Joia facem pizza cu mozzarella !

Joia facem pizza!

Pizza cu legume și mozzarella. Pizza de casă. Cea mai bună pizza !

Joia facem pizza cu mozzarella ! Astăzi am ales să vă ispitesc cu o pizza cu legume și mozzarella gourmet Delaco.Știu că o să spuneți că e postul Paștelui și că eu nu am altceva de făcut decât să vă fac poftă de pizza… dar, cum bine știți, sunt printre noi foarte mulți care nu țin post sau sunt de altă religie (confesiune) decât cea ortodoxă, unde în post e permis să se mănânce lapte, branză, ouă, etc … !!Așa că dacă nu vreți să „păcatuiți” 🙂 vă recomand să o încercați atunci când e posibil. Mie mi-a plăcut mult mai mult decât pizza în care am pus carne în diferite forme.Puteți folosi legumele care vă sunt pe plac, nu e o regulă strictă să puneți ce am pus eu!!
În schimb, vă recomand să folosiți mozzarella gourmet Delaco. Se comportă foarte bine pe pizza și nu o face uleioasă.

Joia facem pizza cu mozzarella gourmet Delaco! Pizza cu legume și mozzarella-Ingrediente

2 buc
Aluat pizza
500 g faină albă
250-300 ml apă caldă
20 g drojdie proaspată
o lingură zahar
3-4 linguri ulei de măsline
1/2 lingurită sare
oregano uscatTopping pizza
350-400 g mozzarella gourmet Delaco
300 g sos se roșii
un dovlecel mic
rondele de ardei gras roșu, galben și verde
ciuperci proaspete
măsline
porumb dulce

Pizza cu legume și mozzarella – Mod de preparare

Aluat pizza
Drojdia se amestecă cu zahărul pâană se lichefiază.
Se adaugă 100 ml apă caldă, 2-3 linguri făină și se amestecă până la încorporare.
Se lasă la cald până ce drojdia se activează.
Restul de faină cernută se pune într-un bol, se adaugă sarea, uleiul și restul de apă caldă amestecată cu maiaua.
Se amestecă cu o paletă până la încorporare, după care se scoate pe o planșetă pudrată cu făină și se frământă cu mâna până obținem un aluat cu o consistență omogenă și elastică.
Se lasă la dospit într-un bol acoperit cu folie de plastic.

Preparare pizza cu mozzarella și legume

Joia facem pizza cu mozzarella !
Joia facem pizza cu mozzarella !

După ce aluatul și-a dublat volumul, se scoate pe o planșetă pudrată cu făină, se împarte în două și se rotunjește în două bile.
Se lasă să se odihnească 5 minute, după care se începe să se modeleze în formă rotundă, apăsând cu degetele dinspre mijloc spre margine, rotind ușor aluatul.
Când a ajuns la dimensiunea unei farfurii mari, începem să îl aplatizam cu palmele, trăgând ușor spre margine.
Ungem o tava cu ulei de măsline, scuturăm blatul de surplusul de făină și îl așezăm ușor în tavă.
Ungem blatul cu sosul de roșii amestecat cu oregano, lăsând o margine de 2 cm.
Punem deasupra mozzarella tăiată cubulețe, rondele de dovlecel coapte pe grill, felii de ciuperci, rondele de ardei, măsline și boabe de porumb.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 250 grade C funcția ventilație timp de 10-12 minute sau până se rumenește ușor pe margine.Se porționează și se mănâncă caldă cu mare poftă !! O pizza cu Mozzarella simplă, cu aluat delicios făcut în casă. Iată cât de uşoară e reţeta. Pentru aluat, se amestecă făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Drojdia uscată se diluează cu puţină apă caldă şi se toarnă peste făină. Se amestecă şi se frământă pentru a obţine un aluat omogen. Se presară cu făină şi se lasă la crescut.Aluatul se întinde într-o foaie subţire care se transferă într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Se unge aluatul cu sosul pesto şi apoi se aşază intercalate felii de roşie şi Mozzarella gourmet Delaco. Se coace 20 de minute.

Related Posts

Lasă un răspuns