1 Decembrie, Ziua Naţională a României

1 Decembrie, Ziua Naţională a României

CUM AM PETRECUT 1 DECEMBRIE – CE AM FĂCUT DE ZIUA ROMÂNIEI

1 Decembrie, Ziua Naţională a României:   De dimineață am mers în supermarket, unde, printre munții de produse din alte țări, am găsit și câteva românești. Am cumpărat câte ceva pentru acasă și pentru a merge la Centrul Cultural Polonez alături de blogolteni și polonezi.

Pentru mine 1 Decembrie este una dintre cele mai importante zile din an și iubesc România încât nu mai vreau să plec din țară. Am fost plecat după studii în Canada și am locuit acolo 5 ani.

Mă cutremur când mă gândesc că, în istorie, au existat oameni care și-au dat viața pentru țară. Acum există din aceia care dau țara pentru o viață mai bună…

Ziua Națională este o sărbătoare culinară, cu produse tradiționale din belșug, iar românii se adună la un pahar cu vin, țuică fiartă, pizza, mămăligă, murături sau fasole cu cârnați, etc.

  • Cătălin a făcut o oală de fasole cu cârnați
  • Daniel a venit cu mămăligă, murături și omletă
  • Magda a comandat o pizza cu praz
  • Andra a făcut o tavă-ntreagă de „taci și-nghite”
  • Roxana a adus gem de gutui, brânză de vacă și două pâini
  • Mirela a adus 3 borcănele de zacuscă
  • Eu am adus strugurii negri, clementine și fursecuri.

Rugăciunea înainte de a mânca a fost făcută în limba poloneză și tradusă de Magda în limba română. În rugăciune, oamenii Îi mulțumesc lui Dumnezeu că le-a trimis mâncare pe care să o împărtășească cu prietenii lor. Este demn de remarcat faptul că multe religii au o tradiție de a se ruga înainte de a mânca. Rugăciunea trebuie să se încheie cu cuvântul „Amin”.

Dragii mei, vă mulțumesc!

Vă doresc ce-mi doresc și mie: SUS INIMA! Voi știți că de acolo din înalt ne vine bucuria, nădejdea, de acolo ne-a venit mântuirea. Să fim nu numai ascultători ci și împlinitori!

La final am făcut poze alături de polonezi și blogolteni.

La mulţi ani, România! La mulţi ani, dragi români!

Despre mine – blog despre sănătate și stil de viață. Să ne citim cu drag! Nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

Related Posts

Lasă un răspuns