Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic

7 exerciții pentru a ușura durerea nervului sciatic în numai câteva minute

Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic:  Mulți oameni știu cât de neplăcută este durerea nervului sciatic. Dar există și vești bune: acest tip de problemă poate fi vindecată fără intervenții chirurgicale în mai mult de 75% din cazuri. Una dintre modalitățile eficiente de a realiza acest lucru este prin exerciții destul de simple – kinetoterapie. Interesant este că mersul regulat este unul dintre factorii care cresc mobilitatea și ameliorează durerile cauzate de sciatică.

Să descoperim împreună câteva tehnici pentru ameliorarea sciaticii! Pentru confortul dvs., le-am împărțit în 3 seturi de exerciții eficiente.

Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic – Exercițiul seria 1

În acest set de exerciții, colectăm toate exercițiile care trebuie făcute în timp ce vă culcați pe spate. Așezați un covor de yoga sau o pătură pe o suprafață plană. Închideți toate ferestrele și ușile, astfel încât să nu existe curenți de aer și asigurați-vă că nu este frig/rece în cameră.

Întins pe spate, îndoiți genunchii. Ridicați piciorul drept și plasați glezna dreaptă pe coapsa stângă. Înfășurați-vă brațele în jurul coapsei stângi și trageți-le spre corp. Nu ridicați capul de la sol.  Rămâneți în această poziție cel puțin 30 de secunde. Repetați exercițiul de 2-3 ori pe fiecare picior.

Exercițiul 2

Pentru a efectua următorul exercițiu, întindeți-vă pe spate și așezați-vă mâinile de-a lungul corpului. Îndoiți genunchii și ridicați picioarele așa cum se arată în imaginea de mai sus. Ridicați-le și coborâți-le de 5 ori.

Exercițiul 3

Pentru ultimul exercițiu din această serie, veți avea nevoie de o minge de tenis. Luați mingea și culcați-vă cu ea așezată sub fesă. Deplasați-vă ușor pentru a găsi locul dureros la nivelul fesei. După ce îl găsiți, puteți apăsa cu atenție acolo timp de 30 până la 60 de secunde, relaxându-vă corpul în timp ce luați contact cu mingea. Rulați mingea în sus și în jos în această zonă. Apoi treceți la următorul punct dureros. Evitați zona coloanei vertebrale în timpul rulării și opriți-vă imediat dacă apar dureri ascuțite. Repetați acest exercițiu de 1 sau 2 ori pe zi timp de 5 sau 10 minute.

Exercițiu seria nr. 2

Această serie de exerciții include poziția șezând.

Exercitiul 1

Așezați-vă pe podea și îndoiți picioarele, ținându-le în față. Sprijinindu-vă pe piciorul stâng, mișcați piciorul drept pentru a fi pe coapsa stângă cu piciorul încă îndoit. Îndreptați brațul drept și coborâți-l la pământ. Îndoiți brațul stâng până la cot și așezați-l pe genunchiul drept. Întoarceți ușor capul și corpul spre dreapta. Țineți această poziție timp de 30 de secunde. Repetați acest exercițiu cu piciorul stâng.

Exercițiul 2

Pentru acest exercițiu veți avea nevoie de un scaun. Așezat pe scaun, așezați glezna stângă pe genunchiul drept. Înclinați-vă cu grijă în față, ținând spatele drept, fără să vă aplecați. Țineți această poziție timp de 10 respirații. Repetați exercițiul de 5 ori pentru fiecare picior.

Exercițiu Seria # 3 – Ultimul set este format din exerciții în poziție verticală.

Ultima serie constă în exerciții din poziția în picioare.

Exercițiul 1

Așezați un picior pe o suprafață înaltă. Piciorul și degetele de la picioare ar trebui să fie drepte. Întindeți-vă ușor spre picior cât mai aproape posibil, până când simțiți rezistență în coapsă. Încercați să nu ridicați coapsa piciorului ridicat pe măsură ce îl întindeți. Țineți această poziție timp de 30 de secunde. Repetați acest exercițiu de 2 până la 3 ori pe fiecare picior.

Exercițiul 2

Îndoiți piciorul stâng și așezați-l pe o suprafață ridicată. Faceți un mic pas înapoi cu piciorul drept. Întindeți-vă ușor spre piciorul îndoit cât mai aproape de el posibil. Mențineți timp de câteva respirații. Repetați exercițiul de mai multe ori cu ambele picioare.

Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic  –  Bonus: sfaturi pentru gestionarea (ameliorarea) sciaticii

Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic
Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic

Nu numai exercițiile fizice pot ameliora durerile nervilor sciatici. Pentru a ameliora acest nerv, puteți folosi următoarele sfaturi:

  • Nu ridicați obiecte care sunt foarte grele.
  • Aveți grijă să mențineți o postură corectă.
  • Nu purtați tocuri înalte.
  • Încercați să mențineți o greutate optimă.
  • Renunțați la obiceiurile proaste.
  • Ridicați-vă de la birou la fiecare 20 de minute.
  • Cumpărați o saltea fermă.

Citește și: Lombosciatica, lombosacralgia, cauze și tratament

Înainte de a apela la orice activitate fizică, vă recomandăm să consultați un Kinetoterapeut pentru un diagnostic precis și permisiunea de a efectua exercițiile, mai ales dacă sunteți gravidă sau aveți boli grave sau cronice.

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

(Sursa image: brightside.me)

Cum rezolvați problema durerii sciatice? Știi alte exerciții sau trucuri pentru tratarea durerii nervului sciatic? Spune-ne în comentarii.

 Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic/ Sciatic Nerve Pain. Image Credit: Nathan Devery / Shutterstock
Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic/ Sciatic Nerve Pain. Image Credit: Nathan Devery / Shutterstock
Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic
Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic

Related Posts

3 thoughts on “Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: