S-a descoperit substanța care a omorât trei oameni la Timișoara.

Fosfura de aluminiu

Este un pesticid ieftin care poate omorî un om într-o jumătate de oră

Autoritățile au descoperit că substanța folosită pentru deratizare, în Timișoara, care a dus la moartea a trei persoane și îmbolnăvirea a peste 20 de oameni, este fosfura de aluminiu

Această substanță face parte din grupa I de toxicitate, foarte nocivă pentru oameni. Patronul firmei, care a făcut el însuși deratizarea, a pus pastile pentru deratizare și dezinsecție în blocul de pe strada Miorița, pastile care în contact cu aerul au degajat substanța toxică pentru oameni, potrivit pressalert.ro.

Contractul a fost pentru deratizarea a 25 de camere care nu erau locuite, gazul nociv ajungând de acolo în încăperile locuite. Polițiștii au deschis dosar pentru ucidere din culpă și vătămare corporală, suspectul fiind acum la audieri.

Pesticid ieftin

Fosfura de aluminiu (AIP) este un pesticid ieftin, eficient și utilizat în mod obișnuit pentru prelucrarea cerealelor. Aceasta eliberează gazul de fosfură atunci când vine în contact fie cu umiditatea atmosferică, fie cu acid clorhidric în stomac. Spectrul de utilizare al produsului este destul de larg fiind inclus in raticide, insecticide, dar ca si fumigator pentru depozitele de cereale.

”Intoxicația cu fosfat de aluminiu are o mortalitate ridicată, între 30% și 100%, iar supraviețuirea este puțin probabilă după ingestia a doar 1,5 grame, iar dacă vorbim despre cea pe cale inhalatorie, sunt periculoare pentru viață niveluri mai mari de 50 de părți pe milion, iar la 400-600 părți pe milion, este letală în jumătate de oră„, a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, în direct, la România TV

De asemenea este utilizat pentru a ucide mamifere mici precum cârtițe sau rozătoare. Produsele din grupa I și II de toxicitate sunt extrem de toxice și puternic toxice. Acestea pot fi folosite doar de unități specializate, acestea nu se dau spre folosință populației. Cele mai multe pesticide de pe piață se înscriu în grupele II și IV de toxicitate, citează: Doctorulzilei.ro

Patronul firmei de deratizare din Timișoara a fost reținut.

Firma de dezinsecții vinovată de moartea a trei persoane, la Timișoara, a realizat operațiuni de dezinsecție și la grădinițe.

Patronul Bistim Dera SRL, firma care a făcut dezinsecţia şi deratizarea în blocul de locuinţe din Timişoara în care au murit doi copii şi mama unuia dintre ei, Ioan Sorin Buţă a fost reţinut. În cursul zilei de marţi urmează ca acesta să fie audiat de Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş care a preluat dosarul, şi va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă, relatează News.ro. „Se oferă garanție”, se arată în ofertele făcute de companie pe Internet.

Acuzaţiile care i se aduc lui Ioan Sorin Buţă sunt omor din culpă, vătămare corporală din culpă şi trafic de substanţe interzise. Compania controlată de el a efectuat operațiuni de dezinsecție și la grădinițe, după cum se arată în portofoliul firmei.

Bistim Dera SRL are ca obiect de activitate nu doar dezinsecţie şi deratizare, ci şi operaţiuni de curăţenie în trenuri, autobuze, avioane, în cisterne rutiere şi maritime, curăţenie şi întreţinere piscine, curăţat de sticle, măturat de străzi şi îndepărtat zăpada.

Are sediul într-un apartament de bloc din Timişoara, cu un singur asociat care e şi administrator. Şi-a început activitatea în 2015. Anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri, adică totalul vânzărilor facturate, de 142.759 de lei. Tot în 2018 a înregistrat un profit net de 19.000 de euro şi datorii de peste 1.000 de euro, în condiţiile în care cu un an înainte, datoriile firmei depăşeau 50.000 de lei.

Citiți continuarea pe stiripesurse.ro. 

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag! Nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Aluminum phosphide poison / photo CCO Public domain via pixabay

Fosfura de aluminiu
Fosfura de aluminiu

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: