritor, de flori albe și caise uscate, iar aromele de piersică și grapefruit încununează experiența gustativ-olfactivă a savurării acestuia. Recomandat la 10 grade, alături de preparate din carne albă. Iar asocierea cu Havarti Delaco D’Excepție a fost una ideală.

Havarti Delaco D’Excepție este o brânză cremoasă și aromată de unt proaspăt, cu un gust dulceag și ușor acid, împletindu-se într-un tablou al verii cu vinul Fetească Regală 2016, de la Crama Avincis.

Cuvântul magic

„Cuvântul magic pentru mine este cumpătare. Cu alte cuvinte, putem consuma din toate vinurile, dar cu moderaţie, cu multă cumpătare. De aceea, repet pentru a treia oară: cumpătarea este recomandarea cea mai importantă pe care o facem”.

Dacă ţinem cont de această vorbă atât de înţeleaptă, veche de pe vremea lui Aristotel, nu facem decât să beneficiem din plin de o seară magică, să ne bucurăm inclusiv de brânzeturile Delaco și preparatele culinare, de un pahar de vin bun Fetească Regală, fără să fim bolnavi”.

În privinţa băuturilor alcoolice, recomand în special vinul, în cantităţi mici, mai puţin berea şi deloc băuturile spirtoase, mai ales înainte de masă. Recomand vin la masă şi după masă.

 

Fotografie de grup la Brânzeturi cum se cuVin 23.
Fotografie de grup la Brânzeturi cum se cuVin 23.

A fost o seară de-a dreptul magică, cum rar am avut parte în ultima vreme.

Hotelul Boutique 5 Continents din Craiova, a fost deschis în anul 2018 și este găzduit de o clădire construită la sfârsitul secolului al XIX-lea, după planurile arhitectului Fr. Sprinter.

Hotel Boutique 5 Continents
Hotel Boutique 5 Continents

Hotelul încearcă să combine confortul și tehnologia mileniului al III-lea, cu elemente arhitecturale deosebite, specifice conacelor Craiovene de la începutul secolului XX.

Hotelul este situat în centrul orașului și a regiunii istorice Oltenia, în proximitatea principalelor instituții și obiective turistice ale orașului.

Hotelul dispune de parcare privată gratuită cu supraveghere video, precum și alte facilități: acces la internet WiFi, sală de conferința dotată cu video-proiector, scanner și imprimantă, sală de sport cu acces gratuit pentru toți oaspeții hotelului, Bar & Lounge, recepție 24h / 24, cameră pentru bagaje.

Dacă v-a plăcut acest articol, dați Like paginii noastre de Facebook! Vă las cu imagini de la întâlnirea noastră pe facebook și cu invitația să gustați brânza și vinul.

Așadar, până data viitoare, bucurați-vă de brânză și vin! Savurați vinul Avincis și nu uitați să îl asociați cu cea mai bună brânză Delaco!

 

 

 

Related Posts

2 thoughts on “Degustarea Delaco și Avincis la Hotel Boutique 5 Continents

Lasă un răspuns