Unt de arahide de la Sunday Bites

Unt de arahide - Sunday Bites

Am scris și anul trecut pe blog despre: Bunătăți de la Sunday Bites

Sunday Bites – produc unt de arahide fără zahăr, fără sare, fără alte uleiuri sau conservanți. Din arahide coapte și atât. Este o filozofie de la care au pornit când au creat Sunday Bites, în timp ce se întrebau oare cât de popular poate fi sau poate deveni untul de arahide în România.

Crocant, cremos cu dulceața preferată sau întins pe rondele din orez, untul de arahide este de departe cel mai popular și cel mai versatil produs tartinabil… și cel mai delicios, ar adăuga unii.Ne place atât de mult, încât acum îl adăugăm și în shake-uri, smoothie-uri sau deserturi făcute în casă! Ca orice deliciu sau aliment sănătos de altfel, acesta trebuie consumat însă cu moderație și, în aceeași măsură, este important să alegem mereu doar unt de arahide calitativ.

Fan al untului de arahide?

Acest articol este pentru tine! Descoperă cantitatea ideală de unt de arahide recomandată pentru consum, cum identifici cel mai bun produs din toate sortimentele de pe rafturi, beneficiile pentru sănătate și alte aspecte interesante legate de produsul tău preferat.Din punct de vedere al profilului nutrițional, untul de arahide este cel mai bine cunoscut ca fiind o sursă incredibilă de macronutrienți (proteine, carbohidrați și grăsimi).100g de unt de arahide conține:

  • 25g proteine;
  • 20g carbohidrați;
  • 50g grăsimi monosaturate.

Grăsimile monosaturate fac parte din categoria “grăsimilor sănătoase” al căror consum este dovedit clinic că previne apariția afecțiunilor cardiovasculare și scade riscul de diabet. O mare parte din conținutul de grăsimi este reprezentat de acidul oleic, acid gras Omega 9 care se regăsește și în uleiul de măsline, uleiul de cocos sau avocado.Pe de altă parte, având în vedere conținutul bogat de grăsimi, untul de arahide furnizează totodată și un număr mare de calorii: 588 de calorii per 100g. O lingură din deliciosul aliment echivalează cu consumul a 90 – 100 de calorii, așadar, persoanele care doresc să țină sub control numărul de calorii consumate trebuie să fie atente câte linguri scot din borcan.Consumul de unt de arahide asigură totodată și o serie de micronutrienți: magneziu, potasiu, calciu, fosfor, zinc, vitaminele B3, B6 și vitamina E, micronutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului.Cum alegi cel mai bun unt de arahide?Untul de arahide nu este doar crocant sau cremos, ci și calitativ sau mai puțin calitativ. Cum îl alegi pe cel mai bun? Simplu! În primul rând, întotdeauna citește eticheta și asigură-te că produsul dorit are o listă foarte scurtă de ingrediente.Untul de arahide este fabricat printr-un proces simplu, și anume măcinarea arahidelor până la obținerea consistenței vizate (mai cremoasă sau mai crocantă). Pentru fabricarea produsului este nevoie practic doar de arahide, însă unii producători aleg să adauge și alte ingrediente precum: zahăr, sare într-o cantitate mare sau chiar și uleiuri hidrogenate pentru îmbunătățirea gustului sau prelungirea duratei de viață la raft.Cel mai sănătos unt de arahide este cel care conține doar arahide sau are și o cantitate mică de sare, singurul adaos acceptabil.De asemenea, un alt aspect ce confirmă calitatea unui unt de arahide, indiferent de consistență, este prezența la suprafață a unei cantități de ulei înainte, sau chiar și după deschiderea borcanului. Așa cum am văzut, arahidele sunt bogate în grăsimi, grăsimi care se ridică în mod natural la suprafață, sub formă de ulei.Prezența uleiului nu înseamnă așadar o calitate mai slabă a produsului, ba din contra! Mai mult, lipsa acestei caracteristici indică faptul că sortimentul respectiv conține uleiuri hidrogenate, un adaos care previne această separare între grăsimi și arahidele propriu-zise.Pentru garanția unui unt de arahide 100% natural, alege produsele de acest gen certificate organic.Știm, tentația de a scoate lingură după lingură de pastă cremoasă din borcan este mare, însă cel mai înțelept ar fi să te oprești după a 2 lingură și să eviți consumul în fiecare zi din cauza numărului mare de calorii. Necesarul zilnic de calorii este asigurat și din alte surse alimentare, așadar untul de arahide poate atinge, sau chiar depăși foarte ușor acest prag.

  Unt de arahide – Sunday Bites: Beneficii

În ciuda numărului mare de calorii pe care îl conține, consumat cu moderație, untul de arahide aduce beneficii surprinzătoare organismului.

  • CONTRIBUIE LA SĂNĂTATEA INIMII
  • MENȚINE SUB CONTROL GLICEMIA
  • AJUTOR ÎN CURELE DE SLĂBIRE
  • RECOMANDAT ÎN BODYBUILDING
Unt de arahide - Sunday Bites
Unt de arahide – Sunday Bites

1. Consumul untului de arahide este benefic pentru sănătatea inimii în special prin echilibrul pe care îl asigură între grăsimile saturate și grăsimile nesaturate.2. Profilul nutrițional caracteristic untului de arahide îl recomandă ca aliment în dieta persoanelor cu diabet sau care doresc să țină sub control nivelul zahărului din sânge. Întrucât are un nivel scăzut de carbohidrați, nu influențează nivelul glicemiei. Mare atenție însă ca untul de arahide consumat să nu aibă zahăr adăugat!Mai mult, o serie de studii confirmă faptul că untul de arahide poate reduce riscul de apariție a diabetului 2 în cazul femeilor. De asemenea, reprezintă o sursă bogată de magneziu, carența acestui nutrient fiind o caracteristică a persoanelor cu diabet.3. Dacă ești fan al untului de arahide, cu siguranță cunoști acea senzație de sațietate ce începe să se instaleze imediat după consum. Datorită conținutului ridicat de proteine și grăsimi, arahidele au fost dintotdeauna un ingredient cheie în curele de slăbire, deoarece favorizează instalarea sațietății și previn astfel un consum exagerat de alimente la următoarea masă.Așadar, limitează-te la cantitatea de 2 linguri recomandate; consumă-l întins pe feliuțe de măr ca și gustare sau dimineața, pe pâine prăjită cu rondele de banane și semințe de chia.4. În bodybuilding, aportul de proteine este foarte important pentru refacerea țesutului muscular și transportul nutrienților în organism. Dat fiind cantitatea mare în care acest macronutrient se regăsește în untul de arahide, nu este de mirare că acesta a devenit aproape un aliment de bază în dieta persoanelor pasionate de bodybuilding sau care merg la sală.Crocant sau cremos, acest lucru este mai puțin important; esențial este ca produsul pe care îl savurezi să fie unul bun din toate punctele de vedere. Noul unt de arahide de la Sunday Bites vine să bifeze toate caracteristicile unui produs calitativ, oferind adevărate clipe de răsfăț!

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: