Legumele, fructele și plantele

Legumele, fructele și plantele

Cele mai bune legume pentru sănătatea ta

Legumele, fructele și plantele care se regăsesc din belșug în această perioada a anului fac minuni asupra stării de sănătate a organismului.

Explicația este aceea că ele conțin antioxidanți, vitamine și minerale care fie previn instalarea unor boli, fie le ameliorează pe cele deja instalate în corp.
Iată ce este bine să mănânci în această primăvară

Legumele, fructele și plantele

legume pentru sănătatea ta
legume pentru sănătatea ta

Varza, regina legumelor. De ce? Fiindcă aceasta conține vitamine, minerale, fibre alimentare de înaltă calitate. Are și substanțe cu proprietăți antitumorale, antioxidante și antiinflamatoare. Frunzele de varză, consumate ca atare, sau sucul lor și-au dovedit de-a lungul anilor eficiența într-o multitudine de afecțiuni. De asemenea, varza conține și o substanță numită sulforofan care este aliatul numărul unu în lupta cu toxinele acumulate în ficat. Totodată, sulforanul pe care aceasta îl conține stimulează producerea unei enzime cu rol important în detoxifierea corpului, nu doar a ficatului. Medicii spun că un consum constant de varză ar putea opri evoluția cataractei, datorită efectului antioxidant puternic pe care varza îl are.

Ridichile conțin atât de mulți antioxidanți încât este mare păcat să ne profiți de beneficiile lor. Sunt studii care arată că acestea pot lupta în prevenirea anumitor tipuri de cancer. Nu în ultimul rând sunt o sursă bogată în vitaminele C, B, dar și în fosfor, zinc.

Salata verde ajută la diminuarea stărilor de anxietate, ea fiind recunoscută și pentru calitățile sale de calmare, de sedare naturală a sistemului nervos. Mai mult, aceasta este bogată în vitamina C și ajută la creșterea imunității organismului. Are și beta-caroten fiind eficientă în ameliorarea problemelor digestive. Salata este ideala pentru doamnele care vor să slăbească deoarece are foarte puține calorii.

Spanacul. Este un aliment ideal dacă vrei să îți fortifici organismul. El ajută la eliminarea toxinelor acumulate iarnă în corp, în plus spanacul conține acid folic, fier și acestea îl fac ideal atunci când vrei să ai un tranzit intestinal bun. Nu în ultimul rând, cei care consumă spanac des, reușesc să-și îmbunătățească vederea și scad riscul de cataractă, deoarece spanacul conține luteină – substanța care protejează cristalinul.

Legumele, fructele și plantele
Legumele, fructele și plantele

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor. photos.google.com

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: