Craiova, capitală gastronomică est-europeană – Festival de vinuri și mâncăruri
La Ramada Plaza Craiova în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie va avea loc un spectacol gastronomic și oenologic est-european la care vor fi prezente 13 crame și peste 25 de furnizori artizanali ori industriali de produse alimentare. Craiova va deveni capitala gastronomică est-europeană.
Gusturi și rețete autentice din 11 țări est-europene vor fi preparate și prezentate într-o rețea de 11 restaurante locale și vor transforma Cetatea Băniei într-un oraș al sărbătorii papilelor gustative.
Sâmbătă, 30 noiembrie, de la orele 12:00 la 20:00, în deschiderea evenimentului, cele 11 restaurante participante la proiectul “Craiova, capitală gastronomică est-europeană” vor scoate la rampă – și la degustare – meniurile care promovează țările reprezentate în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria.
- Big Ben – Azerbaidjan
- The Manor – Bulgaria
- Iberico – Croatia
- Ellipse – Georgia
- Dolce Vita – Grecia
- Epoca – Macedonia de Nord
- Nobel – Moldova
- Olive – Polonia
- Steso – Serbia
- Artizan 35 – Turcia
- Craft – Ungaria
Totodată, elevii și profesorii Liceului de Industrie Alimentară din localitate, inițiatori ai proiectului alături de Primăria Municipiului Craiova, vor prezenta produse de inspirație locală.
Sâmbată și Duminică sunt confirmate mai multe workshop-uri, masterclass-uri si dezbateri, altele fiind in pregătire: