Masajul punctului dintre sprâncene

Masajul punctului dintre sprâncene

Sunt sigur ca uneori involuntar vă masați acest punct dintre sprâncene, dar și tâmplele sau gâtul …

Masajul punctului dintre sprâncene:   În articolul de astăzi pe blog, vă voi arăta o tehnică de masaj derivată din presopunctură, care este extrem de simplă și în același timp foarte eficientă.

Tot ce trebuie să faceți este să aplicați o ușoară presiune pe frunte în zona dintre sprâncene. Cu această tehnică, veți putea vindeca durerile de cap sau infecțiile sinusale.

Așadar, data viitoare când începeți să simțiți durere sau disconfort, încercați această tehnică de vindecare veche în loc să luați analgezice.

Eficacitatea sa a fost testată de-a lungul timpului, atât în ​​medicina tradițională chineză, cât și în Ayurveda indiană.

De ce aplicarea presiunii pe frunte ajută corpul?

Conform învățăturilor antice și a unor oameni de știință actuali, această tehnică este eficientă deoarece stimulează fluxul de energie prin căile de energie situate în zona capului.

Conform acestei teorii, bolile sau durerile organelor sunt cauzate de blocarea sau încetinirea fluxului de energie vitală.

Organele sunt conectate la anumite puncte ale corpului și prin stimularea acestor puncte putem restabili fluxul de energie către un anumit organ sau loc de pe corp.

Punctele de presopunctură sunt cele mai prezente pe cap, mâini (palme) și picioare (tălpi).

Punctul pe care îl vom stimula se numește GV24 . Este situat pe frunte între sprâncene, deasupra celui de-al treilea ochi imaginar. În acest moment trece meridianul care intersectează centrul feței noastre.

Prin stimularea acestuia, se întâmplă următoarele lucruri:

  • fluxul de energie din zona capului este restabilit
  • circulația sângelui se va îmbunătăți
  • tensiunea musculară este redusă
  • funcțiile creierului sunt stimulate
  • oboseala este eliminată
  • diferite tipuri de dureri de cap sunt ameliorate

Stimulând acest punct, vă puteți îmbunătăți concentrația și puteți atenua sau elimina complet durerile de cap.

Și pentru că este situat în al treilea ochi imaginar, îți vei consolida și sentimentul de intuiție și îți vei îmbunătăți sensibilitatea.

Cum să stimulezi punctul GV24

Așezați degetul pe punctul indicat și folosiți vârful acestuia pentru a efectua un masaj circular timp de 45 de secunde până la 1 minut.

Apoi, faceți o pauză câteva clipe pentru a respira adânc.

Apoi repetați toată stimularea punctului și faceți din nou o pauză cu respirația. Repetați întregul proces de 3 până la 4 ori.

Utilizați această procedură după cum este necesar de mai multe ori pe zi, de fiecare dată când aveți dureri de cap, infecții ale sinusurilor, oboseală sau alte dureri de cap.

Alte beneficii ale stimulării GV24

Pe lângă beneficiile deja menționate mai sus, această tehnică are efecte de întinerire, îmbunătățește starea pielii, previne formarea ridurilor și lăsarea pielii pe față sau în jurul ochilor.

De asemenea, vă va scuti de tensiunea nervoasă și vă va susține metabolismul.

De asemenea, vă stimulează sângele și sistemul limfatic, oprește pielea și grăbește procesele de vindecare din organism ( sursa: batranete.com)

Acestea sunt instincte care vin din subconștient. Masarea punctului dintre sprâncene ne îmbunătățește puterea de concentrare, reduce tensiunea, ameliorează durerile de cap și relaxează ochii (mai ales când petrecem mult timp în fața calculatorului sau telefonului).
Practicanții medicinei chineze tradiționale sunt convinși că acest punct de masaj mărește intuiția unei persoane.

 Masajul punctului dintre sprâncene:   Cum se procedează?

Puneți degetul arătător între sprâncene și glisați în sus aproximativ 3 cm. Este punctul GV 24. Apăsați 60 de secunde în acel punct după care relaxați apăsarea. Repetați de câteva ori. Urmăriți ce se întâmplă!
Un alt mod de a acționa asupra acestui punct este masajul sus – jos cu degetul până aproape la baza scalpului. Sunteți pe punct când simțiți o ușoară durere.

Ce se întâmplă când acționam asupra acestui punct?

Zona asupra căreia acționăm se află pe Meridianul Guvernor GV24.  Prin masaj deblocăm energia în acea zona.
Experții spun că această procedură activează o zonă a creierului care reduce tensiunea nervoasă. Este eficient în prevenirea creării de ridurilor noi, facilitează fluxul sanguin și limfatic (previne umflarea), face pielea extrem de fermă, corectează pielea din jurul ochilor și al colturilor gurii și activează procesele de regenerare (de exemplu, după o intervenție chirurgicală).

Cercetătorii spun că aceasta procedură activează unul din centrele creierului, nucleul amigdalian, care afectează sistemul limfatic uman, prin care este acționat sistemul de eliminare al tensiunii nervoase și care ajută la îndepărtarea produselor metabolice negative.

Citește și: Toate bolile din corp ți se citesc pe față

Masajul unui punct între sprâncene vă va schimba pentru totdeauna corpul cu Balsam leacul naturii

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe binecuvântareaplantelor.ro

Masajul punctului dintre sprâncene
Masajul punctului dintre sprâncene
Masajul punctului dintre sprâncene
Masajul punctului dintre sprâncene
Masajul punctului dintre sprâncene
Masajul punctului dintre sprâncene © depositphotos

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: