Craiova, capitală gastronomică est-europeană

Craiova, capitală gastronomică est-europeană –

Craiova, capitală gastronomică est-europeană – Festival de vinuri și mâncăruri

La Ramada Plaza Craiova în zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie va avea loc un spectacol gastronomic și oenologic est-european la care vor fi prezente 13 crame și peste 25 de furnizori artizanali ori industriali de produse alimentare.  Craiova va deveni capitala gastronomică est-europeană.

Gusturi și rețete autentice din 11 țări est-europene vor fi preparate și prezentate într-o rețea de 11 restaurante locale și vor transforma Cetatea Băniei într-un oraș al sărbătorii papilelor gustative.

Sâmbătă, 30 noiembrie, de la orele 12:00 la 20:00, în deschiderea evenimentului, cele 11 restaurante participante la proiectul “Craiova, capitală gastronomică est-europeană” vor scoate la rampă – și la degustare – meniurile care promovează țările reprezentate în proiect: Azerbaidjan, Bulgaria, Croația, Georgia, Grecia, Macedonia de Nord, Polonia, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria.

  1. Big Ben – Azerbaidjan 🇦🇿
  2. The Manor – Bulgaria 🇧🇬
  3. Iberico – Croatia 🇭🇷
  4. Ellipse – Georgia 🇬🇪
  5. Dolce Vita – Grecia 🇬🇷
  6. Epoca – Macedonia de Nord 🇲🇰
  7. Nobel – Moldova 🇦🇩
  8. Olive – Polonia 🇵🇱
  9. Steso – Serbia 🇷🇸
  10. Artizan 35 – Turcia 🇹🇷
  11. Craft – Ungaria 🇭🇺

Totodată, elevii și profesorii Liceului de Industrie Alimentară din localitate, inițiatori ai proiectului alături de Primăria Municipiului Craiova, vor prezenta produse de inspirație locală.

Sâmbată și Duminică sunt confirmate mai multe workshop-uri, masterclass-uri si dezbateri, altele fiind in pregătire:

PROGRAM Craiova, capitală gastronomică est-europeană – Festival de vinuri și mâncăruri

                 Sâmbată
· Prezentarea activităților de promovare națională și internațională ale Asociației Winelover România (Răzvan Stoenescu – despre volumele în engleză “Wine Secrets of Romania” și despre Concursul național de vinuri rose)
· Eveniment “Brânzeturi cum se cuVin” (Daniel Botea & Asociația Bloggerilor Olteni)
· Prezentarea ofertei educaționale și de consultanță și a evenimentelor Federației Naționale a Degustătorilor Autorizați – FNDA (președinte Marian Timofti)
                Duminică
· Dezbaterea “Gastronomia – cu bune, cu rele” pe tema identității regionale gastronomice a Olteniei, cu invitați speciali din partea:
▪ Federației Patronatelor din Industria Ospitalității (FPIOR),
▪ FNDA,
▪ WeAreRomania / You Are Welcome,
▪ Asociata Bloggerilor Olteni
· Lansarea cărții “Colecționarul de sarmale” de Cosmin Dragomir, însoțită de o degustare a primului brand românesc de uleiuri de măsline din Grecia – Eliada
Programul evenimentului care va avea loc la Ramada Plaza Craiova este urmatorul:Sambata, 30 Noiembrie – 12:00 – 20:00,
Duminică, 1 Decembrie – 12:00 – 18:00.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram.  Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. 

Related Posts

Lasă un răspuns