Gramma, Delaco la Oxygen Bistro

Vinurile Gramma și brânzeturile Delaco

Vinurile Gramma și brânzeturile Delaco – O nouă întâlnire a Bloggerilor Olteni, la ceas de seară, a avut loc joi la Oxygen Bistro. Listarea exclusivă a vinurilor Gramma denotă încrederea reciprocă, bazată pe naturalețe, pe inovație, pe calitate. Evenimentul este organizat lunar de Asociația Bloggerilor Olteni și DictionarCulinar.ro.

Vinurile Gramma și brânzeturile Delaco
Vinurile Gramma și brânzeturile Delaco

Restaurantul Oxygen Bistro ne-a oferit preparate culinare atât din bucătăria Românească, cât și din cea internațională – cu o viteză de invidiat într-un restaurant care ia 35 de comenzi diferite în 5-6 minute și le livrează în 25-30. Prezentarea produselor, alături de ambianța originală, lasă o amprentă greu de refuzat când îți pui întrebarea unde poți reveni.

Ca și în alte dăți, am fost convocați la ora 19.00, când toată lumea știe că socializarea la astfel de întâlniri se întinde lângă un vin și o brânză Delaco – de fiecare dată – târziu în noapte.

La Craiova programul a fost lejer, flexibil, invitații fiind în centrul atenției, în locul preferat. Este premisa necesară pentru a avea oameni bine dispuși, deschiși prezentărilor, degustărilor, socializării, receptivi la lucruri noi.

Așa cum vă povesteam, bloggerii s-au întâlnit la ceas de seară, prilej de bună dispoziție și dezbateri, căci la urma urmei, e minunat să te poți raporta la o comunitate, oricât de mică ar fi ea.

Crama Gramma a fost de la început și a reușit cu eforturi mari să și rămână o afacere de familie.

Pe lângă Aligoté, fetească regală și Cuvée Vișan Alb, am avut ocazia să degustăm încă un vin foarte bun, Cuvée Vișan Rosé (Fetească Neagră+Merlot).

După părerea mea, imaginea proiectată este modernă, în concordanță cu vinurile, sloganul fiind „Gramma – vinul conversației”, etichetele realizate de maestrul Horatiu Malaele fiind unele dintre cele mai reușite din piață la ora actuală.

Cuvée Vișan Alb
Cuvée Vișan Alb

Cuvée Vișan Alb – fructe exotice, banane, ananas, mango alături de note secundare citrice și florale. Bun, suprinzător în exprimare cum spuneam, acesta se prezintă subtire, lejer, abordabil, cu aciditate și arome minunate.

Vinurile Gramma și brânzeturile Delaco
Vinurile Gramma și brânzeturile Delaco

Am servit Cuvée Vișan Alb împreună cu Maasdam Delaco D’Exceptie, un tip de brânză apărut pe meleagurile olandeze, undeva în anii 90. Brânza se remarcă prin duritate, ușor gust de nuci proaspete și textură fermă, definită de găuri mari. Interesant este și modul în care aceasta se aseamană, și nu putin, cu Emmentalerul, un tip de brânză care mereu mi-a făcut cu ochiul.

poza de grup.
poza de grup.

Despre mine Blog despre sănătate și stil de viață. Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook. La final, vă las cu mai multe poze făcute de mine: «aici»

Related Posts

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: