Condimentul rege, cel mai important pentru sănătate

Condimentul rege, cel mai important pentru sănătate. Reduce riscul de infecții, stimulează creșterea celulelor noi și previne îmbătrânirea

condimente
Sursa foto: arhiva Doctorul_Zilei
Ghimbirul, cel mai căutat condiment importat în Europa

Urmează în clasament piperul roșu (109.800 t) și piperul negru (62.900 t). Scorțișoara și turmericul ocupă locul al patrulea și, respectiv, al cincilea.

China este cel mai mare furnizor al UE – 38% dintre condimente provin de acolo. Cu toate acestea, există o „specializare” geografică – peste jumătate din piperul negru, de exemplu, provine din Vietnam. 77% din turmericul din mâncărurile europene provine din India. 37% din scorțișoară este indoneziană. China predomină la importul de ghimbir (54%) și de piper negru (72%).

beneficiile ghimbirului pentru sanatete
Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Ghimbirul, cel mai căutat condiment importat în Europa

Această statistică, potrivit RADOR, este completată de un alt număr interesant: Rusia este lider în importul de semințe de coriandru în UE cu o cotă de piață de peste 50%.

Trebuie remarcat faptul că europenii folosesc din ce în ce mai mult semințe „străine” în bucătărie și în medicină. Greutatea condimentelor importate din terțe state a crescut cu peste 57% în 10 ani, arată datele Eurostat.

  • Recordul aici este deținut și de ghimbir cu o creștere de 149% a cantității față de 2012.
  • Turmericul este pe locul al doilea cu o creștere de 142%.

Unul dintre motivele interesului crescut al europenilor pentru aceste două plante, pe lângă gustul și aroma lor unică, este legat de proprietățile lor medicinale.

Ghimbirul a devenit foarte popular și căutat în timpul pandemiei, ca ajutor împotriva coronavirusului. Ambele condimente conțin substanțe care au efecte antibacteriene și antioxidante.

Sunt folosite în medicina naturală și cosmetică, deoarece se crede că reduc riscul de infecții, stimulează creșterea celulelor noi și previn semnele de îmbătrânire, cum ar fi ridurile și petele.

Condimentul rege, cel mai important pentru sănătate

Termenul „regele condimentelor” este adesea asociat cu ghimbirul în contextul culinar, datorită aromei intense, gustului distinct și beneficiilor pentru sănătate pe care le oferă. Ghimbirul este o rădăcină folosită pe scară largă în bucătăria asiatică și nu numai.

Printre caracteristicile sale notabile se numără:

  1. Aroma puternică: Ghimbirul are o aromă intensă, pământie și picantă, care adaugă profunzime și caracter diferitelor preparate.
  2. Gust picant: Gustul său picant și ușor dulce poate transforma orice fel de mâncare, de la feluri principale la deserturi.
  3. Proprietăți medicinale: Ghimbirul este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antioxidante, fiind folosit în medicina tradițională pentru tratarea diverselor afecțiuni, inclusiv a răcelii și a durerilor de stomac.
  4. Stimulent digestiv: Ghimbirul poate ajuta la îmbunătățirea digestiei, reducând disconfortul și flatulența.
  5. Utilizare versatilă: Poate fi folosit proaspăt, sub formă de pulbere, tăiat sau sub formă de suc. Se adaugă adesea în curry-uri, supe, ceaiuri, sosuri și chiar în produse de patiserie.

Datorită acestor caracteristici, ghimbirul a devenit un ingredient cheie în bucătăriile din întreaga lume și este apreciat nu doar pentru gustul său distinct, ci și pentru contribuția sa la sănătate și bunăstare.

Citește mai multe despre beneficiile consumului de ghimbir!

Suc de ghimbir natural 100%

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Condimentul rege, cel mai important pentru sănătatemonticello_shutterstock_
Condimentul rege, cel mai important pentru sănătate monticello_shutterstock_

 

 

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns