Alegeri europene 2019 în România

alegerile europene

Alegerile europene 2019 – Cetățenii români vor fi chemați la urne pe 26 mai, pentru a-și vota reprezentanții din Parlamentul European.

Anul 2019 se anunță unul deosebit de activ din punct de vedere electoral. Până atunci, însă, invităm cititorii să-și exprime opțiunea în ceea ce privește alegerile europarlamentare.

Tu știi de ce sunt atât de importante și cum se vor desfășura viitoarele alegerile din 26 mai 2019?

Alegerile europene 2019

Alegerile europene se apropie cu repeziciune. Pe 26 mai vom vota pentru a ne alege viitorul. Acum este timpul să acționăm!

Campania #DeDataAstaVotez a pregătit un ghid scurt cu întrebări și răspunsuri prin care explică cetățenilor interesați de alegerile europene cum pot vota:  

  • Care este vârsta de la care se poate vota?

În România, cetățenii care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, au dreptul de a vota.

  • De ce documente ai nevoie pentru a putea vota?

Ai nevoie de carte de identitate valabilă sau pașaport.

  • Se poate vota din străinătate?

Da, la secțiile de votare organizate de către reprezentanțele guvernamentale. Încă nu a fost publicat ghidul alegătorului român din străinătate pentru alegerile europene de anul acesta. În momentul de față, nu este disponibil decât ghidul de acum cinci ani. Cel pentru alegerile din 2019 va fi publicat în curând, pe același site.

  • Cum poți ajuta la informarea celorlalți despre alegerile europene?

Ne poți ajuta alăturându-te echipelor locale din orice regiune a Europei.

  • De ce este important să votezi

Ca la orice scrutin, votul la alegerile europene înseamnă alegerea unui viitor mai bun. O dată la cinci ani, ai posibilitatea de a alege deputații Parlamentului European – unica adunare transnațională din lume aleasă în mod direct. Parlamentul reprezintă în momentul de față la nivel european interesele a 510 milioane de cetățeni europeni.

Cei interesați se pot alătura campaniei #DeDataAstaVotez dând click aici
Am aflat multe informații interesante de la Andra Tarnea. Săptămâna trecută am participat la un training pe teme europene pentru bloggeri și jurnaliști. Evenimentul a fost organizat de Centrul de informare Europe Direct Sudul Olteniei și de Biroul de legătura în România al Parlamentului European.

Articol scris și de « Daniel Botea președintele Asociației Asbo »

alegerile europene
alegerile europene

Fotografii făcute de mine «aici»

alegerile europene
alegerile europene

Dacă vă plictisiți, vă invit să aruncați un ochi pe blogul meu adriansora.ro , poate îmi lasați un comentariu sau niște sugesti.

Related Posts

Lasă un răspuns