EXERCIȚII FIZICE, PE CARE FEMEILE – NU AR TREBUI SĂ LE IGNORE

EXERCIȚII FIZICE

O minte sănătoasă se găsește într-un corp sănătos…

EXERCIȚII FIZICE: Odată cu trecerea anilor, mișcarea este absolut obligatorie dacă ne dorim ca vârsta să fie doar un număr. Vârsta mijlocie este un punct critic al vieții, așadar trebuie să prevenim boli precum diabet, hipertensiune arterială, probleme cardiace, accident vascular cerebral și unele forme de cancer.

Îmbătrânirea este un proces dificil și complex. Dacă nu vă îngrijiți corpul cu exerciții adecvate, până la vârsta de 40 de ani, puteți începe să observați o spirală descendentă. Veți avea dureri, mobilitate scăzută și multe alte afecțiuni.

Dar există un mod de a lucra cu procesul de îmbătrânire, făcându-l mai grațios și mai puțin dăunător: exercițiul fizic! Multe exerciții fizice s-au dovedit a avea rezultate pozitive, în rândul femeilor de o anumită vârstă.

Următoarele exerciții sunt recomandate mai ales începând cu vârsta a doua atunci când masa musculară începe să scadă și grăsimea se acumulează mai ușor.

IATĂ CARE SUNT CELE 6 EXERCIȚII, DESPRE CARE VORBEAM.

EXERCIȚII FIZICE –  GENUFLEXIUNILE

Genuflexiunile sunt extraordinare pentru clădirea musculaturii, picioare mai puternice, tonifiate, flexibilitate, mobilitate, echilibru, arderea caloriilor, prevenirea accidentelor vasculare sau cerebrale, mențin sănătatea inimii și a plămânilor.

Iată cum trebuie făcute genuflexiunile, pentru a beneficia de toate aceste avantaje.

Începe prin a te așeza în poziție de drepți, cu picioarele depărtate la distanța dintre umeri.

Ține brațele în față. Alternativ, îndoaie coatele.

Coboară într-o mișcare lentă, spre șezut, ca și cum ai încerca să stai pe un scaun invizibil. Capul trebuie să rămână drept, iar privirea înainte.

Coapsele trebuie să fie paralele cu podeaua.

Rămâi în această poziție 10 secunde, apoi ridică-te ușor.

Repetă de zece ori, în 3 seturi. Inspiră și respiră profund.

SCÂNDURICA

Scândurica este excelentă pentru tonifierea întregului organism și pentru îndepărtarea durerilor de spate. Multe persoane dezvoltă un anumit grad de durere cronică a spatelui, odată cu înaintarea în vârstă.

Scândurica funcționează bine pentru că oferă o forță de bază suplimentară și tonifică extrem de bine mușchii de la baza spatelui.

Există câteva moduri diferite de a realiza „scândurica”, variind de la cea obișnuită, metoda standard, la modalități mai ușoare, pe care poți încerca, dacă nu ai făcut de mult sport.

SCÂNDURICA OBIȘNUITĂ

Acesta este tipul standard, care oferă cele mai bune rezultate.

Începe într-o poziție asemănătoare flotării

Îndoaie coatele, coborând greutatea corpului pe antebrațe.

Pentru început, poziția se menține timp de 10 secunde iar în timp poți prelungi, atât cât reziști.

SCÂNDURICA UȘOARĂ

Aceasta este o variație foarte ușoară a „sacânuricii”, deci dacă ești începător, este o poziție excelentă!
Lipește genunchii de podea, astfel încât ei să preia tensiunea și să ai un echilibru mai susținut.

Poziționează brațele asemeni poziției de flotare.

Menține coloana vertebrală dreaptă.

Rămâi în această poziție cât mai mult.

RIDICAREA GREUTĂȚILOR

Durerea articulară, rigiditatea și artrita devin mai susceptibile odată cu înaintarea în vârstă. Una dintre cele mai bune modalități de a preveni această amenințare iminentă este să ridici greutăți.
Unele dintre mișcările pe care le poți face cu greutățile sunt:

  • Împingeri
  • Ghemuit
  • Burpee
  • Fandare
  • Ridicări
  • Salturi
  • Triceps

Abdomene

Acestea sunt doar sugestii, există o mulțime de opțiuni uimitoare.
Ridicarea greutăților și efectuarea oricărui tip de antrenament de forță poate ameliora durerea datorată artritei.

EXERCIȚII FIZICE –  YOGA

De la vârsta de 45 până la 64 de ani, femeile au șanse mai mari de a dezvolta depresie, spune medicul John Hopkins. Yoga s-a dovedit a avea efecte pozitive asupra stării de spirit, datorită stimulării sale de GABA, un neurotransmițător care ajută la reglarea stărilor de dispoziție.

Studiile au arătat că yoga este eficientă în stimularea gândirii pozitive, în rândul femeilor cu un anumit grad de suprasolicitare mentală.

BURPEE

Burpee sună puțin intimidant. La urma urmei, aceste exerciții sunt mișcări de intensitate ridicată care se concentrează asupra sistemului cardiovascular. Dar aceste tipuri de mișcări sunt cruciale, atunci când ați depășit vârsta de 40 de ani, deoarece acestea vă ajută să vă mențineți sănătatea inimii și a metabolismului.

EXERCIȚII FIZICE
EXERCIȚII FIZICE

Faceți cel puțin 30 de minute de antrenamente de intensitate ridicată, între trei și patru ori pe săptămână, pentru a obține rezultate maxime.

Burpee sunt o modalitate foarte bună de a face asta! Iată cum să le executați corect.

Burpee-ul este un exercitiu care include o flotare, o ridicare a genunchilor la piept din poziția de flotare si o genuflexiune, cu săritura. Aceasta este forma originală a exercițiului. De la forma originală se pot face anumite modificări, pentru a diminua sau crește dificultatea exercițiului, astfel că forma mai ușoară este cea fără flotare, iar variante mai dificile sunt burpee-ul cu tracțiune, cu flotare cu bătaie, cu săritura și rșsucire la 180 de grade etc.

La început, este posibil să aveți dificultăți în a efectua aceste exerciții, însă cu timpul veți vedea cât sunt de benefice.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Citește și despre:

Exerciții pentru ameliorarea durerii nervului sciatic

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: