8 pași pe care trebuie să-i faci

Sora Adrian

Nu permite nimănui să te umilească! Iată ce trebuie să faci ca să nu mai fii călcat în picioare de alții

8 pași pe care trebuie să-i faci – Dalai Lama spunea că trebuie să fim întotdeauna buni, atunci când este posibil acest lucru (și acest lucru este posibil întotdeauna).

Nu e nimic rău în a fi buni cu ceilalți. Acest lucru ne permite să dormim cu conștiința curată. Dar dacă le permiți oamenilor prea des să te folosească, atunci este timpul să schimbi ceva.

8 pași pe care trebuie să-i faci

Mai jos sunt enumerați 8 pași pe care trebuie să-i faci, ca să nu mai fii un “covor” pentru ceilalți:

  • Nu-ţi mai fă griji ce gândesc oamenii despre tine.

Fericirea ta este mult mai importantă decât ceea ce cred cei din jurul tău. Fii sincer(ă) față de tine și de ceea ce crezi.

Nu ai nevoie de aprobarea cuiva pentru a fi tu sau cel/cea care vrei să devii. Și nu contează dacă altora nu le place punctul tău de vedere. Nu le permite să-ţi schimbe obiectivele, nevoile și dorințele.

  • Fii egoist(ă).

Din când în când, pune-te pe primul loc și fă ceea ce te face să zâmbești: ascultă muzica preferată, citeşte cărți, călătorește. Nu poți să-ţi petreci întreaga viață având grijă de alții. Și nevoile tale sunt importante.

  • Niciodată nu fi de acord cu mai puțin decât meriți.

Nu contează dacă este vorba de relație sau de locul de muncă – pur şi simplu nu fi de acord. Meriți să fii respectat(ă) și fericit(ă). Nu lăsa fricile să te domine. Este mai bine să pierzi ceva nedemn, decât să suferi. Alege numai ceea ce ţi se potrivește ţie, nu altcuiva.

  • Învață să spui “nu”

Uneori trebuie să insiști pe ceea ce-ţi dorești și să nu încerci să-i mulțumești pe toți. Nu se va întâmpla nimic rău, dacă astăzi nu te vei reţine la muncă.

Nu trebuie să te forțezi să-i ajuți pe ceilalți, dacă nu-ți poți permite acest lucru. Când ceva îţi provoacă incomodități, doar spune “nu”, iar după aceea chiar îţi vei mulțumi pentru asta.

  • Cunoaşte-ţi dorinţele

Care sunt valorile tale? Ce vrei să găsești la partenerul tău? Fii specific în dorințele tale – cu cât sunt mai precise, cu atât e mai bine.

Ignoranța nu te va ajuta să distingi ce e bine şi ce e rău pentru tine. Cunoscându-ţi dorințele, îţi va fi mai ușor să faci alegerea potrivită, care în viitor îţi va aduce beneficii.

  • Încetează să te compari cu alte persoane.

Comparația constantă cu altcineva îţi reduce stima de sine. Este ca o boală care te face să te simți anormal. Vis-a-vis iarba nu întotdeauna este mai verde.

Doar fii recunoscător pentru ceea ce ai și fii mândru de propriile realizări, indiferent cât de importante sunt acestea.

  • Vorbește despre sentimentele tale.

Fii onest(ă) referitor la sentimentele tale. Dacă sarcina de lucru începe să te afecteze rău, spune-i şefului despre asta.

Dacă prietenul sau prietena ta a făcut ceva care te-a supărat, spune-le asta. Ţinând totul în sine, îţi faci mai rău. Nu-ţi fie teamă să spui ceea ce gândești.

Nu este imposibil să devii mai bun. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să găsești curajul de a te susține singur, pentru că dacă nu o faci tu, atunci cine o va face pentru tine?

“Omul nu are nevoie să convingă pe nimeni de nimic, dacă crede în el însuși. Nu are nevoie de aprobarea cuiva, dacă este mulțumit de sine. Dacă se acceptă pe sine, atunci întreaga lume îl acceptă “- Lao Tzu.

  • Apreciază-te mai mult.

Acesta este cel mai important pas dintre toate. Dacă te subestimezi, vei accepta orbește tot ce ţi se întâmplă.

Nu confunda acest lucru cu răbdarea sau devotamentul. Iubește-te suficient ca să poţi respinge la timp ceva sau pe cineva care nu e vrednic de timpul, energia şi atenția ta.

8 pași pe care trebuie să-i faci
8 pași pe care trebuie să-i faci
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.

Related Posts

1 thought on “8 pași pe care trebuie să-i faci

Lasă un răspuns