Aromoterapie și masaj

Adrian Sora

Una dintre modalitățile cele mai relaxante, plăcute, și terapeutice ale aromoterapiei, este asocierea ei cu masajul 

Aromoterapie și masaj  …  Aromoterapia nu înseamnă doar folosirea de arome.  Trebuie să se facă o diferență între folosirea produselor parfumate precum lumânările, bețișoarele și folosirea proprietăților binefăcătoare ale uleiurilor esențiale extrase din plante. Aromoterapia are un efect de echilibrare asupra organismului.

Am fost întrebat frecvent la cabinet… de ce să cumpărăm uleiuri esențiale, când există pe piață tot felul de uleiuri. Pe mine uleiurile terapeutice m-au convins, acum le folosesc în cabinet și lucrez cu ele din bucurie și entuziasm.

Cum este corect AROMOTERAPIE sau AROMATERAPIE​?

Pentru că mereu îmi place să fiu cât mai exact am început să caut informație.​ Conform DEX – Dicționarului Explicativ Roman, forma corectă este de AROMOTERAPIE și te invit să citești mai jos explicația din DEX​: AROMOTERAPÍE – s.f. – metoda terapeutică bazată pe efectul produșilor chimici mirositori din uleiurile volatile din plante (fr. aromotherapie)

Dacă dorim să vorbim corect, din punct de vedere gramatical, atunci ar trebui să folosim cuvântul AROMOTERAPIE.

  • AROMO” – vine de la arome, adică esențe sau uleiuri esențiale provenite de la plantele aromatice;
  • TERAPIA” – înseamnă conform DEX – „metodă folosită pentru vindecarea unei boli”

Medicina naturistă derivată din aromoterpie oferă o alternativă blândă a medicamentelor sintetice care prezintă o mulțime de efecte secundare. Uleiurile esențiale pure au un spectru larg de proprietăți terapeutice și pot fi folosite în tratarea multor afecțiuni, nu doar fizice ci și psihice.

Aromoterapie și masaj

  Aromoterapie și masaj  –  Aroma Land produce:

  • uleiuri hidrosolubile
  • uleiuri esențiale
  • uleiuri parfumate: disponibile în 57 de arome

Aromoterapia are un efect sinergic deosebit când este combinată cu alte terapii, dar mai ales cu masajul de relaxare făcut la cabinet.

Aromoterapie și masaj

Masajul cu uleiuri aromatice de la Aroma Land

Părintele medicinei: Hippocarates, spunea că cea mai bună modalitate de a-ți menține sănătatea este să îți acorzi timp zilnic… dacă este posibil pentru o baie aromatică și un masaj.

În medicina tradițională indiană (ayurveda), masajul cu uleiuri aromatice reprezintă o componentă importantă a unui sistem terapeutic vechi de mii de ani.

Alegem uleiul de masaj folosit la cabinet în funcție de nevoile corpului: relaxare, revitalizare sau hidratarea pielii.

Cel mai bun tratament disponibil ca terapie complementară este masajul + aromoterapie atunci când stresul și depresia sunt o cauza majoră a unui dezechilibru de sănătate. Este un tratament preventiv excelent pentru a asigura în continuare o stare bună de sănătate.

Terapia prin masaj în sine s a dovedit a fi foarte eficientă în ameliorarea stresului și tensiunii.  Aceasta stimulează circulația sângelui, creșterea aportului de substanțe nutritive și de oxigen în celule.

BENEFICII ȘI RECOMANDĂRI:

  • Menține corpul și mintea într-un echilibru perfect
  • Ajută la atenuarea stresului și oboselii cronice
  • Activează circulația sangvina și limfatică
  • Induce o stare generală de bine
  • Relaxează musculatura corpului

Esența trebuie aleasă în funcție de propriile preferințe. Dacă ai nevoie de energie, ar trebui să-ți îndrepti atenția către uleiul de lămâie sau rozmarin. Dacă vrei să te relaxezi, alegerile cele mai potrivite sunt lavanda sau menta. Însă întotdeauna aromele trebuie să fie în strânsă corelație cu preferințele personale. Echipa ASKineto folosește uleiurile esențiale cu efect terapeutic.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Adrian Sora
Aromoterapie și masaj

Related Posts

3 thoughts on “Aromoterapie și masaj

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: