Antibiotice naturale

Antibiotice naturale

Cele mai puternice antibiotice naturale

Antibiotice naturale – Natura este bogată în antibiotice derivate din plante cu un efect antibacterian pronunțat.

Există resurse naturale – plante, alimente, extracte de plante – care au fost folosite de-a lungul veacurilor de moșii și strămoșii noștri și care au acționat ca niște antibiotice naturale. Desigur,  cea mai mare parte dintre ele se găsesc și în cămara voastră!

Poți să alegi una din variantele naturiste de antibiotice pe care urmează să le prezentăm. Așadar, nu ezita să folosești următoarele antibiotice naturale:

Usturoiul este cel mai cunoscut, ieftin, gustos și ușor de folosit. Dar trebuie dublat întotdeauna de prebiotice (fibre) și probiotice (alimente fermentate: iaurt, murături, borș, suplimente cu probiotice sau tribiotice – o sursă sigură de produse curate, de cea mai bună calitate fiind magazinul online binecuvantareaplantelor.ro).

Ceapa și usturoiul: Un leac împotriva răcelii învățat de la bunica sunt cataplasmele cu ceapă și usturoi lăsate peste noapte lângă pat. Mirosul te ajută să lupți împotriva infecției. În Roma Antică, soldaților romani le erau date rații de usturoi și ceapă tocmai pentru efectul anti-infecțios. USTUROIUL – antibiotic universal, este folosit de veacuri ca un remediu antibacterian, antiviral și antifungic.

Echinaccea: în general, acestea sunt sub formă de pastile, dar există și sub formă de tinctură care se recomandă în doze destul de mari, de 30 de picături.  Echinaccea are efect imunostimulator și imunomodulator, adică stimulează capacitatea organismului de a lupta împotriva bacteriilor. Pentru a stimula și întări imunitatea organismului, se pot administra de asemenea comprimate din plante realizate conform celor mai eficiente rețete. Printre acestea se numără imunostimulatorul Proimun care, pe lângă echinaceea, conține ingrediente esențiale, precum eucaliptul, menta, mușețelul și vitamina D3.

Uleiul de oregano: este cunoscut pentru proprietățile sale de a distruge bacteriile: uleiurile volatile au efect anti-infecțios, anti-bacterian, anti-fungic. La fel este și în cazul maghiranului și al cimbrului, cel mai puternic din familia plantelor.

Ghimbirul, la fel ca uleiul de oregano, conține cantități mari de ulei volatil și este foarte sănătos. Ghimbirul poate fi adăugat în diverse rețete sau chiar în ceaiuri, limonade și fresh-uri. Printre beneficiile acestuia se numără stimularea circulației și a secreției de bilă. GHIMBIRUL – antibiotic natural și antiseptic. Întărește-ți sistemul imunitar în orice anotimp cu ajutorul sucului de ghimbir 100% natural, presat la rece și pasteurizat!

Citește mai multe despre: Suc de ghimbir natural 100%

Mierea are efect antiseptic și se folosește la păstrarea alimentelor pentru a inhiba creșterea bacteriilor. De asemenea, mierea și lămâia sunt remedii folosite pentru roșul în gât. Taie câteva bucățele de lămâie și pune-le în 2-3 lingurițe de miere. Consumă o linguriță din acest amestec o dată la câteva ore și las-o să-și facă efectul.

Propolisul este un alt produs al stupului cu efect bactericid și bacteriostatic, practic fără calorii. Propolis conține flavonoide și acizi organici, care sunt agenți antibacterieni cu un spectru larg de efecte asupra microorganismelor. Unul dintre cele mai bune produse apicole din lume este Propolisul verde brazilian, renumit pentru proprietățile sale, având aproximativ 200 de substanțe active cu puternică acțiune activă în corpul uman.

În limba greacă, PROPOLISUL înseamnă „partea dinaintea cetăţii”, denumit aşa de către învăţaţii greci care, observând cum îşi construiesc albinele stupul, au ajuns la concluzia că această substanţă joacă rolul de pavăză împotriva agresorilor externi, propolisul făcând din stup o adevărată cetate.

Citește mai multe despre: Propolisul verde brazilian

Aloe Ferox conține mucopolizaharidă asmentanan, care întărește imunitatea și ajută la combaterea infecțiilor.

Ciupercile Reishi sunt deja binecunoscute pentru efectele lor benefice, însă trebuie folosite pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cartoful este mai degrabă un emolient, decât un antibiotic. Pentru ameliorarea răcelii se folosește o metodă din popor: se iau câțiva cartofi cruzi, se pun într-un tifon și se leagă în zona gâtului peste noapte. Tusea ar trebui să se liniștească.

Turmericul: acest condiment nu are numai o aromă deosebită, ci și efecte puternice asupra organismului. Infecțiile și bacteriile sunt tratate eficient prin consumul de turmeric. Pentru potențarea proprietăților sale, poți amesteca turmericul cu miere sau oregano, alte antibiotice de preț oferite de natură.

CURCUMA – antibiotic natural, „un leac pentru toate bolile”. Are proprietăți stimulatoare și anestezice.

Antibiotic natural împotriva inflamației Antivir este recomandat pentru utilizare atunci când avem gripă, infecții respiratorii acute, răceli sau inflamații cauzate de infecții virale.

Pentru o imunitate bună trebuie să ne ocupam în primul rând de alimentația generală și de odihnă. Aportul sporit de vitamina D, C, și zinc ajută imunitatea. Reishi, echinaceea, oligoelementele, în general, susțin imunitatea și ajută la combaterea virozelor respiratorii (răcelilor).

Antibiotice naturale

Antibioticele naturale au fost utilizate dintotdeauna, efectele lor benefice fiind foarte cunoscute. Natura îți oferă o muțime de alternative sănătoase pentru prevenirea, dar și pentru tratarea bolilor, Informează-te și folosește ceea ce natura îți oferă în beneficiul sănătații tale.

 

Antibiotice naturale
Antibiotice naturale

(PHOTO CREDIT: www.shtfdad.com & biospectrumasia.com)

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: