Degustare de vinuri la Ribs House Craiova

vinurile lui Narcis și Lenu Neagoe

Degustare de vinuri:  Joi seara am fost invitat la prima degustare de vin pe anul 2021 🍷 cu vinurile lui Narcis și Lenu Neagoe la restaurantul Ribs House din Craiova, unde ne-am întâlnit cu toții în jurul orei 17:30 – 18:00.

Narcis a făcut masterul de Expertizare Viti-Vinicolă la Facultatea de Horticultură din Craiova. Lenu deja pregătește disertația pentru masterul de Expertizare Viti-Vinicolă și vinifică deja de câțiva ani în familie, cu multă muncă și pasiune.

Am avut bucuria să degustăm 2 vinuri albe (Crâmpoșie aromată, Tămâioasă Românescă) și un rose din producția 2020, plus 3 vinuri roșii din 2019 (Merlot, Cabernet Sauvignon). În spatele unui vin bun se află o istorie autentică, un proces complex, multă muncă și pasiune.

Nu ne-am mai adunat de mult… mai exact de anul trecut, așa că m-am bucurat să văd bloggerii, iar discuțiile au fost constructive.  Bloggerii craioveni sunt o comunitate cu tradiție.

Am fost cu toții ochi și urechi, încercând să reținem câte ceva de la Narcis și Lenu. Au fost câteva momente în care ne simțeam pierduți în detalii și copleșiți de volumul de informații acumulate de Narcis și Lenu despre soiuri de vin, regiuni, tradiții, clasificări, metode de lucru, etc.

A fost o experiență frumoasă și educativă, am aflat o mulțime de lucruri noi. Am degustat diferite tipuri de vin alb, rose și roșu. Oricât de tentant ar fi să ducem direct paharul spre gură, o degustare corectă începe cu mirosirea vinului. După ce este turnat în pahar, chiar înainte de a-l mirosi, răsuciți vinul, permițându-i acestuia pe cât posibil să se “destindă”.

Degustare de vinuri
Degustare de vinuri

Cel mai mult mi-a plăcut vinul rose (numit Capriciu). Mi-a plăcut pentru că a fost cel mai tare vin al serii, cu o concentrație alcoolică de cca. 15,5% după cum ne-a mărturisit Lenu. Un multisepaj excelent, în care au fost vinificate împreună trei soiuri: Merlot, Shiraz și Fetească neagră.

Vinurile, la fel ca oamenii, au personalități unice care sunt alcătuite din mai multe calități diferite. Degustarea vinului nu începe niciodată cu gustarea propriu-zisă a acestuia, ci mai degrabă cu inhalarea aromelor care să ne gâdile simțurile, mirosul în procesul degustării vinului fiind deosebit de important.

Bruschete mixte

O degustare este mai interesantă când se combină vinul cu mâncare. De exemplu mi-au plăcut « bruschetele mixte » care le-am comandat.

M-am bucurat și sper să mai repetăm astfel de seri în care să vorbim liber despre vinuri bune.  Degustarea a fost însoțită de multe legende și zicale specifice, precum: “Vinul nu trebuie băut rapid, ci trebuie citit!”

Apoi ne-am adunat la finalul serii să ne luăm rămas bun și să ciocnim încă un pahar de spumant rosé, am mâncat un tort delicios, făcut de Mama lui Geordan 🍰 !

Adrian Sora

Mai multe despre vinurile lor puteți găsi pe blogul https://www.filosofiavinului.ro. Dacă v-am făcut poftă cu vinurile lui Narcis, le găsiți la Belvedere Shop Craiova.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! Poftă mare și noroc!

Degustare de vinuri
Degustare de vinuri

Related Posts

Lasă un răspuns