Degustare Crama la Salina – Delaco – Viena

la Salina - Delaco - Viena

La Salina – Delaco – Viena – Vinurile de la Crama La Salina (Turda) mi-au căzut în pahar de Ziua Unirii. Pentru niște degustători ca noi, întâlnirea cu vinurile unei crame din Ardeal nu poate fi decât un motiv de bucurie.

Acest eveniment este organizat lunar de AsBO (Asociația Blogerilor Olteni) și DictionarCulinar.ro. Locația a fost Restaurant Viena „vis-a-vis de Filarmonica Oltenia din Craiova ”


la Salina – Delaco – Viena « somelierul Bogdan Dumitrescu »

la Salina - Delaco - Viena
la Salina – Delaco – Viena

La numai 100 m de Salina Turda se află crama și plantațiile de vie, întinse pe străvechile dealuri însorite ale Potaissei, important centru administrativ din perioada Daciei romane. Tradiția și inovația se completează pe Dealurile Transilvaniei, incluzând locuri de poveste într-un proiect enoturistic de succes.

Crama La Salina este locul ideal. Poziționată ideal în apropierea Salinei Turda și înconjurată de plantația de viță de vie Crama La Salina oferă turiștilor o experiență transilvăneană autentică.

Vinurile Cramei La Salina poartă numele brandului Issa și dintre toate sortimentele, cel mai mult mi-a plăcut Chardonnay care se remarcă prin gustul echilibrat, cu o tentă fină de unt topit și cu o bună aciditate.

la Salina - Delaco - Viena
la Salina – Delaco 

Acestea sunt asocierile culinare de la degustare:

 1. Issa Rhin Riesling cu pâine cu maia și ulei de masline,
 2. Issa Rosé (Pinot Noir) cu Emmentaler Delaco rece,
 3. Issa Sauvignon Blanc cu Emmentaler Delaco și sare de Himalaya,
 4. Issa Chardonnay cu Emmentaler Delaco și sare de Himalaya,
 5. Issa Chardonnay baricat cu Emmentaler Delaco și sare afumată
 6. Issa Pinot Noir cu Emmentaler pe pâine la cuptor

Asociația Bloggerilor Olteni, prin care se promovează împerecherile culinare de brânzeturi fine și vinuri în cadrul unor degustări la care participă bloggeri și alți iubitori de brânză. Ce am degustat 
« Emmentaler Delaco »

Tip: brânză tare

 

 • Lapte: de vacă, pasteurizat
 • Gust: dulceag, ușor acid
 • Aromă: fructată, cu nuanțe de nucă
 • Textură: fermă, cu găuri mari
 • Duritate: tare

Vinul Chardonnay și brânza Emmentaler au multe în comun. Ambele sunt produsul unei fermentaţii care aduce, la final, aromă şi savoare. Îţi spun cum să le combini, ca să le pui şi mai mult în valoare calităţile.

A fost o seară extrem de agreabilă, cu o componentă educativă (adevărul e că am învățat mai multe lucruri decât am împărtășit cu voi, dar promit să îmi iau revanșa cu altă ocazie, pentru că acum simt că deja am depășit spațiul alocat răbdării voastre). Mi-a fost drag să revăd prieteni mai vechi din blogosferă pe 2019 și să cunosc persoane noi, dar mai ales să am în față oameni care vorbesc cu pasiune despre meseria sau hobby-urile lor.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru viața pe care o am, pentru treaba pe care mi-a dat-o, pentru rezultate, pentru prieteni și mai ales pentru voi.

Vă mulțumesc mult tuturor. Să vă spun ceva. Eu cred că mie mi se întâmplă toate lucrurile astea bune în viață pentru că eu am ales să fiu bun.

salată mediteraneană.
salată mediteraneană.

Îmi doresc foarte tare să petrec într-un loc drag mie, restaurant Viena, care îmi inspiră pozitivism și care are o bună salată.

la Salina - Delaco - Viena
la Salina – Delaco – Viena

Despre mine Blog despre sănătate și stil de viață.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook

la Salina - Delaco - Viena
la Salina – Delaco – Viena

 

Related Posts

1 thought on “Degustare Crama la Salina – Delaco – Viena

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: