Proiect „Destinații prietenoase pentru seniori +55„

Silviu Bratu

„Destinații prietenoase pentru seniori +55” : o parte din echipa AsBO am fost prezenți la acest eveniment ce a avut loc la Pensiunea “Carul din stele” din comuna Beharca, județul Dolj.

Alexandra Daniela Ilie

Au participat la acest proiect (și alte evenimente) cei din Asociaţia Veteranilor Turismului Montan din România – „Veteranmont”, coordonată de Constantin Brânzan.

Destinații prietenoase pentru seniori +55, Constantin Brânzan
Destinații prietenoase pentru seniori +55

În cadrul Asociației „Veteranmont” (a cluburilor în diverse zone ale României), seniorii au posibilitatea de a-şi îmbunătăţi modul de viaţă, perspectivele personale şi starea de sănătate. Aceştia +55 beneficiază de condiţii optime pentru a face mişcare, pentru a socializa şi pentru petrecerea timpului liber. 

Mai mulți seniori activi din Craiova au participat la acest eveniment. Proiectul pentru seniori +55 a fost inițiat la începutul lunii septembrie anul 2018 și a fost finalizat în perioada 18-19 februarie 2020.

Destinații prietenoase pentru seniori +55

Evenimentul a avut loc la Pensiunea “Carul din stele” din localitatea Beharca și a fost adresat jurnaliștilor, bloggerilor, agenţiilor de turism, turiştilor, firmelor din turism, centrelor de informare turistică, ONG-urilor, sectorului public.

Ideea proiectului a fost reprezentată de dezvoltarea unui produs turistic transfrontalier inovativ nou pentru turiștii în vârsta de + 55 în sezoanele slabe sau de vârf, care cuprinde județele Vidin și Montana din Bulgaria și județul Dolj din România.

Un produs turistic destinat celor cu vârsta de peste +55 de ani este dezvoltat de Asociația Română Pentru Transfer Tehnologic și Inovare și ne-a fost prezentat de dl Silviu Bratu, manager de proiect.

Destinații prietenoase pentru seniori +55, Veteranmont
Veteranmont

Acest proiect s-a desfășurat în două țări, România și Bulgaria, în România aria țintă a fost județul Dolj, iar în Bulgaria, regiunea Vidin. Un produs turistic integrat, ce a cuprins trasee ce pot fi parcurse de către turiștii dornici să descopere această regiune inedită a UE.

Au fost mai multe criterii în elaborarea traseelor, cel mai important fiind acela al accesibilității către diferitele obiective turistice, în special pentru persoanele trecute de o anumită vârstă. Aceste trasee au fost parcurse fie cu microbuzul sau mașina, fie cu bicicletele, normale sau electrice.

Deci seniorii +55 au beneficiat de mai multe feluri de practicare a turismului în regiunea transfrontalieră România – Bulgaria.

Ce au descoperit seniorii pe aceste trasee?

Acest produs turistic a fost unul integrat, punând împreună aspecte culturale, istorice, ce țin de patrimoniul natural, tradițional, folclor, a fost o îmbinare a tuturor aspectelor definitorii ale acestei regiuni de graniță România – Bulgaria, toate acestea într-un produs turistic oferit pe piață pentru seniori +55.

Concluzia: Seniorii s-au reîntâlnit, au vorbit, au cântat, au dansat, au recitat poezii și au petrecut un timp plăcut într-o atmosferă convivială la Pensiunea Carul Din Stele.

Seniorii s-au arătat încântaţi că au participat la acest eveniment, au socializat din nou şi s-au bucurat să vadă cum a decurs finalul proiectului.

Informații detaliate despre proiect pot fi găsite AICI. Toate pozele de la eveniment le găsiți: aici.

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur! Poftă mare și noroc!

Pensiunea Carul Din Stele
Silviu Bratu
Silviu Bratu

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: