Usturoi și miere pe stomacul gol

usturoi-cu-miere

Usturoi și miere pe stomacul gol. Asta se întâmplă cu organismul tău atunci când consumi acest amestec!

Usturoiul și mierea pot părea ingrediente ciudate de pus împreună, dar combinarea lor duce la o substanță impresionantă de stimulare a imunității, care vă va menține corpul sănătos și puternic.

Beneficiile usturoiului

Usturoi
Usturoi

Nu numai că usturoiul este alegerea perfectă pentru a adăuga aromă unei rețete savuroase, dar oferă o listă lungă de beneficii pentru sănătate datorită proprietăților sale antioxidante puternice. Usturoiul conține un compus cunoscut sub numele de alicină, care s-a dovedit că ajută la scăderea nivelului de colesterol, previne coagularea sângelui și s-a dovedit că are proprietăți anticancerigene și efecte antimicrobiene.

Usturoiul are un conținut scăzut de calorii, dar este bogat în nutrienți, conținând mangan, vitamina B6, vitamina C, seleniu și fibre. Este un stimulent natural al sistemului imunitar care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Un studiu a constatat că o doză zilnică de usturoi a redus numărul de răceli cu 63%, în timp ce durata medie a simptomelor de răceală a fost redusă cu 70%.

Când combinați aceste două ingrediente puternice, usturoiul și mierea, ajungeți să obțineți un medicament incredibil care oferă destul de multe beneficii.

Acum, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când vă aprovizionați cu usturoiul. Ca regulă generală, ar fi bine să evitați usturoiul din China. Procesul de producție din acea țară implică adesea substanțe chimice dăunătoare, cum ar fi înălbitorul și diverse pesticide.

Ingerarea acestor substanțe chimice ar putea să anuleze proprietățile sănătoase ale usturoiului, așa că ar trebui în schimb să căutați usturoi organic.

Beneficiile mierii crude

miere
miere

Mierea crudă este plină de antioxidanți, enzime și minerale, inclusiv fier, zinc, potasiu, calciu, fosfor, magneziu și seleniu. Conține și vitamina B6, tiamină, riboflavină și niacină. (Mierea comercială este adesea procesată intens, iar căldura excesivă îi distruge enzimele naturale, vitaminele și mineralele.) Dar mierea crudă este bogată în gust și are un număr mare de beneficii nutriționale. Are un indice glicemic sănătos care ajută la o digestie mai bună.

Vitaminele și mineralele naturale din mierea crudă ajută la scăderea nivelului de colesterol. Mierea crudă ajută la alimentarea corpului și a minții, facilitând în același timp menținerea unei greutăți sănătoase. Proprietățile sale antibacteriene și antioxidante o fac un remediu excelent pentru sistemul imunitar!


Există câteva lucruri pe care ar trebui să le rețineți dacă sunteți în căutarea unei mieri brute bune. Din păcate, majoritatea produselor cu miere pe care le veți găsi la magazinul dumneavoastră alimentar conțin foarte puțin polen. Marii producători de miere își umplu de obicei produsul cu tot felul de alte ingrediente în încercarea de a reduce costurile de producție și de a crește marjele de profit.

Cel mai bun mod de a vă asigura că obțineți miere de calitate este să o cumpărați de la o piață locală de apicultori. Nu numai că veți crește probabilitatea de a obține miere crudă de calitate; veți putea, de asemenea, să puneți întrebări pertinente oamenilor care produc mierea.

Iată cum să faci miere cu usturoi, remediul natural de casă pentru a-ți stimula sistemul imunitar și a-ți menține corpul sănătos:

Ingrediente:

3-4 căpățâni de usturoi
1 cană de miere crudă
un borcan mic cu capac

Mod de preparare:

Desfaceți căpățânile de usturoi și separați grăunții.

Nu curățați cățeii de coajă!
Umpleți borcanul cu grăunții de usturoi necurățați.
Turnați încet mierea peste aceștia.
Folosiți o lingură pentru a elibera orice bule de aer prinse.
Asigurați-vă că toți cățeii de usturoi sunt acoperiți complet de miere și puneți capacul pe borcan.
Lăsați amestecul să se infuzeze câteva zile, fie la frigider, fie la temperatura camerei, apoi puteți consuma mierea.

Pentru a obține cele mai multe beneficii pentru sănătate de la usturoiul tău, folosește-l întotdeauna crud. Căldura poate descentraliza alicina, diminuându-i proprietățile nutritive. Zdrobirea usturoiului crud va ajuta la sporirea beneficiilor alicinei. Simțiți-vă liber să adăugați plante medicinale în plus la rețeta dvs., cum ar fi frunze de cimbru, pentru un plus de aromă.

Atunci când simțiți că ați răcit, o lingură de usturoi și miere vă va ajuta să scăpați mai repede de simptomele nedorite. Pentru stimularea zilnică a sistemului imunitar, luați o lingură pe zi dimineața, înainte de a mânca sau a bea ceva. Veți începe să simțiți mai multă energie, iar corpul dumneavoastră va funcționa la un nivel optim de sănătate.

Pentru a  bucura vă pur și simplu de acest amestec gustos, întindeți-l pe pâine prăjită, folosiți-l într-un sos de salată de casă sau adăugți-l la rețetele preferate de granola de casă!

Dacă acest articol vi s-a părut util, asigurați-vă că îl împărtășiți cu cei dragi! Răspândește minunatele beneficii pe care le are pentru sănătate usturoiul și mierea!

Citește și: Usturoiul și proprietățile usturoiului

Informațiile prezentate pe blog au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook

Usturoi și miere pe stomacul gol
Usturoi și miere pe stomacul gol

Related Posts

Lasă un răspuns