Brânzeturi cum se cuVin -25 – Delaco și Crama Liliac

bloggerii craioveni Asbo la Five Continents

O degustare de vin, într-un cerc restrâns de prieteni cu aceeași pasiune, poate fi foarte plăcută, dar și plină de informații utile.

Delaco și Crama Liliac – Am mers împreună cu bloggerii craioveni Asbo, la Five Continents pentru o nouă degustare de vin, Crama Liliac. A fost un eveniment relaxant, prilej de socializare și de făcut o multitudine de poze!

Evenimentul a fost organizat de Asociația Bloggerilor Olteni ( Asbo) și DictionarCulinar.ro.

Delaco și Crama Liliac
Delaco și Crama Liliac

Locația a fost minunată și oamenii de-o potrivă! Alături de cuburi de brânză Delaco sau alte gustări, vinul are un gust mai bun și nu se urcă atât de rapid la cap.

Acestea sunt asocierile culinare de la degustare:

  1. Sparkling by Liliac – Brie – Ile de France + crackers
  2. Liliac – Fetească Albă 2017 – Camembert Delaco + struguri albi
  3. Liliac – Sauvignon Blanc 2017 Telemea de capră Delaco + canape, unt și mărar
  4. Liliac – Chardonnay 2017 – Havarti Delaco D’Exceptie + pere
  5. Liliac – Rosé Pinot Noir 2017 Brie au bleu – Ile de France + struguri roz
  6. Liliac – Fetească Neagră 2017 – Irish Chedar Delaco D’Exceptie
  7. Private Selection by Liliac – Pinot Noir 2015 – Gouda Delaco D’Exceptie
  8. Liliac & Kracher – Transylvanian Ice Wine 2016 – Grana Padano Delaco D’Exceptie + miere + ulei de trufe
  9. Liliac – Nectar of Transylvania 2016 – Roquefort
Fetească Albă și Camembert.
Fetească Albă și Camembert.

Eu iubesc vinurile, îmi place să aflu despre istoria lor și să povestesc și altora. Alegerea mea preferată : Am ales Fetească Albă alături de Camembert.

Delaco și Crama Liliac

Fetească Albă – Un vin de culoare galbenă cu reflexii verzui care indică un vin tânăr, proaspăt, răcoritor.  Este un vin plin de personalitate, elegant, savuros. Conținut de alcool : 13,0 Vol. %

Se deschide cu arome de flori de câmp, pere coapte și cârcei de viță de vie. Gustul dezvăluie un corp bine conturat cu tente de citrice și post gust lung, ușor amărui, cu note de grapfruit.

paste cu legume
paste cu legume

Este un vin răcoritor recomandat să acompanieze carnea albă gătită în stil clasic sau cu condimente, deși eu sunt vegetarian și am ales paste cu legume. Cuvântul ales este tradiție.

Vin alb – Beneficii

Vinul alb are o gamă largă de beneficii și minerale, printre care potasiu, calciu sau magneziu, vitamine solubile în apă, ca B1, B2, B5 și B6, acid folic, B12 și chiar și vitamina C.

Un pahar de vin alb pe zi sporește puterea sistemului imunitar împotriva virusilor, favorizează secreția sucului gastric din stomac, fiind un bun digestiv, și poate trata insomniile, având efect calmant.

Studiile au aratat ca nu conține colesterol, fibre sau grăsimi, iar unul dintre cele mai importante beneficii este conținutul său ridicat de antioxidanți, având proprietăți antiîmbătrânire.

Vinul alb subțiază sângele și previne formarea cheagurilor de sânge și poate reduce crizele de angină pectorală.

Camembert și fetească albă
Camembert și fetească albă

Asocierea cu Camembert – Ile de France a fost inspirată. Simbol național al Franței, Camembert-ul s-a născut odată cu Republica Franceză, la sfârșitul secolului 18. Brânza Camembert  și-a depășit rapid predecesorii devenind o adevărată piatră de hotar în cultura culinară franceză. Textura este moale, cremoasă și catifelată. Cuvântul ales este binecuvântare.

bloggerii craioveni Asbo la Five Continents
bloggerii craioveni Asbo la Five Continents

Dacă ai prieteni buni, ai o viață bună și nu vei fi niciodată singur. Vă invit să încercați și voi aceste asocieri.

Toate pozele de la eveniment le găsiți:  aici

Să ne citim cu drag, nu uita să ne urmăreşti pagina de Facebook, contul de Instagram şi să dai share articolului, dacă ţi-a plăcut, desigur!

 

Related Posts

1 thought on “Brânzeturi cum se cuVin -25 – Delaco și Crama Liliac

Lasă un răspuns