A 11-a aniversare blogosferică : Craiova Blog Meet

A 11-a aniversare blogosferică : Craiova Blog Meet

Asociaţia Bloggerilor Olteni a sărbătorit 11 ani, gazda noastră fiind Crama 91. Evenimentul a fost organizat la Bacolux Craiovița Hotel & Events.  Mulţumim, Daniel, pentru organizare ! Mulţumim, Crama 91 (Hotel Craiovita Bacolux), pentru găzduire şi mulţumim lui Dumnezeu pentru oamenii frumoşi pe care i-a reunit la ceas aniversar !

 * Am început evenimentul cu un tur al locației Bacolux Craiovita Hotel & Events.

Hotelul Craiovița Bacolux este renovat, utilat modern, curat și își merită pe deplin stelele. Recomand acest hotel, mai ales că are grădină de vară și o piscină exterioară, plus parcare. Hotel Craiovița & Events are 3 saloane potrivite pentru evenimente de la 80 la 320 de persoane. În hotel există şi camere care pot fi închiriate.

   Cele 4 locații Bacolux Hotels & Events sunt:

  • Bacolux Afrodita Resort & Spa ****, Băile Herculane
  • Bacolux Diana Resort ***, Băile Herculane
  • Bacolux Craiovita Hotel & Events ***, Craiova
  • Bacolux Hefaistos, Eforie Nord 

Am degustat vinurile de la Crama Sâmburești într-o ambianță specială:

Evenimentul a fost organizat de Asociația Bloggerilor Olteni (ASBO).  De la Sâmburești am degustat Sauvignon Blanc, Chardonnay, Roze, Merlot și Cabernet Sauvignon. Vinurile de la Sâmburești sunt renumite încă din timpuri stravechi, fiind pomenite prima oară la 1597, în timpul domniei lui Mihai Viteazul.

Președintele ASBO, Daniel Botea, a pregătit o serie de vinuri oltenești, de la Sâmburești. Merlot: un vin popular. Un vin sec, cu o culoare foarte plăcută, parcă puțin catifelată.  Vă recomand un Merlot de Sâmburești la o friptură bună.

Pentru că se anunța o zi lungă, nu am uitat de hidratare cu apă plată sau minerală de la AQUA Carpatica. Știți regula: pentru fiecare pahar de vin băut, se bea și unul de apă.

* Bloggerul Iulian Fira le-a propus colegilor noştri 4 roluri într-un spectacol-lectură cu piesa Ciorapii regelui ARTHUR de Floyd Dell.

      Consumul moderat de vin este considerat bun pentru sănătate

Vinul poate promova o durată mai lungă de viață, protejează împotriva anumitor forme de cancer, îmbunătățește sănătatea mintală și oferă beneficii inimii. Toate beneficiile pentru sănătate enumerate mai jos sunt valabile numai pentru consumul moderat.

Cercetătorii de la Școala Medicală Harvard au raportat că vinul roșu are proprietăți anti-îmbătrânire. Mai exact, resveratrolul a fost compusul care a avut efectul benefic. Acest compus se găsește în cojile strugurilor roșii, în afine sau coacăze.

Proprietățile anti-îmbătrânire ale vinului au fost discutate de peste 1000 de ani. Mânăstirile din întreaga Europă erau convinse că durata de viață a călugărilor, în comparație cu restul populației, se datora consumului moderat și regulat de vin.

Un studiu efectuat la Universitatea din Londra, a constatat că procianidinele, compuși frecvent întâlniți în vinul roșu, mențin vasele sanguine sănătoase și reprezintă unul dintre factorii care contribuie la extinderea duratei de viață. S-a constatat că vinul roșu realizat în mod tradițional are niveluri mult mai mari de procianidine decât alte vinuri.
Oamenii de știință au explicat că substanțele din pielea și din sâmburii semințelor de struguri roșii reduc nivelurile de estrogen în timp ce cresc testosteronul la femeile aflate în premenopauză – ceea ce duce la un risc mai mic de a dezvolta cancer de sân.

Vinul reduce aderența trombocitelor din sânge, ceea ce ajută la menținerea vaselor de sânge deschise și flexibile. Acest lucru ajută la menținerea unui bun aport de sânge la nivelul creierului.
Vinul roșu poate proteja creierul de deteriorarea accidentului vascular cerebral datorită nivelurilor ridicate ale enzimelor.

Oamenii de știință olandezi au raportat un studiu care a analizat efectele vinului roșu și alb, ajungând la concluzia că îmbunătățește funcția pulmonară și previne cancerul pulmonar.
Un alt studiu a concluzionat că vinul reduce riscul de boală hepatică nealcoolică la jumătate în comparație cu persoanele care nu au băut vin.

Într-un experiment pe animale, cercetătorii de la Academia Chineză de Științe au descoperit că substanțele din vinul roșu îmbunătățesc sensibilitatea la insulină. Rezistența la insulină este cel mai important factor critic care contribuie la riscul de diabet zaharat de tip 2.

Consumul moderat de vin reduce riscul de cancer de colon cu 45%, sunt de părere cercetătorii de la Universitatea Stony Brook, efectuând un studiu pe 2291 de persoane pe o perioadă pe patru ani.

Și. binînțeles, că nu putea lipsi desertul.  Un tort delicios pregătit de doamna Pavel. Fotografiile sunt realizate de colegul Ion Mihaescu – IMMedia.

Related Posts

1 thought on “A 11-a aniversare blogosferică : Craiova Blog Meet

  1. , reconfirma stagiile moderat, si-a dovedit efectele pozitive. Chiar si dupa secole de folosire, acestea sunt din ce in ce mai tulburatoare.

    Felicitari Asociatiei Bloggerilor Olteni pentru 11 ani de la infiintare! Este o mare performanta si o realizare importanta pentru membrii organizatiei! Evenimentul a fost un succes si, din cate au spus toti participantii, a fost una dintre cele mai reusite editii. Am apreciat toate bucuriile luate de Bacolux Craiovita Hotel & Events, dar si vinurile gustoase oferite de Crama Samburesti. Toti membrii SBO merita sa se bucure de astfel de succese, iar mie mi-a facut placere sa particip.

Lasă un răspuns