Fii o persoană bună cu tine însuți

Fii o persoană bună

Ce înseamnă cu adevărat să fii un om bun. Și bunătatea are o limită:

A fi o persoană bună începe cu tine însuți. Începe să te îngrijești de tine și de sănătatea ta și apoi vei putea să răspândești ce e bun celor din jurul tău.

ツ Uneori este greu să fii o persoană bună.

Unii oameni cred că îi face să pară proști sau slabi. Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr.

Este nevoie de răbdare, de putere și de auto-control pentru a fi în mod constant o persoană bună. A fi o persoană bună poate fi o provocare, dar când esti o persoană bună, nu te simți bine?

Este mult mai ușor să fii fericit – și sănătos – când încerci mereu să găsești binele în ceilalți.

A fi o persoană bună nu înseamnă să fii luat de prost

Fiind o persoană bună este o noțiune uneori confundată cu a fi luat de prost. Acest lucru duce la neîntelegeri, cum ar fi gândul că trebuie să acționezi la fel ca oamenii care te trătează prost.

Cu toate acestea, este important să îți amintești întotdeauna să iei decizii inteligente. Iată câteva sfaturi pentru a împiedica pe alții să profite de tine:

◕ Nu lăsa pe nimeni să fie rănit, inclusiv pe tine. Dacă cineva te abuzează, atunci sănătatea îți este în pericol. Raportarea acestui abuz nu te va face o persoană rea; înseamnă ca ești grijuliu și suficient de inteligent pentru a avea grijă de tine și de relațiile tale. Raportarea abuzului și obținerea unui ajutor este cel mai bun lucru pe care îl poți face.

◕ Nu lăsa oamenii toxici să te manipuleze. Nu e bine pentru tine să te supui unor situații inconfortabile doar pentru a face fericiți pe ceilalti.

Nu permite altora sa te manipuleze.

◕ Nu fi niciodată un martir. S-ar putea să te gândesti ca a fi o persoană bună înseamnă a suferi și a rezista în situații care nu îți plac.

Cu toate acestea, acest lucru nu poate fi mai departe de adevăr. Nu ai nevoie să porți problemele altora cu tine. În schimb, trebuie să le arăți răbdare și bunatate când sunteți împreună.

Nu lăsa oamenii să te rănească pentru că ești draguț cu ei. Meriți respect, iubire și atenție la fel de mult ca oricine altcineva.

Fii o persoană bună cu tine însuți

A fi o persoană bună nu este doar o atitudine orientată spre exterior. În plus, trebuie să te gândești la tine și să te tratezi bine și tu!

Probabil că ai auzit că dacă vrei să iubești pe altcineva, trebuie mai întai să te iubești pe tine însuți. Ei bine, aceasta este exact ceea ce discutam aici.

De aceea primul punct este atat de important. Dacă dorești să împiedici oamenii să profite de tine și să eviți să te ia peste picior, trebuie să fii bun pentru tine mai întâi.

Aceasta implică prețuirea proprie și respectul față de sine în primul rând. Înseamna să te salvezi pe tine înainte de a-i ajuta pe ceilalți.

Acesta nu este un gest egoist; este ceea ce meriți.

A fost înradăcinat in tine ideea ca gândirea egoistă este un lucru negativ. Dar acest lucru nu este nici corect, nici bun.

În timp, vei fi epuizat după ce ai fost umilit și mințit, obosit după ce ai fost manipulat și iubit numai atunci când este convenabil pentru alții.

Suntem toți oameni. Vei sfârsi prin a deveni o victimă sau chiar exact opusul unei persoane bune. Cu toții ne-am săturat să profite altcineva de noi.

A fi o persoană bună nu este ceea ce ai crezut

Adesea greșim foarte mult când vine vorba de convingerile noastre despre ceea ce este bun și drept.

Îti amintești că greșelile nu sunt negative, ci căi pozitive de avansare? Ei bine, același lucru se întâmpla aici.

Acum, vom vorbi despre câteva lucruri care îți vor deschide ochii la realitatea a ceea ce înseamnă a fi o persoană bună.

Când este necesar, pleacă

S-ar putea să te gândești că dacă nu abandonezi pe cei care te rănesc, acesta este cel mai bun lucru de făcut. Cu toate acestea, dacă nu te simți bine, dacă te manipulează și nu ești fericit, ar trebui să pleci.

Ai dreptul să spui ceea ce crezi

Când le spui altora ce vor să audă, acționezi împotriva a ceea ce crezi cu adevărat și vrei să spui. Nu te minți, nici pe tine și nici pe ei.

Fii întotdeauna sincer, chiar dacă nu ei reacționează bine și pot fi chiar răniți.

Poti spune „nu” ori de câte ori dorești

A spune „nu” nu te face o persoană rea. La urma urmei, ai propriile obligații și probleme. Nu trebuie să îți sacrifici timpul pentru alții, dacă nu poți sau pur și simplu nu dorești acest lucru.

Nu trebuie să fii perfect

Oamenii buni nu trebuie să aibă dreptate în legătura cu tot. Ei fac greșeli și aleg lucruri greșite ca toți ceilalți. Învată din toate acestea și nu nega sau respinge această realitate.

Acest lucru îți va face și mai bine!

Reține că a fi bun nu înseamnă să fii victima sau să lași pe cineva să profite de tine. Pretuiește-te, iubește-te și învată din greșelile tale în fiecare zi.

Oamenii buni nu sunt perfecți, dar nu sunt nici nebuni sau proști.

Fii o persoană bună
Fii o persoană bună

Citește și:

Merită și prietenii tăi să stie ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

1 thought on “Fii o persoană bună cu tine însuți

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: