Stai cu ochii în calculator?

timp în fața calculatorului,

Stai prea mult timp în faţa calculatorului. Află ce poți să pățești

Timp în faţa calculatorului – Unii dintre noi ajungem să stăm cu ochii lipiţi de monitorul calculatorului chiar şi opt ore pe zi la locul de muncă, la care se mai pot adăuga cel puţin câteva zeci de minute petrecute la calculatorul de acasă. Acest obicei are însă un preţ: sănătatea noastră.

Sindromul de ochi uscat este cauzat de o lipsă cronică de lubrifiere și umiditate suficiente pe suprafața ochiului.

Timpul în faţa calculatorului
Timp în faţa calculatorului

Multe cauze pot duce la apariția acestei afecțiuni, printre care existența unor boli precum sunt diabetul zaharat, poliartrita reumatoidă, afecțiuni ale ochilor, anumite medicamente dar și procesul natural de îmbătrânire. Mai grav este că anumite obiceiuri, așa cum sunt statul prea mult timp în fața calculatorului sau a televizorului sunt factori de risc pentru această afecțiune.

Specialiștii spun că cei care au această problemă fie nu produc suficiente lacrimi sau acestea sunt de o calitate slabă. Acest sindrom este practic principala vizită a unei persoane în cabinetul medicului oftalmolog.

Timp în faţa calculatorului
Timp în faţa calculatorului

Atenție! Printre factorii de risc se regăsesc: statul pentru mult timp în fața calculatorului, sexul feminin dar și vârsta înaintată. Femeile sunt mai predispuse la acest sindrom de ochi uscați din cauza schimbărilor hormonale cauzate de sarcină, utilizarea contraceptivelor orale și menopauza.

Dar și anumite medicamente așa cum sunt antidepresivele, antihistaminicele, anumite medicamente pentru tensiunea arterială cresc riscul de boală. Inclusiv copiii care stau toată ziua cu ochii în telefon pot dezvolta această problemă. Însă, medicii au soluții și pentru cei care nu răspund la lacrimile artificiale.

Iată care sunt principalele simptome:

 • senzația de corp străin în ochi,
 • vederea neclară, încețoșată
 • fotofobia,
 • apare roșeața ochilor,
 • ochii sunt obosiți, inflamați,
 • senzația de mâncărime a ochilor,

În ce constă tratamentul:

După ce medicul specialist oftalmolog stabilește diagnosticul vei primi un tratament. De multe ori de ajutor sunt soluțiile de lacrimi artificiale. Sunt și pacienți la care însă nu se observă îmbunătățiri.

Metode de prevenire:

 • Folosește cu regularitate lacrimi artificiale.
 • Renunță la fumat. Fumatul îți poate agrava simptomele ochilor uscați.
 • Pune ecranul calculatorului sub nivelul ochilor, tocmai pentru a nu -ți forța ochii atât de mult.
 • Vara, dar și în alte anotimpuri când este soarele puternic, poartă ochelari de soare.
 • Dacă jobul tău presupune să stai mult în fața monitorului, ia pauze dese. Închide ochii pentru câteva minute. Sau clipește în mod constant pentru câteva secunde.
 • Photo: 123rf.com
timp în fața calculatorului,
timp în fața calculatorului,

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: