Exerciții recomandate de kinetoterapeuți

Exerciții recomandate de kinetoterapeuți

Te dor picioarele sau genunchii? Iată niște exerciții pe care trebuie să le încerci! 6 Tipuri de Exerciții pentru dureri de șold, picioare și genunchi

Exerciții recomandate de kinetoterapeuți:  Tot mai mulți oameni suferă de dureri de genunchi, care este a doua cauză majoră a durerii cronice. Dar chiar și fără ea, cu toții suferim de răni minore și de oboseală din când în când.

Tot mai mulți oameni suferă de dureri de oase, în special cele de la bazin în jos. Este important de reținut faptul că 80% din greutatea corpului e suportată de genunchi.

Iată câteva sfaturi despre cum să utilizați terapia fizică pentru a vă face să vă simțiți mai bine. Aceste 6 tipuri de exerciții vă ajută să rămâneți sănătoși și fără dureri de genunchi, picioare sau șold.

Exerciții recomandate de kinetoterapeuți: Include aceste exerciții în rutina ta de antrenament sau efectuează-le separat, cel puțin o dată pe săptămână.

1. Ridicări pe vărfuri.

 

Pentru început, aveți nevoie de un scaun. Stați în spatele lui și ridicați unul dintre picioare. Ridicați încet călcâiul celuilalt picior până când vă așezați pe degetele de la picioare. Reveniți încet cu călcâiul pe podea. Repetați acest exercițiu de 10-15 ori pe fiecare picior. Acest exercițiu vă va întări gleznele și va lucra mușchii din jurul genunchiului.

2. Mersul pe vărfuri.

 

Acesta este un exercițiu foarte simplu pe care îl puteți face chiar și prin casă când faceți alte treburi casnice. Pur și simplu umblați pe degetele de la picioare într-un ritm rapid – acest lucru vă va oferi un antrenament mic la degetele de la picioare. Continuați mersul pe jos timp de 5 până la 15 minute sau până când ați obosit.

3. Rotiri ale gleznei.

Pentru a realiza acest exercițiu trebuie să stați în picioare sau chiar în șezut și să ridicați un picior. Rotiți încet laba piciorului în mișcare circulară. Repetați acest lucru de 10 ori în sensul interior al piciorului și de 10 ori în sensul exterior pentru fiecare picior în parte.

4. Antrenament de rezistenta.

Exerciții recomandate de kinetoterapeuți
Exerciții recomandate de kinetoterapeuți

Pentru exercițiul următor veți avea nevoie de o bandă de rezistență. Fixați banda în jurul piciorului canapelei sau în orice altă piesă mobilă. Puneți un picior sub celălalt, îndoind ușor genunchii. Prindeți banda de rezistență cu piciorul. Trageți încet banda, îndoind piciorul spre cap. Repetați acest lucru de 10-15 ori pe fiecare picior.

5. Mersul pe mingi.

Pentru a vă relaxa și a antrena rotula picioarelor, puteți realiza acest tip de exercițiu. Găsiți o minge de tenis sau o minge cu un diametru similar. Stați pe un scaun. Puneți piciorul pe minge, apoi împingeți încet mingea cu piciorul spre degete înainte și înapoi. Va fi și ca un fel de masaj pentru talpă.

6. Masajul picioarelor.

Dacă după o zi lungă aveți picioare dureroase, așezați cele două degete pe locurile din imagine și le masați ușor timp de până la 15 minute pentru relaxare ușoară și rapidă. Masajul picioarelor este realizat pe scară largă în întreaga lume.

Cu acest unguent, puteți uita complet de durerile de spate și articulare în cel mult 3-4 zile, și poate să amelioreze chiar și cele mai neglijate cazuri, în câteva luni.  Ameliorează orice fel de boli ale articulațiilor și coloanei: artroză și artrită, sciatică, reumatism, hernie. Leziuni, traume, vânătăi, fracturi, chiar și calusuri – unguentul cu venin de viperă și propolis verde brazilian este foarte eficient în toate aceste cazuri.

Citește și: Reflexoterapia – masajul picioarelor

Exerciții recomandate de kinetoterapeuți
Exerciții recomandate de kinetoterapeuți

Merită și prietenii tăi să știe ASTA. Informează-i acum!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook. Dacă doriți să vă faceți o programare la Clinica noastră sau doriți să aflați mai multe detalii, ne puteți contacta direct la numerele de telefon disponibile în pagina de Contact sau pe fizioterapiecraiova.ro.

Credit: Africa Studio/Shutterstock.com
Exerciții recomandate de kinetoterapeuți         Credit: Africa Studio/Shutterstock.com

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: