Cum poți deveni Doctor în 20 de minute

Cum poți deveni Doctor

Cum poți deveni Doctor – Ani de studiu, sute de ore de muncă, examene extrem de grele, toate sunt un moft, există metode mult mai simple de a deveni medic. Un experiment Digi 24 a făcut ca Sorina Pintea să rămână fără cuvinte. Reacția, după un prim moment de șoc, nu s-a lăsat mult așteptată, a luat măsurile necesare.

20 de minute

Prețul e modic – 91 de lei. O simplă cerere, completată cu datele personale, o specialitatea medicală și un cod de parafă fictiv au fost suficiente pentru a obține mult apreciată parafă.

Cum începe ”lungul drum” către respectabila meserie de medic? Cu o simplă discuție cu o vânzătoarea de la un centru de ștampile:

Reporter – Bună Ziua. Vreau și eu o ștampilă?

Vânzătoare – Pentru o societate?

Reporter – Nu. Medic. Aveți aici și codul, tot.

Vânzătoare – Îhî. Hai să vă arăt ce modele avem. Am modelul ăsta, un pic mai mic. Automat, scrisul va fi mai mic. Așa, o dată.

Reporter – Asta la ce preț este?

Vânzătoare – 70 de lei. Și asta ar fi următoarea după ea, unde ar încăpea textul la fix. Ar fi și destul de vizibil.

Reporter – Asta cât e?

Vânzătoare – 91.

Reporter – Dați-mi-o pe asta, vă rog.

Vânzătoare – Cu tușieră Neagră? Albastră?

Reporter – Neagră. Cam cât durează?

Vânzătoare – 20 de minute.

Reporter – Perfect!

După doar 20 de ani, scuze minute, reporterul devine un ”fericit și experimentat doctor” cu  parafă de medic specialist în obstetrică-ginecologie.

Reporter – Bună ziua. Am venit după ștampilă.

Vânzătoare – Aveți nevoie de factură?

Reporter – Nu. De bon.

Vânzătoare – Uitați.

Reporter – Ok.

Noroc că medicul nostru se limitează la completarea unei rețete și nu se apucă de un consult sau o operație. Cu puțin efort și un scris de doctor se trece la completarea unei rețete.

Discuție cu farmacista:

Reporter – Bună ziua. Am și eu rețeta asta.

Farmacista – Nurofen, Nolicin… O să vă calculez pentru 7 zile, pentru cât v-a dat.Reporter – Da, doamnă. Ră rog. Toată rețeta cât costă?Farmacista – Totul v-a dat pentru 7 zile?Reporter – Da.

Farmacista – Ar fi 100 de lei și 60 de bani.

Reporter – De ce costă așa mult? Ne-am uitat portofelul în mașină. Ne întoarcem imediat.

 „Aș putea spune că suntem la faza No comment”, a fost reacția ministrului Sănătății, Sorina Pintea.

„Da, are și cod de parafă… O să vă rog să-mi permiteți să sesisez Direcția de Sănătate Publică să verifice la acel centru de ștampile, care sunt documentele care stau la baza eliberării acestei ștampile. (…) Aș putea spune că suntem la faza No comment. Avem reguli, avem proceduri, avem tot ceea ce trebuie, important e să le respectăm. Mi se pare de noaptea minții, pe cuvânt. După tot ceea ce s-a întâmplat, după toate problemele, pentru că media le-a prezentat intens, să faci așa ceva… mi se pare… Da… Mi se pare extrem, extrem de grav!”, a fost reacția doamnei Pintea.

„Se pare că dorința de câștig este mult mai mare decât sănătatea unor pacienți pentru că, până la urmă, medicamente cumpărate pe baza unor date false pot dăuna foarte grav”, a adăugat ministrul. Totuși, aspirantul la titlui de doctor, a fost și refuzat în unele centre de realizare a ștampilelor.

Discuție cu vânzătoarea de la un centru de ștampile:

Vânzătoare – Un cod de parafă, ceva?

Reporter – E aici.

Vânzătoare – Nu. Un act îmi trebuie.

Reporter – Vă trebuie un act? Nu-l am la mine.

Vânzătoare – Îmi pare rău. Când îl aduceți…

În momentul de față, DSP urmează să demareze o anchetă la centrele de eliberare de parafe pentru medici. Eliberarea unor astfel de ștampile în această manieră nu este un fenomen, susţin autorităţile. Există numeroase centre care cer documente oficiale cu codul de parafă eliberat de DSP.

Cum poți deveni Doctor
Cum poți deveni Doctor
Cum poți deveni Doctor
Cum poți deveni Doctor

Photo: 123rf, Sursa: digi24.ro

Dacă v-a plăcut acest articol, alaturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: